Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Hudba do e36 coupé

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Marry
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Marry »

Zdravíčko....
Ušetřil sem něco po 6k a chystam se vybavit svoje iSo nějakou muzikou. Myslim tim radio, repráky a možná zesilovač. Měli byste někdo radu, co nakoupit? Myslim jestli se dá koupit nějakej komplet, nebo jestli náhodu někod něco takovýho neprodáváte.
Díkec
atimen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od atimen »

čau řeknu ti jakto mám já :

autorádio (mám dvě) sencor 5255 (1800kč) a Apline 9872r (PC:3400kč ja ho ale prodávám protože potřebuji podporu SD karet jinak hraje výborně a má super možnosti nastavení zvuku je upně nový ...byl namontovany asi 3 dny...pokud bys měl zájem prodávám ho cena domluvou )

zesilovač noname (Mchammer "2400W" 4kanal)2500 kč
ve předu 13cm od VIBE 40W rms 1300 kč
v zadu 16cm od VIBE 70W rms 1800 kč
natahání nové kabeláže kvuly zesilovači 2500 kč včetně materiálu

a hrajeto výborně (nejsu zas uplně audiofil ) ani není potřeba subwoofer basy to má dobré ... a montáž proběhla bez jakych koliv úprav otvorů . myslím si že v této cenové relaci ideál poměr cena/výkon
Lukys318is
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lukys318is »

jo repro od VIBE je super volba, super kvalita a vykon za super cenu

naproti tomu bych o radiu SENCOR vubec nepremyslel, cena dobra ale kvalita hrozna a je to znacka u ktery bych se bal ze za tyden prestane fungovat... Docela dobry radia za super cenu ma PANASONIC, coz beru jako kvalitni znacku...radio uz mam druhy a ani na jedno sem si nestezoval

btw. to ATIMEN: jak si narval dozadu 16cm repro? Mam 16cm US blaster a zatim premyslim nad montazi :lol:
atimen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od atimen »

mno ja když sem auto koupil tak tam místo díry na origo reprák byla jakási oválná díra a nic víc ....tak to malou upravou (nůžky na plech) šlo upravit tak abyse tam ta 16cm repro dobře vešlo a je to pěkne pod origo mřížkou . ale ja fakt že v autě bylo přípratkový 8ks repro audio tak nevim jak je to u aut s "obyč" origo audiem a zesilovač mám připevněnej na "stropě" kufru ...ale to už mě dělala firma když mě tahala novou kabeláž
Killca

#5 Příspěvek od Killca »

kdyz si koupis origo repraky z e36 po breznu roku 96 z nejakyho vraku, tak hrajou vytecne a jsou za par korun a jeste origo pasuji na konektory i do der
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Lukys318is
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lukys318is »

Killca píše:kdyz si koupis origo repraky z e36 po breznu roku 96 z nejakyho vraku, tak hrajou vytecne a jsou za par korun a jeste origo pasuji na konektory i do der
Malej vykon
Killca

#7 Příspěvek od Killca »

Lukys318is píše:
Killca píše:kdyz si koupis origo repraky z e36 po breznu roku 96 z nejakyho vraku, tak hrajou vytecne a jsou za par korun a jeste origo pasuji na konektory i do der
Malej vykon

na co vykon kdyz to hraje vyborne, ty vykone, to si porizujes vykon jen abys moh machrovat, ale ja ne, ja to mam pro muziku v aute, kdyz si chci vychtunat poradnou jizdu a k tomu snad neni potreba aby auto bylo slyset dva kilometry jak nektery trapky na tuzink meetech, tim mysim audio z auta
ironpipi

#8 Příspěvek od ironpipi »

Killca píše:
Lukys318is píše:
Malej vykon

na co vykon kdyz to hraje vyborne, ty vykone, to si porizujes vykon jen abys moh machrovat, ale ja ne, ja to mam pro muziku v aute, kdyz si chci vychtunat poradnou jizdu a k tomu snad neni potreba aby auto bylo slyset dva kilometry jak nektery trapky na tuzink meetech, tim mysim audio z auta

No jo pro nás obyčejný smrtelníky je dostačující origo soustava, ale proti gustu žadnej...P.S. Chvíli jsem jel v autě s kámošem, kterej tam má taky solidní muziku a asi po 5 km jsem musel vystoupit, protože se to nedalo - šíleně z toho bolela hlava, navíc neslyšíš motor...
atimen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od atimen »

tak Marry nepsal že chce audio na machrování :) ....psal že má cca 6000 a že by chtěl uprgradovat audio v autě a nemyslim si že za 6000 máš audio který je slyšet na 2km daleko :wink: a myslim si ze zas tak razantní změny nedosáhne výměnou origo repráku z cca r.93 za rok po 96...
Lukys318is
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukys318is »

atimen píše:tak Marry nepsal že chce audio na machrování :) ....psal že má cca 6000 a že by chtěl uprgradovat audio v autě a nemyslim si že za 6000 máš audio který je slyšet na 2km daleko :wink: a myslim si ze zas tak razantní změny nedosáhne výměnou origo repráku z cca r.93 za rok po 96...

