4-vál a 6-vál pružiny se liší, protože jsou projektované na jiné zatížení (6-ti vál je krapet těžší), proto nedoporučuju kombinovat! M-kové znamená, že auto má tzv. "M-technik" podvozek (sporotvnější a cca o 2cm nižší než klasický seriový), zpravidla musíš koupit k M-technik pružinám i M-technik tlumiče...klasické seriové jinak dříve odejdou...
mam výhodnou nabídku na pružiny z coupe 328 M.tech, tak jsem doufal že větší tlouška pružin šestivála bude vykomenzovaná sníženim M-techu... je to dost risk, ale v česku starší pružiny na coupe (46) je docela problém sehnat...
nemáte někdo zkušenosti s výměnama pružin? třeba ze sedanu do coupe nebo ty různý 4 vál / 6 vál.... jako je mi jasný že nejlepší by bylo sehnat to co tam patří, ale jsme přece česi... když to bude vysoký tak se upálí půl závitu a bude...
no za cenu jedný nový bych mohl mít všechny čtyři starší z německa...
to tu neni někdo trochu praktik aby mi řekl že to prostě nejde?
tyhle teoretický poučky typu nedávej na auto něco co tam přesně nepatří nebo řeči typu tohle a tamto na to neni konstruovaný se furt dokola melou na každym internetovim fóru... škoda že těch praktiků co fakt vědi co to dělá se tam pohybuje tak málo...
Dobře...tak namontovat to 100% půjde, ale počítej s tím, že charakteristika podvozku bude odlišna oproti standartní, takže to bude nejspíš koza vysoká a bude se s tím jezdit nahovno...stačí?