Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E46 - multifunkční volant, tempomat a rádio

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MrScully
Klubové ID: 1401

#1 Příspěvek od MrScully »

Mám E46 330i (02/2001) a v něm sportovní volant, který chci nahradit totožným (sportovním), avšak multifunkčním volantem. Dále mám rádio JVC KD-AVX33. A mám dotazy :-)

1. Airbag použiju svůj, volant je taktéž sportovní tříramenný, takže předpokládám, že je samozřejmé, že ten volant tam bude normálně pasovat :-) Nějakej facelift v tom snad nehraje roli, ne? :-)

2. Má moje 330i v sobě už tempomat? Tudíž stačí do něj zapojit mlf. volant a bude to fungovat? Podle většiny zdrojů (včetně tohohle fóra) mají všechny E46 tempomat a kromě mlf. volantu je třeba jen dokoupit nějaké kabely, ale už jsem taky slyšel názor, že u benzínů se musel dokupovat nějakej bazmek za x tisíc a to by se mi nechtělo. Ví to někdo na sto procent?

3. Má někdo představu, co všechno bych *přesně* potřeboval pro spojení mlf. volantu a toho rádia JVC? Hádám, že toho bude víc... Viděl jsem na to nějaké krabičky, ale byly podezřele univerzální (např. Alpine i JVC i Panasonic), takže by se stejně asi musely programovat... plus další kabely, redukce atd.

4. V Plzni a okolí mi ten tempomat asi nikdo nepřipojí, co? Případně budu kolem 6.9. v Praze, umíte to tam někdo a udělal byste to v sobotu? :-) Práce prej tak na dvě hoďky.

Díky...
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

To si to představuješ hodně jednoduše.

1.Ty airbagy tam pasovat nemusej,je víc druhů.

2.Dodáním mult.volantu tempomat nerozchodíš.U benzínu musíš dokoupit mraky věcí.

3.O radiu ani nemluvě .....
P-J

#3 Příspěvek od P-J »

libovka píše:2.Dodáním mult.volantu tempomat nerozchodíš.U benzínu musíš dokoupit mraky věcí.
U benzínů s el. plynem, což už 330i má, je to stejné jako u dieselů.....
MrScully
Klubové ID: 1401

#4 Příspěvek od MrScully »

P-J - díkes. Doufám, že si jsi jistej :-)

libovka - takže i když použiju airbag svůj stávající a nový volant je vlastně přesně stejný typ, tak to sedět nemusí? Je to podle faceliftu nebo nějak náhodně a zjistím to jedině až po rozebrání?
P-J

#5 Příspěvek od P-J »

MrScully píše:libovka - takže i když použiju airbag svůj stávající a nový volant je vlastně přesně stejný typ, tak to sedět nemusí? Je to podle faceliftu nebo nějak náhodně a zjistím to jedině až po rozebrání?
Volanty jsou stejné, jsou jenom dva typy airbagů (od některého roku jsou dvoustupňové) - to Ti ale může být jedno, protože airbag použiješ svůj. V podstatě ani nemusíš přehazovat volant (pokud je ten tvůj v lepším stavu), jdou přehodit jenom ty "multifunkce" na stávající volant.

Když mi do SZ hodíš VIN, tak se Ti podívám, jestli podle něj ETK přímo na tvoje auto nabídne přestabu na multifunkční volant (tzn. i na tempomat).
Odpovědět