Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Dioda v ovladači oken

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
e36power

#1 Příspěvek od e36power »

Nevíte kde bych sehnal diodu na podsvícení ovladače okýnek?
all
Klubové ID: 1018

#2 Příspěvek od all »

e36power

#3 Příspěvek od e36power »

A ses si jistej??? Ja jsem ted zjistil ze to asi dioda není... Ale nevim to přesně
all

#4 Příspěvek od all »

e36power píše:A ses si jistej??? Ja jsem ted zjistil ze to asi dioda není... Ale nevim to přesně
osobně jsem to dnes kontroloval a mám v obou diody na podsvětlení....
nedám ruku do ohně, že jsou to tyhle, ale je to aspon link na to kde vybrat...

diodu snad poznáš, NÉ? pokud to bude žárovka, jakož to i u mého předchozího auta, je přez tu slabou žárovičku hozená červená šprcka...
nemohl jsem najít odpovídající náhradu, proto jsem si sehnal celý spínač s dobrou žárovkou....
e36power

#5 Příspěvek od e36power »

Tak jsem to ted ocihnul a dioda to není. Tak mi asi nezbyde nic jinyho nez koupit ovladač,,

Skoušel jsem tam dat ta co jev budíkach a ta se hřála jak prase..
laionel

#6 Příspěvek od laionel »

Škoda peněz za nový ovladač. Kup červenou diodu na 12 V ve spec. obchodu s polovodiči. Investice pár korun. Musí být co nejmenší s největší svitivostí, není tam moc místa. Diodu umístit doprostřed(prostor- bílý plast v přepínači trochu upravit vrtáčkem, aby se tam dioda vešla. Dioda musí směřovat kolmo vzhůru kvúli vyzařování světla. Pří odstraňování žárovky nech trochu delší drátky na které se přiletjre dioda-pozor na polaritu - u žárovky to bylo jedno(neštípat až u plošného spoje!!!).
Mám takto opravené oba ovladače u kupé.
e36power

#7 Příspěvek od e36power »

Díky moc. A prosimte když bude ta dioda otočená jako + a - tak nebude svitit vid..?
all

#8 Příspěvek od all »

laionel píše:Škoda peněz za nový ovladač. Kup červenou diodu na 12 V ve spec. obchodu s polovodiči. Investice pár korun. Musí být co nejmenší s největší svitivostí, není tam moc místa. Diodu umístit doprostřed(prostor- bílý plast v přepínači trochu upravit vrtáčkem, aby se tam dioda vešla. Dioda musí směřovat kolmo vzhůru kvúli vyzařování světla. Pří odstraňování žárovky nech trochu delší drátky na které se přiletjre dioda-pozor na polaritu - u žárovky to bylo jedno(neštípat až u plošného spoje!!!).
Mám takto opravené oba ovladače u kupé.
http://www.e-conrad.cz/led12v-3mm-cerve ... v+dp72492/

pokud jí otočíš...polaritu, svítit nebude... jinak já jsem tim měl nahrazenou žárovičku v tlačítku od výstražných
bmwmaniac
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od bmwmaniac »

na e 36 tam neni dioda ale mala 1,2V žarovka. z niž vedou 2 draty k naletovani. Stoji cca 15 kč.
jarda
Klubové ID: 1426

#10 Příspěvek od jarda »

prosím Tě je to opravdu 1.2V, anebo 1.2W/12V ?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
bmwmaniac
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bmwmaniac »

teds me zaskocil nerad bych tady mlel blbosti musel bych to kuchnout ale mam za to ze 1,2V. Ze je to zarovka vim na 100% protoze dioda vypada jinak a musela by tam mit odpor.Navic primo v obchode me to potvrdily ze to zarovka je,ty dratky ma tenky jak vlas.Podobny zarovky sou na podsviceni vypinacu atd jen sou ciry.
laionel

#12 Příspěvek od laionel »

Je to žárovka 1,2W/12V. Žárovku s touto hodnotou seženeš, ale čirou. V ovladači jsou oranžové, Navíc mají menší velikost. Stejně to budeš muset pájet. takže doporučuji diodu (červenou-oranžovou se mi nepodařilo sehnat, bylo mi řečeno, že se nedělá), která se oproti žárovce nehřeje. Pokud koupíš s vnitřním odporem na 12V nemusíš žádný odpor přidávat. Pouze zjistit správnou polaritu,aby to svítilo.
jarda
Klubové ID: 1426

#13 Příspěvek od jarda »

mě z toho ovladače už jebne. Nesvítí. Koupil jsem na inzerát navlas stejný ovladač... stejné barvy, stejné piny, všechna ta malinká čísílka co jsou na něm zespodu jsou stejná... ale nefunguje, má ty piny jinak zapojený, když je mezi sebou proházim dokážu rozchodit jeden směr, ale ne oba. Tak jsem si řekl že z něj aspoň vypreparuju tu žárovku a dam ji do vlasního ovladače.... no a ani to nepůjde, ty žárovky jsou různé, v tom mém má obě nožičky na jednu stranu a je větší a naležato, v tom novém má každou nožičku na jinou stranu, je menší a stojí.

Takže kdyby někdo potřeboval černý ovladač, zespoda zelený, žárovka na stojáka tak mam dva navíc, naopak potřeboval bych takový co má žárovku naležato, nebo aspoň tu žárovku... Diodu se mi tam dávat nechce když bude mít jinou barvu...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Odpovědět