Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Mechanizmus stieracov - BMW 318 TDS

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jany

#1 Příspěvek od jany »

Ahoj,
rozoberal uz niekto mechanizmus stieracov ?

Viete mi poradit ako sa viem lahko k tomu mechanizmu dostat ?

Mam tusenie, ze sa tam nieco urvalo na spolujazcovom stieraci, uchytenie stieraca v tom mechanizme je nejak volne, ked chytim stierac doruky tak lieta hore-dolu ...

Dik za pomoc

Jany
jany

#2 Příspěvek od jany »

.....
chrompacket

#3 Příspěvek od chrompacket »

nedavno jsem to menil...je to celkem dost ojeb...trosku podrene ruce apod...
urvala se mi ta vystuha toho mechanizmu a sterace uz si delaly co se jim zachtelo, az se nakonec skrizily..
je nutne sundat raminka, potom to oplastovani co je pod sklem (staci pouze u ridicove strane), sundas ty velke matice co drzi ten mechanizmus o karu (tusim M27), v motorovem prostrou jde ven to plechove celicko, ktere je pokryte tou odhlucnovaci penou, drzi na ctyrech sroubech a usazene je vespod v drazce, kdyz ho sundas uvidis krasne na topeni, predtim nez ho vyndas ven povol od nej ten svazek elektriky ktery pred nim vede od baterky smerem k pojistkove skrini a do interieru vozidla, ted uz vidis na mechanizmus steracu a zaroven prvni co vidis je ze ti ten mechanizmus ke kare drzi jeste jeho mala kovova vyztuha, tu povol na obou koncich a ten plisek vytahni ven, ted uz mechanizmus volne planda uvnitr kary, postupne se ho snaz vytahnout ven a v urcite fazi se ti bude dat povolit konektor co vede k motorku, pak uz to jde cele ven...pokud tento mechanizmus budes meni a koupis ojety bez motorku a budes si tam implantovat svuj motorek, nezapomen na to, ze je traba ten motorek vuci tem raminkum nastavit a vyladit do presne polohy, aby ti sterace jezdily jak maji...hodne stesti...je to takova celkem hnusna prace :wink:
jany

#4 Příspěvek od jany »

No nafotil som to dnes - vyzera to nejako takto:
Hodilo by sa nieco kupit od ruky, myslim ten mechanizmus ako cely ....

FOTO1: Zlomeny drziak na spolujazdcovej strane:
Obrázek

FOTO2: Pristup k mechanizmu
Obrázek

Este jeden dotaz.
Nieje sa mozne k tomu mechanizmu dostat nejako bez vymontovavania topenia co popisoval hore "chrompacket" ? ...

Dik.
Srandik32
Klubové ID: 860

#5 Příspěvek od Srandik32 »

Na e36 jsem to měnil taky,prasklo mi to jak tobě a topení jsem vyndavat nemusel.Jinak potvrzuju že je to ojeb ale co pro svý autí člověk neudělá,že :wink: Jo a dělal jsem to podle TISu,je to tam popsaný.
jany

#6 Příspěvek od jany »

OK.

Mam moznost zohnat od ruky druhy mechanizmus ale z E36 318i.r.v. 92.

Neviete niekto pasuje to do 318tds ????

Dik....
chrompacket

#7 Příspěvek od chrompacket »

jany píše:OK.

Mam moznost zohnat od ruky druhy mechanizmus ale z E36 318i.r.v. 92.

Neviete niekto pasuje to do 318tds ????

Dik....
podle tech dvou fotek nemuzu urcit presne jestli je to na 100% stejny mechanizmus, ktery jsem mel treba ja z benzinove verze, ale rekl bych ze jo...mrkni do ETK podle toho to urcite poznas
jany

#8 Příspěvek od jany »

OK.

Este dotaz na montaz-demontaz.

Podla doterajsich rad, by mi malo stacit dat dole ten bakelitovy kryt na obrazku cervena sipka..... OK ?

FOTO:
Obrázek
chrompacket

#9 Příspěvek od chrompacket »

jany píše:OK.

Este dotaz na montaz-demontaz.

Podla doterajsich rad, by mi malo stacit dat dole ten bakelitovy kryt na obrazku cervena sipka..... OK ?

FOTO:
Obrázek
ten plast na ktery smeruje ta sipka v aute nemam, mam misto nej plastove sito na zachytavani hrubych necistot aby se nedostaly do topeni, jinak melo by to byt zacvaknute na ctyrech mistech tak to vyloupni, sundej to castecne tesneni (to kratke gumove okolo) pak uz je jen treba sundat ten kryt topeni..to je ten dekl na kterem je to gumove tesneni je na nem prichycena ta plastova liste ve ktere vedou elektricke kabely..ta lista s tema kabelama drzi na dvou sroubkach a jsou sroubovane zevnitr (smerem od kabiny) odsroubujes a povytahnes smerem k predni casti auta, takze ted uz ti zbyva jen ten zminovany dekl, ten drzi na 4 sroubech v krajnich oblastech deklu nahore i dole..nejsou poradne videt z duvodu tech svazku s elektrikou ale najdes je ....no povolis srouby vytahnes dekl a mas prostro pro to abys vytahl cely mechanizmus ven :wink: ..blbe se to takto popisuje ale snad to k necemu pomuze
Odpovědět