Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Klima v zime a otazky ohladom klimatizacie a vzduchu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DominikB

#1 Příspěvek od DominikB »

Ako funguje automaticka klimatizacia v zime? Ma zmysel ju zapinat?

Pokial viem, kontroluje kvalitu a vlhkost vzduchu v interieri, a teda lepsie reguluje okruhy podla potreby a zabranuje mlzeniu/roseniu skiel, avsak ma vplyv na rychlost vyhriatia?

Otazka 2 - preco mi teply vzduch fuka len od noh a z hornych vetrakov ho takmer necitim (mam pocit, ze vobec nefuka)?

Otazka 3 - na co ma sluzit otacaci posuvnik na pristrojovke medzi dvoma hlavnymi vetrakmi? Doteraz som to na BMW nepochopil. Ked predsa zadam teplotu napriklad 22C, ma to vyhriat alebo vychladit auto na tuto teplotu. V lete ak si date napr. 20C, a otocite posuvnik na "teplo", tak vam to zacne fukat teply vzduch 8O . Aka je pointa?

E46 2003 330d
Killca
Klubové ID: 1648

#2 Příspěvek od Killca »

jak to popisujes tak to bude stejny jako na e36

1)v zime klimu ma smysl pustit jednou do mesice aby nezatuhla tahla a ventily a ja nevim co jeste, na rychlejsi vyhrejvani bez ohrati motoru se vyuziva webasto, nevim jestli mas, ale klima moc nepomuze, nebo teda aspon me klima netopi, jen mrazi, jinak okna se mlzi nejvic za deste, v zime se toho moc nenamlzi, ale kdyz uz jo, tak studena klima to odstrani, tak k tomu jedinymu se to asi hodi

2)teply fouka dole a studeny nahore, je to system pro udrzeni ridice v bdelosti pri jizde, s tim souvisi i 3)

3)kolecko o kterem mluvis by melo mit za ukol prave urcovat jaky vzduch pujde z tech hornich vetraku, kdyz navolis treba 26 v zime, tak nez se zahreje plne auto, tak to topi a pak topi jen na nohy a nahore vane chladek, pokud otocis koleckem na teplo, tak na nohy pude stale stejny vzduch ale nahore bud nepujde nic (autodigi klima udrzuje teplotu timhle stylem) nebo bude hrat
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
DominikB

#3 Příspěvek od DominikB »

Vdaka za rady, dava to zmysel :palec:
Odpovědět