Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Měrka oleje, jednou na max, pak zas min...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Spajky »

Před cca 2ma měsíci kontroluju rysku oleje..koukám a co nevidim, ryska je na minimu, auto olej nikdy nežralo nebo absolutně minimálně...ale řikám si oukej, něco se posralo, mazat se musí s tim, že příští tejden olej doleju.

Asi tejden na to tedy chci dolejt olej, kontroluju teda ještě rysku oleje a hle, olej je na maximu jako celej půl rok předtím. Tak sem teda nedolejval, druhej den sem olej zkontroloval znova a znova na maximu.

Najel sem teda dalších 800kiláků, kontroluju olej a OPĚT na minimu. Minulej tejden sem kontroloval, olej byl na maximu. Dneska koukám a je zase na minimu. Vždycky sem stál na rovině a nebo v tak minimálním svahu, že to stav oleje nemohlo ovlvnit na tolik, že by byl rozdíl minima a maxima, což je u mojí R6tky cca 8deci.

Nevim co si mám o tom myslet? Nechci jezdit bez oleje ale zároveň ho tam nechci mít moc. Auto samozřejmě vždy minimálně půl hodiny stálo...stalo se někdy někomu něco podobnýho? Kde mám hledat problém? M52jka rv 96...
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

zkontroluj si jestli ti neprokluzuje ta červená rukojeť na měrce... mě se něco podobnýho stalo a následky pozdějšího upouštění z důvodu přelití bych tady nerad popisoval... :oops: :? to ví jen CharlitoCZ :lol:
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Spajky »

castro píše:zkontroluj si jestli ti neprokluzuje ta červená rukojeť na měrce... mě se něco podobnýho stalo a následky pozdějšího upouštění z důvodu přelití bych tady nerad popisoval... :oops: :? to ví jen CharlitoCZ :lol:

dneska sem na to koukal, tím to není :(
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Spajky »

No, sem asi jedinej s timhle "problémem", přestávám to řešit, nechal sem stát auto přes noc a den na podle mejch vočí perfektní rovině a oleje je tam tolik, kolik má bejt :)
Author
Klubové ID: 3294
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Author »

taky se mi to stalo,měnil sem olej, šel sem to potom projet, zkontroluju olej a pohoda,po pár dnech ho kontroluju znova a byl pod minimem,si řikam pohoda aspoň že je motor v cajku :banan: ,tak jedu do druhý garáže kde sem měl olej,necham to chvilku stát a eště že to změřima vono kousek pod maximem,nic sem tedy nedolil.
vždy měřeno dlouho po zhasnutí motoru a na rovné ploše v garáži! pak se to stalo po nějaké době ještě jednou a teď už dlouho ok,docela záhada :ja_nic:
Odpovědět