Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 316i brzdy + řízení problém
-
- Kontaktovat uživatele:
předem se omlouvám vím že to tu je nejmín 100krát ale nic jsem nenašel... nějak mi ten vyhledávač blbne...
Tak si tak frčím po dálnici svých tak 160-180 a najednou přede mně vlítla felda tak jsem na to dupnul... mno a rosvítily se mi brzdy kapalina ok takže došlo na destičky... Potřeboval bych poradit kde a za kolik jedná se mi hlavně o cenu páč jsem zrovna zainvestoval do radia s lcd...
2.když vemu nějakou díru či větši nerovnost trhne mi to volantem... gumy 205/55/16"nevím jestli je to normální každopádně zadní geometrie je v čudu gumy sjetý zevnitř.... čím to může být? když zkusím s kolem hnout do stran tak se ani nehne ale když do něj strčím do boku tak kola stočím (i s volantem) nevím jestli je to normální dřív jsem si toho nák asi nevšim...
Tak si tak frčím po dálnici svých tak 160-180 a najednou přede mně vlítla felda tak jsem na to dupnul... mno a rosvítily se mi brzdy kapalina ok takže došlo na destičky... Potřeboval bych poradit kde a za kolik jedná se mi hlavně o cenu páč jsem zrovna zainvestoval do radia s lcd...
2.když vemu nějakou díru či větši nerovnost trhne mi to volantem... gumy 205/55/16"nevím jestli je to normální každopádně zadní geometrie je v čudu gumy sjetý zevnitř.... čím to může být? když zkusím s kolem hnout do stran tak se ani nehne ale když do něj strčím do boku tak kola stočím (i s volantem) nevím jestli je to normální dřív jsem si toho nák asi nevšim...
muzes koupit levny ale dobry recyklovany FERODO, nejlip FERODO PREMIER(1500kc na predek mysim?! a 800 na zadek?!), nebo nejaky ATE
pokud mas kartu bmwklubu, tak si zajdi do elitu (http://www.elitecat.cz) nebo autokelly (http://www.autokelly.cz) a budes to mit levny podle me akorat
zadni kola mas hodne do A, dneska to ma hodne bmw, moc s tim ale nedelaj, ono to chce totiz novy silentbloky a cepy na napravu, aby se dala spravne nastavit, ale ty acka by mozna sli na geometrii trochu jeste seridit i ted
a kdyz vemes diru, tak je snad normalni kdyz ti to veme volant ne?
pokud mas kartu bmwklubu, tak si zajdi do elitu (http://www.elitecat.cz) nebo autokelly (http://www.autokelly.cz) a budes to mit levny podle me akorat
zadni kola mas hodne do A, dneska to ma hodne bmw, moc s tim ale nedelaj, ono to chce totiz novy silentbloky a cepy na napravu, aby se dala spravne nastavit, ale ty acka by mozna sli na geometrii trochu jeste seridit i ted
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
Killca píše:muzes koupit levny ale dobry recyklovany FERODO, nejlip FERODO PREMIER(1500kc na predek mysim?! a 800 na zadek?!), nebo nejaky ATE
Silentbloky mam na nápravě nový páč jsem je měl vymlácený a díky tomu odešli i tlumiče... jj kartu mam... sem čekal že budou feroda daleko dražší... Teda celkově jsem čekal že mě předem vyjde tak na 3 tis... jen desky
-
- Kontaktovat uživatele:
fesoj píše:Nejdřív nech zkontrolovat vyvážení kol.Jestli máš vymlácený čepy tak bys to měl poznat při jízdě
(bouchání,klepání třeba při jízdě po koskách),nebo je nech zkontrolovat v servisu (u nás to dělají za 100kc)
Myslíš že když tam hodím zimáky (po vyvážení najeto tak 200km od tý doby jsou v garáži) že se to pozná? v těhle věcech se moc nevyznám taky mam brutálně sjetej zadek ale ten neplave... Nemůžou to být třeba kuláky či tak něco?
kdyz zvednes auto a vemes nejakej pajcr a opres se o silenty tak uvidis jestli jsou strzeny nebo ne, ale vule v cepech nevim, mozna kdyz s naparvou nejak zatreses
jinak ty vibrace jsou spis nevyvazena nebo narazena nebo ohla kola, nejdriv zajdi do pneu servisu at se na to podivaj, kriviy kolo ktery takle hazi poznas i pouhym okem kdyz ho sundas z auta
edit:ty zimaky zkus
jinak ty vibrace jsou spis nevyvazena nebo narazena nebo ohla kola, nejdriv zajdi do pneu servisu at se na to podivaj, kriviy kolo ktery takle hazi poznas i pouhym okem kdyz ho sundas z auta
edit:ty zimaky zkus
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
fesoj píše:Nejdřív nech zkontrolovat vyvážení kol.Jestli máš vymlácený čepy tak bys to měl poznat při jízdě
(bouchání,klepání třeba při jízdě po koskách),nebo je nech zkontrolovat v servisu (u nás to dělají za 100kc)
Nic nebouchá a nemlátí jen hází volant... zimáky budu zkoušet nejpíš zítra... co třeba kuláky nebo svisláky jak se pozná že jsou dobrý?
-
- Kontaktovat uživatele:
Brody píše:taky bych to videl na ty kola.Na predchozim aute sem mel spatne vyvazeny jedno kolo na predku a od 90ti vejs to bylo proste dost na howino rizeni.Druhy den nove vyvazeni a vse bylo v pohode
Zadní už mám nový a převážený pření gumy ještě nemam... Ale koukalů jsem že zadní hliník mam dost pomuchlanej a prej skoro nešel vyvážit... ale měl jsem tam chvíly zimáky ( vzadu ) a rozdíl nula jen to víc plavalo...
A gomama to dle mýho není to bych přeci při dírách necítil cukání volantem
shade120l píše:Brody píše:taky bych to videl na ty kola.Na predchozim aute sem mel spatne vyvazeny jedno kolo na predku a od 90ti vejs to bylo proste dost na howino rizeni.Druhy den nove vyvazeni a vse bylo v pohode
Zadní už mám nový a převážený pření gumy ještě nemam... Ale koukalů jsem že zadní hliník mam dost pomuchlanej a prej skoro nešel vyvážit... ale měl jsem tam chvíly zimáky ( vzadu ) a rozdíl nula jen to víc plavalo...
A gomama to dle mýho není to bych přeci při dírách necítil cukání volantem
mel sem to samy co ty v 90 se zacal volant klepat a s vissi rychlosti to zase prestavalo, po vymene cepu to je cajk.