Asi tak :D kazdopadne s VIBE audio bude slyset na 4km daleko :D a muziku si vychutna jeste lip :D
Marry
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Marry »

Jo... a já zapomněl. To iSo z 93 sem už prodal, a ted mam z německa 97 v modrý barvě....eště sem si nestih upravit profil a střihnout sem nějaký fotky. Takže repráky z března 96 už mám. Neřikam, že to s origoš rádiem bussines hraje špatně, ale.... Prostě mam rád fakt čistej zvuk s dobrejma basama a vejškama. Takže proto to v autě chci trochu změnit. Zatim dík za rady..... kdybyste eště někdo něco měli tak šup sem s tim...díkec
Killca

#12 Příspěvek od Killca »

Marry píše:Jo... a já zapomněl. To iSo z 93 sem už prodal, a ted mam z německa 97 v modrý barvě....eště sem si nestih upravit profil a střihnout sem nějaký fotky. Takže repráky z března 96 už mám. Neřikam, že to s origoš rádiem bussines hraje špatně, ale.... Prostě mam rád fakt čistej zvuk s dobrejma basama a vejškama. Takže proto to v autě chci trochu změnit. Zatim dík za rady..... kdybyste eště někdo něco měli tak šup sem s tim...díkec
jo? tak to je super, tak si treba pujc od kamose radio 4x50W nejhakej shitak za 3jku klidne a uvidis jak to hraje, ver mi, uz dve auta sem takle omladil a to jen radiem nebo jen zadnima reprakama po facu
_peper
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od _peper »

Dal jsem na Killcovo doporucení a do mého Is rv. 93 jsme dal dozadu taky repro z 96 a výš a hraje to fakt parádně, teď u chci jen vyměnit přední repra, ty teď zadním nestáhají :) Jinak základ je samozřejmě rádio, originál nebude hrát nikdy tak jako rádio z ishopu za 3tis. Rozdíl je veliký i s origo reprákama.
Takže být tebou začnu s koupí rádia ;)
jarda

#14 Příspěvek od jarda »

Moje zkušenost je taková, že nové rádio (Clarion za cca 4000) znamenalo změnu opravdu o 100% k lepšímu.
Teď jsem vyměnil repro vepředu za 13" kompa za 2000 ale absolutně bez instalace, jen jsem to tam našrouboval... jediná změna je že teď zadní repro hraje mnohem víc nahlas a musim to dolaďovat faderem, kvalita zvuku pořád stejná. Pořád se chystám že to tam nainstaluji pořádně, tzn. s tlumením a hlavně bude potřeba ucpat všechny díry kolem, snad to pak bude hrát líp...
Každopádně opravdu doporučuji koupit jakékoliv nové rádio, je to velká změna...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Marry
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Marry »

Chlapy, dikec moc za rady, asi začnu s tim radiem a postupem času uvidim, esi příde na řadu zesík nebo něco jinýho...
HansCZ
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od HansCZ »

Marry píše:Chlapy, dikec moc za rady, asi začnu s tim radiem a postupem času uvidim, esi příde na řadu zesík nebo něco jinýho...

No kdybys ty 96+ repraky pak vyhazoval tak bych mel asi zajem :wink:
liza

#17 Příspěvek od liza »

když už sme u toho napište mi jaký repro kam vleze bez uprav, nebo nemáte nápad kam dát ovály 6*9?
jarda

#18 Příspěvek od jarda »

ovály 6x9 se dávají dozadu namísto origo, prodává se na to dokonce taková plastová redukce, jen pak hrajou částečně do plata pokud si nezvětšíš díry
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
liza

#19 Příspěvek od liza »

kde tu konstrukci seženu a jak vypadá prosím tě, hodně mi to pomohlo mockrát díky :wink:
jarda

#20 Příspěvek od jarda »

Odpovědět