Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

auto se třepe a hučí při 2000ot/min ... výměna spojky...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od D-E-J-V »

e36 318is

zdravím...potřebuju poradit....před nějakou dobou mi začlo dělat to že když sešlápnu plny při rozjezdu a nebo pustím nohu z plynu když brzdím motorem a motor se dostane do cca 2000ot/min tak se ozve takový dunivý hukot a všechno se třepe.....chápu že to může dělat při prudkém přidání plynu při rozjezdu z volnoběžných otáček...ale 2000 už se mi zdá trochu moc...a navíc to nedělalo......co může být špatně??...uložení motoru-převodovky? převodovka? dyferák? spojka? prosím poradte...předem díky

taky mám další dotaz...chystám se měnit spojku..komplet ložisko přítlačák lamela....řekněme že sem docela zručný a už mám něco za sebou...počítám že budu muset odmontovat kardan táhlo řízení případně startér a pak shodit převodovku....budou při tom nějaké komplikace? dostanu se na všechny šrouby ze spod auta? všem moc díky!!!!
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Demostenes »

Tlacitko hledat HODNE pomaha. :roll:
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od D-E-J-V »

dík za postřeh ale to sem zrovna vědět nechtěl....píšu sem až když nemůžu nic najít a napsat to co ty by dovedl každý....nejsem tady nováček...:)
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od D-E-J-V »

prosím prosím poradte aspon s něčím....každá drobnost může pomoct..díky
sturm
Klubové ID: 1647
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od sturm »

D-E-J-V píše:prosím prosím poradte aspon s něčím....každá drobnost může pomoct..díky
Čau přesně tohle mi dělá na e46 a kámošovi to dělalo na e39. Je to výfuk. Mám na něm vytahané silentbloky. Zkus si ho projít a podívej se kde by ti mohl klepa. Mi to klepe před zadní nápravou, kde jsou dva takové plechy přišrubované každý 4mi šrouby.
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od D-E-J-V »

díky za radu..podívám se na to...
Killca
Klubové ID: 1648

#7 Příspěvek od Killca »

a ja ke spojce

vse se da delat zespod auta

svesit vyfuk trochu (nechat ho na gume), sundat alobal nad vyfukem, vyhodit kardan uplne z auta nejlepe, vyrvat radici tycku z kabiny dolu, vysroubovat silentbloky prevodovky, ta se svesi dolu s motorem a motorove silenty udrzi vse na aute, spodni srouby na prevodovce sou pohoda, bocni jakz takz taky ale minimalne jeden uplne nahore na prevodovce musis vzit asi pres metrovy prodlouzeni racny s dvema klouby (starter pude dolu se dvema srouby na prevodovce), vyhodit prevodovku a spojku z mrkve a je to
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od D-E-J-V »

moc ti díky za radu!!!!.......zdá se že to zvládnu....a doufám že to ty motorové silentbloky vydrží...jeden vypadá dost bídně..taky se brzo podívá jak vypadá popelnice uvnitř :)....díky
Killca

#9 Příspěvek od Killca »

jo jen jedno doplneni, ale na to bys asi prisel sam, jeste nez to budes delat ta si vytrhni hlavici radicky zezhora, pak az je vse pod autem :-D
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Brody »

lepe bych to nenapsal.Spojku sem delal asi pred mesicem.Jeste sem mel pro jistotu podlozenej motor heverem a pomalu sem spoustel i s prevodovkou.Pak to byla uz parada.Jen me prevodovka ceka sundat zrejme znovu.Huci me v ni lozisko a stale vic a vic.A proto se ptam:
nemuze to byt treba lozisko v kole?Dela to klasicky huceni,tedy vyrazny hu-slabsi hu-vyrazny hu.....Dela to kdyz pridam,brzdim motorem,jedu rovne do otacky,at mam kolo zatizeny nebo ne.Ale jakmile seslapnu spojku tak je ticho.Tak je mozny ze by to bylo lozisko v kole nebo preci jenom to lozisko v prevodovce???Moc moc dik za radu
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

