Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
jaka je spotreba u 1,6i kompakt???
-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj lidi,chtel sem se zeptat proto ze bych ho chtel poridit pritelkyni a ta porad strasi kolik to bude zrat atd.kazdy vidi vrtulu ve znaku a hrozi se spotreby,rikala mi ze by chtela polo nebo fiestu atd. ale to jsem ji hned zavrhl a uvazoval ktery bimmer by ji sedel nejlip a napadl me tento?nevite kolik by to tak mohlo zrat?ceny uz jsou celkem prijatene a jaky je rozdil ve spotrebe meti 1,6 a 1,8! ?? diky 

-
- Kontaktovat uživatele:
mathias22 píše:me se zda 1.6 malo na bmw,musis to tlacit od podlahy se mi zda!je to jen prece tezsi auto,a o coupe 1,6 ani nemluvim,kamarad to ma a zere mu to stejne na mesto,a na dalku dokonce viic jak mi! a to mam dvojku!
no Ty máš zázračnýho dvoulitra:p jakože je jasný, jestli on jezdí jak prase a ty klobouka, že to bude žrát stejně...
jakože když jedu třeba s bráchou někam...(on v compactu 1.6) a jedem rychlejc, tak má taky vyšší spotřebu...ale zrovna 2.0i bych neřekl, že je zrovna auto s nejideálnější spotřebou:)
jinak 1.6 do bmw myslím stačí...má to tady dost lidí...a stačí jim to (surfis třeba)...oni ti kluci z říše asi nedělali jen tak nějaký blbosti....a věděli, proč to tam dávaj...
každopádně to máš jako kdybych řekl, že když šestivál, tak určo ne dvoulitr...bo to taky musíš tlačit do podlahy oproti 2.8:p
Já mam 1,8 (respektive 1,9),motor M44 a jezdím kolem 7,5l/100km s tim,že se moc nehlídam.Dálku MB-Litoměřice za 5,3l.Těch 7,5l jedu převážně kolem 120-140km/h,ale dostanu se na ně plynule.Město relativně předpisově.Město-okreska je tak nějak 50:50.Základ je...plynovej pedál jde ze začátku sešlápnout lehce,asi tak po sešlápnutí o 2cm už klade odpor.Takže snažit se maximálně využívat lehké části.Do křižovatek dojíždět s rychlostí.Pokud bude tohle dodržovat a jezdit max 100km/h,tak se dostane dle mého bez problémů na 7litrů.Takhle jezdí ten muj a to má lambdu na výměnu
-
- Kontaktovat uživatele:
Pazdi píše:mathias22 píše:me se zda 1.6 malo na bmw,musis to tlacit od podlahy se mi zda!je to jen prece tezsi auto,a o coupe 1,6 ani nemluvim,kamarad to ma a zere mu to stejne na mesto,a na dalku dokonce viic jak mi! a to mam dvojku!
no Ty máš zázračnýho dvoulitra:p jakože je jasný, jestli on jezdí jak prase a ty klobouka, že to bude žrát stejně...
jakože když jedu třeba s bráchou někam...(on v compactu 1.6) a jedem rychlejc, tak má taky vyšší spotřebu...ale zrovna 2.0i bych neřekl, že je zrovna auto s nejideálnější spotřebou:)
jinak 1.6 do bmw myslím stačí...má to tady dost lidí...a stačí jim to (surfis třeba)...oni ti kluci z říše asi nedělali jen tak nějaký blbosti....a věděli, proč to tam dávaj...
každopádně to máš jako kdybych řekl, že když šestivál, tak určo ne dvoulitr...bo to taky musíš tlačit do podlahy oproti 2.8:p
ja slabocha mam, to vim!ale zase se jeden strasne urazil ze nekdo rekl neco skaredyho na jeho motorizaci!mam snopla zhnileho,ja to priznam!ale umi jezdit za 8!neboj bude novsi a silnejsi!

bobo-mb píše:Já mam 1,8 (respektive 1,9),motor M44 a jezdím kolem 7,5l/100km s tim,že se moc nehlídam.Dálku MB-Litoměřice za 5,3l.Těch 7,5l jedu převážně kolem 120-140km/h,ale dostanu se na ně plynule.Město relativně předpisově.Město-okreska je tak nějak 50:50.Základ je...plynovej pedál jde ze začátku sešlápnout lehce,asi tak po sešlápnutí o 2cm už klade odpor.Takže snažit se maximálně využívat lehké části.Do křižovatek dojíždět s rychlostí.Pokud bude tohle dodržovat a jezdit max 100km/h,tak se dostane dle mého bez problémů na 7litrů.Takhle jezdí ten muj a to má lambdu na výměnu
do křižovatek s rychlostí? já když vím že budu zastavovat tak už předem vyřadím...není to lepší?
Já jezdil s Compactem za 6l(né průměr)..gumy 185..teď mám 205ky a tak o litr nahoru.(jinak teď průměr tak 8až9..a to nejezdím pomalu).Jinak mi nepište,že je to blábol..taky umím jezdit za 15l...Spotřeba je přímo úměrná řidiči!!!(jestli chce někdo auto na spotřebu..kupte si suz.swift s litr.motorem..4,5 na sto není problém
.

-
- Kontaktovat uživatele:
mathias22 píše:ja slabocha mam, to vim!ale zase se jeden strasne urazil ze nekdo rekl neco skaredyho na jeho motorizaci!mam snopla zhnileho,ja to priznam!ale umi jezdit za 8!neboj bude novsi a silnejsi!
tak jsem to přece nemyslel...a 316i nemám...takže si moji motorizaci neurazil:) já to myslel tak nějak všeobecně....že se tu prostě často píše o tom, jak je 1.6 nahovno motor a že to nejede a tak...ale prostě oni ti inženýři věděli proč to tam dávali
-
- Kontaktovat uživatele:
jj v pohode sice ho nemas, ale mel si ho!slysim od kazdeho pjet chvalu na auto ktere zrovna vlastni,nikdo ti nerekne,je zhnile,nejede to nebo zere to!kazdy ti povi super super!ja ho chci meine liebe vzit ,takze bych chtel chtel slyset i tu druhou stranu co ho treba prodala z duvodu x nebo y!rozumime si? 

-
- Kontaktovat uživatele:
rozumíme:p
a ok...takže druhá strana - proč už ho nemám - bo jsem měl nehodu...a když jsem se rozhodoval, co koupit...tak mě kamarád svezl v 325i...takže 316bylo najednou strašně nic...navíc už v době, kdy jsem hi měl, tak se mi to přestalo líbit a klasická E36 byl prostě uplně jinde než compact...jinak na ježdění po městě, na nákupy a tak...imo ideální...kor pro slečnu
a ok...takže druhá strana - proč už ho nemám - bo jsem měl nehodu...a když jsem se rozhodoval, co koupit...tak mě kamarád svezl v 325i...takže 316bylo najednou strašně nic...navíc už v době, kdy jsem hi měl, tak se mi to přestalo líbit a klasická E36 byl prostě uplně jinde než compact...jinak na ježdění po městě, na nákupy a tak...imo ideální...kor pro slečnu