Tak mám několik vážných zájemců na svoji M3 a řeším co koupit jako další auto... Víceméně jsem se již rozhodl pro E46 a teď řeším jaký motor... Na M3 E46 zatím nejsou finance, proto musím vybrat něco rozumnějšího, ale zase bych nerad přišel o dobré výkony.
Přemýšlím o 330i, 330d případně 328i. Zajímá mě, jak je to se spolehlivostí u dieselu a spotřebami u benzínů. S autem již chci jezdit denně (ne jak doposud s M3).
Dám na praktické zkušenosti a budu rád i za radu... Jen pro info ročně najezdím cca 20.000km, ale ne na žádných příliš dlouhých trasách. Auto chci používat i na ježdění do práce...cca 5 km tam a stejně zpět... Upřimně řečeno u mě převažují krátké až velmi krátké trasy... (nechci si kupovat permanentku na bus :-DDD)
vždyť sis odpověděl sám, na krátké a ještě kratší trasy není úplně príma jezdit dieslem, když ho ani neohřeješ. A nájezd 20tkm/rok je taky přece jasný.
Vezmi to podle peněz, když míň tak 328i, když víc tak 330i, když nejvíc tak... jo to si vlastně říkal že né
Já mám 330xi a jezdím něco podobnýho jako budeš jezdit ty a průměrnou spotřebu mam 10,5.Jezdím tak 50% normální cestovkou a 50%ostřeji/nechám se rychle vyhecovat,přeci si to nenechám nandat od nějakýho RS nebo namachrovanýho tuninga s který má vzadu akorát samolepky TURBO
Mám na zadku místo 330 nalepený 316 a máš vidět jak čuměj když jdu před ně.Kup 330 jede to líp.Jo ale na M3 to fakt nemá