Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaký je rozdíl u tlumičů M-paket a série??
-
- Kontaktovat uživatele:
fesoj píše:Hledám,hledám,ale nenacházím.Můžete mi poradit?Mám E36 320i Touring originál M-paket a odešel mi přední tlumič.Je tam nějaký rozdíl oproti sérii?
Nemůžu to rozebrat a pak čekat na tlumiče (auto denně potřebuji)
Mám taky touringa s M-Technikou. Tlumiče mají kratší pístnici a jsou tužší. Když mi je kamarád vyndaval, tak tak na původních byl vyraženej znáček BMW a byly naprosto stejný, jako Sachs, který tam pak šly.
Zrovna jsem objevil firmu která opravuje tlumiče.
http://www.opravytlumicu.wz.cz/index_so ... rovani.htm
(otvírat v Internet Exploreru)
Máte někdo nějaké zkušenosti z kvalitou a výdrží repasovaných tlumičů,popřípadě zkušenosti z tou firmou?
http://www.opravytlumicu.wz.cz/index_so ... rovani.htm
(otvírat v Internet Exploreru)
Máte někdo nějaké zkušenosti z kvalitou a výdrží repasovaných tlumičů,popřípadě zkušenosti z tou firmou?
drnčelo by ti auto
jinymi slovy, tlumič na mekké pružiny by neutlumil prudke a kratke kmity tvrdší pružiny u ktere ma být tlumič vrdší, ale to se ti neprojeví hned, ale patrne "odejdou" mnohem driv. (přestanou zvladat tvrdou pružinu) proste se chudak tlumič nebude zvladat nadechovat
, jo a pro nesadove pružiny je dobre kupovat stavitelne tlumiče a doladit tuhost k pružinám, když pak odchazi tak se pritahnou a teoreticky vydrží dele.
pozn.: vždy kupovat oba nove tlumiče!

Pete píše:drnčelo by ti autojinymi slovy, tlumič na mekké pružiny by neutlumil prudke a kratke kmity tvrdší pružiny u ktere ma být tlumič vrdší, ale to se ti neprojeví hned, ale patrne "odejdou" mnohem driv. (přestanou zvladat tvrdou pružinu) proste se chudak tlumič nebude zvladat nadechovat
, jo a pro nesadove pružiny je dobre kupovat stavitelne tlumiče a doladit tuhost k pružinám, když pak odchazi tak se pritahnou a teoreticky vydrží dele.
Co když dám na originální ne m-tech pružiny tvrdší tlumiče? Bude jim to vadit, pripadne zmeni se tlumeni k horsimu?
Auto bude tvrdší, jizdni vlastnosti se zlepsi na dobre silnici a zhorší na špatné
vždy je to otazka kompromisu. Je ale hloupost davat na vysoke pružiny sportovni tlumiče(jsou minimalne dražší).Težiste zustane vysoko, proste to neprinese urodu jakou by melo.Ale co ja vim tak treba B6 od bilsteinu ma stejnej charakter jako B8 - ten je jen kratší.tak nevim co tim chtel basnik rict, asi na tebe pamatovali 

Mám auto snížený a chci radsi origo vejšku, tak vyměním pružiny za origo a tlumice necham, vim ze lepsi by bylo menit i tlumice, ale to bych byl zase s cenou o řád vejšPete píše:Auto bude tvrdší, jizdni vlastnosti se zlepsi na dobre silnici a zhorší na špatnévždy je to otazka kompromisu. Je ale hloupost davat na vysoke pružiny sportovni tlumiče(jsou minimalne dražší).Težiste zustane vysoko, proste to neprinese urodu jakou by melo.Ale co ja vim tak treba B6 od bilsteinu ma stejnej charakter jako B8 - ten je jen kratší.tak nevim co tim chtel basnik rict, asi na tebe pamatovali
radekc píše:Mám auto snížený a chci radsi origo vejšku, tak vyměním pružiny za origo a tlumice necham, vim ze lepsi by bylo menit i tlumice, ale to bych byl zase s cenou o řád vejšPete píše:Auto bude tvrdší, jizdni vlastnosti se zlepsi na dobre silnici a zhorší na špatnévždy je to otazka kompromisu. Je ale hloupost davat na vysoke pružiny sportovni tlumiče(jsou minimalne dražší).Težiste zustane vysoko, proste to neprinese urodu jakou by melo.Ale co ja vim tak treba B6 od bilsteinu ma stejnej charakter jako B8 - ten je jen kratší.tak nevim co tim chtel basnik rict, asi na tebe pamatovali
mam E36 318 IS coupe M-technic a na něm fungl přední tlumiče SACHS i s pružinama, na zadku normálně M-tech takže čumák mam skoro vejš než zadek a shaáním na ten čumák M-Tech pružiny, takže jestli chceš můžem to vyměnit dám ti přední pružiny SACHS a ty mě M-tech, jaký, že máš auto?