Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

koupil jsem ojete BaWo (323ci) co ted?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
edge-master

#1 Příspěvek od edge-master »

BMW 323Ci coupe (rv 99)
ma to najeto 85tis
po nastartovani chvilku sviti oranzova kontrolka oleje ale po chvili zhasne.

co ted s tim? (co se servisu tyce) naka pravidelna navsteva autorizovaneho servisu? vymena kapalin? na co se zamerit? poradi nekdo?

Diky moc :)
Hyri
Klubové ID: 712
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hyri »

to znamena ze uz mas pridreny motor , stary olej ... :(
edge-master

#3 Příspěvek od edge-master »

pridreny motor? ja myslim, ze kdyby to bylo az tak vazne, tak ta kontrolka nezhasne, ne?

ok, takze vymenit olej ASAP.

jeste neco na co bych nemel zapomenout?
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

A svítí oranžově nebo červeně?
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

edge-master píše:pridreny motor? ja myslim, ze kdyby to bylo az tak vazne, tak ta kontrolka nezhasne, ne?

ok, takze vymenit olej ASAP.

jeste neco na co bych nemel zapomenout?
Zapomenout bys neměl na nic...

je to 9 let staré auto a myslím že nemáš ani jistotu najetých kilometrů proto bych to buď zavezl do servisu asi teda autorizovaného a oni už řeknou co bude potřeba vyměnit apod... Ale zas aby to nestálo zbytečně moc

Nebo pokud si to budeš dělat sám tak jednoznačně vyměnit olej + filtr. Dále zkontrolovat všechny náplně dle potřeby vyměnit/dolít olej v servu, chladící kapalinu, brzdovku (bacha ať dolíváš to co máš!). Určitě bych vyměnil palivový filtr (pár kč) a asi aji vzducháč (pokud teda nebude evidentně novej) . Na škodu není ani při tomto zrovna dát novej kabinovej filtr... Před zimou také zkontrolovat stav a napětí baterky a´t tě to nenechá někde v prčicích. Časem bych možná i vyměnil olej v diferenciálu a převodovce (pokud nemáš jistotu najetých km). Jinak taková ta běžná kontrola podvozku, všech prachovek... Pro dobrej pocit bych osobně i nechal vystříkat dutiny a ochranu podvozku... Pak už jen jezdit a sledovat zda je vše OK...
edge-master

#6 Příspěvek od edge-master »

libovka píše:A svítí oranžově nebo červeně?
psal jsem ze oranzove :)
xSafa píše: ...
jasny, prave proto ze je to 9 let stary se tu ptam tech co s tim maj zkusenosti :)

jistotu najetych kilometru nemam, ale co se opotrebeni interieru tyce by tento stav odpovidal.

autorizovany servis - jsem z HK... co jsem cetl o tom servisu tak asi radsi nemluvit :-x asi to vezmu ke znamymu.. na to co jsi psal autorizovanej servis netreba, ne? nekde sjem cetl, ze je moznost dovezt si cca za 500,- auto do autorizovaneho servisu a tam mi na to mrknou v jakem je to stavu a co by to potrebovalo. pak bych to vzal ke znamymu, kteje mi to udela za "hubicku"

jinak moc dekuju za info ;)
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od surfis »

edge-master píše:nekde sjem cetl, ze je moznost dovezt si cca za 500,- auto do autorizovaneho servisu a tam mi na to mrknou v jakem je to stavu a co by to potrebovalo
Základní prohlídka s diagnostikou stojí cca 2000kč.
Hyri
Klubové ID: 712
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hyri »

:D ale ne matere, na oranzove to sviti normalne, a signalizuje to ze je treba asi pozret na olej.
Magister

#9 Příspěvek od Magister »

manuál mluví o tom, že pokud se rozsvítí kontrolna oranžově v době jízdy, tak musíš dojet do servisu a to maximálně 50 km.Dále je třeba pak po výměně nastavit počítadlo km a máznout tuhle hlášku oranžové kontrolky.Jednou mi to nemázli a vždy po nastartování to tak 5 sekund svítilo a pak hlaslo.
edge-master

#10 Příspěvek od edge-master »

ok.

rekneme ze olej si vymenim sam (nebo nekdo zrucnejsi nez ja)
nakej navod, jak nastavit pocitadlo a smazani hlasky o oleji?
mira2

#11 Příspěvek od mira2 »

Já myslel, že je to standard s tou kontrolkou. Já teď vyměnil olej a červená kontrolka mi po nastartování shasne zároveň s baterkou, ale stihne ještě před zhasnutím přeskočit do oranžova :(
noir
Klubové ID: 3516

#12 Příspěvek od noir »

smazni pres RJ...takze to napichnout...
Odpovědět