Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

nesvítí xenon

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
stormer

#1 Příspěvek od stormer »

Ahoj kluci, mohli byste mi prosím poradit s mým problémem?
Mám E46 s origo xenonama a jeden xenon mi zhasnul. Svítí na check kontrolu klasicky přední lampa....ale víc mi to neřekne.Takže jsem vyndal výbojku a nacpal tam novou....ta starší už jse sice značně jetá, ale výměna za novou vůbec nic nevyřešila :( Ten xenon nedávno po zapnutí ještě alespoň poblikával, ale pak zas zhasnul....halogenová parkovačka vedle xenonu mi normálně svítí...
Na kabely napojený na xenon jsem koukal a jsou jak nový..

Napadá někoho o co by mohlo jít?

Děkuji
vilejs

#2 Příspěvek od vilejs »

podobny problem mal sef na touaregu.vymenili sme vybojku a prd.isli sme do servisu a tam to nejak resetoval chlapik a stale nic.potom sef buchol silno do svetla a jejda svieti:) ale moc som ti s tym neporadil..iba taka skusenost.neviem co pomohlo,ci reset alebo to buchnutie.
george01

#3 Příspěvek od george01 »

Mel jsem taky problem s xenony ale trochu jiny.Kdyz jsem poprve rozsvitil svetla tak nekdy naskocily nekdy az po chvily a nekdy jsem jezdil pul dne bez svetla.Vybojky jsem taky menil a to nepomohlo tak jsem byl v servisu a tam mi rekli ze to chce novy svetla.Pak jsem je rozebral a zkousel vymenit jednotlive soucasti,nejprv to vetsi napajeci trafo coz nepomohlo ale pak tam je jeste starter ktery je primo napojen na patici vybojky a to bylo ono.Pred rokem jsem menil na leve strane a ted zaclo blbnout i na prave tak jsem ty startery vymenil a je pokoj.Ty trafa a startery maji omezenou zivotnost takze jsou potreba za cas vymenit.Starter stoji jeden 2300czk coz neni hrozny oproti celymu svetlu za 22000czk.
Slid
Klubové ID: 1699

#4 Příspěvek od Slid »

pokud jde do ballastu napájení, tak jedině špatnej ballast nebo výbojka
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kubais »

Taky se přidám s problémem u xenonů, když světla zapnu, rozsvítí se obě do jasné bílomodré barvy,ale jak sou dýl puštěné tak se mění tak trochu do žluta, to by ani tak nesralo,ale za čas se někdy jedno světlo zhasne. ale když světla opět vypnu a hned zapnu, tak zase najede. někdy to za jízdy zlobí furt a někdy to neudělá třeba 1000km nic. nejdříve zlobilo jen levé a teď sem tam i pravé:(
Slid
Klubové ID: 1699

#6 Příspěvek od Slid »

Kubais píše:Taky se přidám s problémem u xenonů, když světla zapnu, rozsvítí se obě do jasné bílomodré barvy,ale jak sou dýl puštěné tak se mění tak trochu do žluta, to by ani tak nesralo,ale za čas se někdy jedno světlo zhasne. ale když světla opět vypnu a hned zapnu, tak zase najede. někdy to za jízdy zlobí furt a někdy to neudělá třeba 1000km nic. nejdříve zlobilo jen levé a teď sem tam i pravé:(

toto dělají většinou umírající výbojky
srle

#7 Příspěvek od srle »

muze to byt tou jednotkou (takova ta kovova krabicka pod kazdym svetlem) uz na aute chcipla.
rawen
Klubové ID: 3677

#8 Příspěvek od rawen »

Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853
george01

#9 Příspěvek od george01 »

rawen píše:skus vymenit dil cislo 16
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05
To je prave ten dil co jsem psal "starter" stoji 2300CZK kdyby jsi ho chtel pujcit tak neni problem ale musi se rozebrat cely svetlo.
stormer

#10 Příspěvek od stormer »

Dostanu se k tomu až zítra, ale ještě to popíšu.... to světlo při rozsvícení rozbliká ale prostě se nechytne jakoby mu něco chybělo k tomu aby se udrželo zapnutý. No zkusim teda vyměnit ten startér z druhýho světla no...
Odpovědět