Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Mísitelnost brzdovky DOT4 a DOT 5.1
-
starML
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Tou DOT 5.1 to klidně dolej. Ale pamatuj si, že brzdová kapalina neubývá, (naopak pohlcuje vodu=přibývá). Takže Ti to někde teče a to = třeba najít !!
Doplňuji :
http://www.motoeshop.cz/oleje-kosmetika ... 14158.html
Doplňuji :
http://www.motoeshop.cz/oleje-kosmetika ... 14158.html
hm, ale z toho kouká průser...abys na ti dovču vůbec dojel.bmwfil píše:Díky, to jsem chtěl slyšet.
Samo, to chápu a po dovči jde autí do servisu...
Pokud to někde teče, tak to může být únik ze systému spojky, např.váleček (lepší varianta, ale auto nejede a řešit to někde v noci na dálnici...no potěš koště).
Anebo systém brzdový...ehm, např.váleček (horší varianta...auto jede, ale nejde zastavit...)
Třetí varianta, která se mi zdá nejpravděpodobnější je, že opotřebením brzdových desek ze prodloužila dráha válečků v brzdových třmenech, tudíž se kapalina "spotřebovala" na vyplnění delšího chodu válečku...v tom případě to po dolití bude fungovat úplně stejně, jako předtím, jenom ti to vyteče, když budeš měnit desky...
Ony někdy i ty nejjednodušší otázky jdou zodpovědět krásně složitě...
-
dsvatos
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
To je jedno, už jsi to smíchal. Ale dělej jak myslíš. Až se ti při brždění propadne pedál - nediv se..bmwfil píše:Tam šlo jen cca 1dcl...dsvatos píše:Tak si ji fofrem vyměň zpátky za DOT 4. Aby ses nedivil, až ti to sežere gumičky v brzdách..bmwfil píše:Takže smícháno, hodně bržděno, unik nepozorován, kapalina neubývá...
-
bmwfil
- Klubové ID: 687
Dneska jsem se na to schválně zeptal v PP BMW v Moravanech a prý to neva. Každopádně dík za varování, snad si na Tebe nevzpomenu do další výměny.dsvatos píše:To je jedno, už jsi to smíchal. Ale dělej jak myslíš. Až se ti při brždění propadne pedál - nediv se..bmwfil píše:Tam šlo jen cca 1dcl...dsvatos píše: Tak si ji fofrem vyměň zpátky za DOT 4. Aby ses nedivil, až ti to sežere gumičky v brzdách..