Brody píše:bla bla bla :-D
kdyz jedes treba rekneme 273kmh (:-D) tak to huci a jak zmacknes spojku, tak to prestane hucet? takle to od tebe chapu, coz znamena ze to logicky byt lozisko v kole nemuze, jinak by to se spojkou nemelo nic spolecneho, tohle bude lozisko v prevodovce, ale mozna to muze byt i stredove ulozeni kardanu nebo diferak, podle toho jestli se huceni zvysuje pri kazdem zarazeni (diferak nebo kardan) nebo se stale zvysuje znovu a znovu pri zarazeni kazdeho dalsiho stupne (prevodovka)

prevodovka se da krasne rozebrat, ale musis mit par pripravku, aby se to dalo zase seskladat :-D to poznas az rozeberes :-D
Brody
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Brody »

vyrazne huceni se projevuje pri zarazeny 3ce 4ce a 5ce a pri jakykoliv rychlosti (at jedu 50 nebo 100)tak to huceni je stejny.To stredove ulozeni kardanu budu nejspis taky delat,jelikoz pri vymene spojky se zjistilo ze je v nem vule jako krava.Ale zase kdyby to hucelo tam nebo v diferaku tak by to snad hucelo porad bez ohledu na seslapnutou spojku ne?? :oops:
Killca

#13 Příspěvek od Killca »

no hucelo by to stale no, tohle bude neco v prevodovce nebo spojce, bud mas stary spojkovy lozisko vymlaceny, nebo nejake lozisko ze zacatku prevodovky
Brody
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Brody »

spojka je nova.Taky sem myslel ze to bude spojkove lozisko,ale ted uz to vypada na lozisko v ty prevodovce.Nekdo mi tu uz poradil ze asi lozisko na vstupni hrideli prevodovky.Nebo tak nejak.

Predpokladam ze tento dil c.13
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-23_0719/
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od D-E-J-V »

já jezdím s firemním autem kterému zřejmně hučí dyferák...někdy si připadám jako když řídím nějaké WRC :D
koki
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od koki »

Brody píše:spojka je nova.Taky sem myslel ze to bude spojkove lozisko,ale ted uz to vypada na lozisko v ty prevodovce.Nekdo mi tu uz poradil ze asi lozisko na vstupni hrideli prevodovky.Nebo tak nejak.

Predpokladam ze tento dil c.13
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-23_0719/
pokud sešlápneš spojku a randál přestane, vyšlápneš a ozývá se hukot, tak je to ložisko v tý převodovce, spojka je opačnej jev (sešlápneš a začne hučet)
Brody
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Brody »

No prave.Spojka je komplet nova.Takze v tydnu budu objednavat lozisko a po dovoleny pujde prevodovka opet dolu :roll:
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od D-E-J-V »

tak sem se díval pod auto na výfuk a možná ten hukot bude tím uchycením....mám totiž v prdeli jeden ze silentbloků motoru a motor se mi nahnul na jednu stranu a pohl i s výfukem....tak uvidím co bude až opravím ten silentblok a pak dám vědět....
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od D-E-J-V »

zdarec..tak spojku už sem konečně vyměnil..bylo tam pár komplikací a asi největší byla ta že někdo přede mnou vyměnil setrvák za jednohmotnostní a tím pádem mi nepasovala nová spojka...takže nový setrvák a vše bylo ok....nejvíc sem se asi nadřel na těch vrchních šroubech na převodovce a o startéru ani nemluvím...ten je chycený dvěma šrouby a ještě drží na šteftu ze kterého se mu ale vůbec nechtělo.kardan šel v pohodě a když už sem měl převodovku dole tak sem vyměnil i oba motorové silentbloky...ty už byli tak v pr*eli že motor čistě jen ležel tam kde zrovna při jízdě přistál...hrůza...tedka je vše v pořádku a auto je k nepoznání....všem dík za rady....a tím pádem kdo bude chtít poradit ode mě tak není problém protže tu mordovačku si budu pamatovat hodně dlouho...zvlášt když sem musel dostat převodovku do auta bez cizí pomoci...:)

auto už nehučí nemlátí a chová se klidně a tiše...všechny problémy vyřešeny jedním vrzem:)
Odpovědět