Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Termostat do E36 325i-88°nebo92°C?
-
Spajky
- Klubové ID: 1147
- Kontaktovat uživatele:
CESi125 píše:Takže je jedno kerej obědnám,ale doporučuješ 88°?libovka píše:Je to jedno kterej tam dáš.Pokud dáš 92 tak se to na jaře přehřívat nebude.Ale pro naše podnebí se dává 88.
V tom případě dost dobře nechápu proč jsou k dispozici dvě různé hodnoty otevírání
protože je to v praxi úplně jedno
-
starML
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Tak já Ti přidám ještě svůj názor a napřed se podívej do ETK sem :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
Když se podíváš do toho popisu u termostatu (5) zjistíš že :
- v době výroby Tvého auta (motoru) se tam dával termostat na 92 CEL (= stupňů Celsia)
- od prosince roku 1995 se začal dávat 88 CEL
Až do ukončení výroby v červenci 1995 se tam nic podstatného nezměnilo, možná pánové od BMW přišli na to, že větší rezerva před přehřátím je dobrá. Navíc se začaly používat modernější chladící kapaliny, kterým třeba svědčí nižší teplota atd. Navíc uvážím, že stejně se termostaty vyrábějí s nějakou tolerancí a třeba ten 88°C bude novější. V tomto odstavci jsou moje dedukce, v tom předchozím fakta. Vybral jsi si ?
Já bych tam dal 88°C.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
Když se podíváš do toho popisu u termostatu (5) zjistíš že :
- v době výroby Tvého auta (motoru) se tam dával termostat na 92 CEL (= stupňů Celsia)
- od prosince roku 1995 se začal dávat 88 CEL
Až do ukončení výroby v červenci 1995 se tam nic podstatného nezměnilo, možná pánové od BMW přišli na to, že větší rezerva před přehřátím je dobrá. Navíc se začaly používat modernější chladící kapaliny, kterým třeba svědčí nižší teplota atd. Navíc uvážím, že stejně se termostaty vyrábějí s nějakou tolerancí a třeba ten 88°C bude novější. V tomto odstavci jsou moje dedukce, v tom předchozím fakta. Vybral jsi si ?
Já bych tam dal 88°C.