Studna píše:emtrojak píše:Baworaci, jakpak tu spotrebu merite..
Tak třeba natankuj plnou, ujeď 100km a opět dotankuj do plné. Nebo Vyjeď nádrž do minima, natankuj libovolné množství paliva, vynuluj počítadlo a jezdi, dokud nebude opět nádrž prázdná (nejhorší způsob zjišťování), pak si spočítáš kolik km si najel na to natankované palivo a spočítaš si kolik to dělá na 100km. Těch způsobů je mraky, ale BC ti všechno řekne sám a nemusíš nic zkoušet a počítat. Toť vše.
Já to počítám růčo a nějak mi to hrubě nevychází s BC ... o půl litru až litr. Nějak to nechápu, že by se ten BC tak dramaticky lišil. Zatím to vypadá, že nejvíc se seká při dálniční jízdě, cesta Beroun-Hodonín (tj téměř přes celou republiku), v Berouně plná OMV Carrera100 a nulování BC. Tempomat na 140 a v Hodoníně ukazoval BC 8.4, skutečnost byla 9.6, to mi nějak hlava nebere. Jinak je to 330i tj M54. Rychlost nezkresluje (měřeno GPSkou, sedí to přesně i ve 150), ujetou vzdálenost to snad měří též správně, takže jedině ten benzín, ale i na N95 nebo N98 to měří nejpřesněji o půl litru míň (ale né přesně o půl)