Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Elektrické ovládání zrcátek e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jook

#1 Příspěvek od jook »

Zdravim, panove, mam dotaz. Nevim, jestli jste se s tim uz nekdo setkali... Davam kamaradovi na e36 nove M3 Look zrcatka. Koupil s el. ovladanim, ale kdyz prislo na vec, tak se vyskytl problem... Ovladani puvodnich zrcatek zprostredkovavaly 4 vodice, u novych, M3 Look, jsou to jen 3. Uz nad tim premyslim druhy den a vubec se s tim nemuzu domluvit. Vypada to, ze tam budu muset dat navic rele, nebo to vyresit uplne nejak jinak... Neresili jste nahodou nekdo stejny problem at neobjevuji jiz objevene?

Original konektor jsou draty: bily, hnedy, modry, cerny
nove zrcatka: bily, zeleny, zluty

To asi nebude k nicemu, ale kdyby nahodou... Zkousel jsem to promerovat a kombinace +, -, a 0 v ruznych smerech nastavovani jsou tak silene, ze bez rele mi to asi zapojit nepujde...
Budu vdecny za kazdou radu, diky...

Na obrázku uvádím naměřené hodnoty a co jsem vyzkoumal...

Obrázek
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

A není to třeba tím, že origa jsou vyhřívaný?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

dsvatos píše:A není to třeba tím, že origa jsou vyhřívaný?
Nemělo by být, protože i nevyhřívané mají 4 piny...

Doporučuju kouknout na forum.e30.cz, tam to kdysi někdo řešil a myslím, že i vyřešil.
jook

#4 Příspěvek od jook »

Vyhrivani s tim urcite nema nic spolecneho a i tak tam neni na techto. Nejsou to m3, ale m3 look od nejakeho nahr. vyrobce, ... Tak ci tak by to byl samostatny obvod, ktery by nemel vliv na motorky...

Vyresil jsem to z casti relatkama, ale nechce se mi je tam moc davat aby to potom ve dverich nemohlo klepat nebo neco, ale to je vedlejsi. Nejradeji bych to vyresil bez nich, ale tudy asi cesta nevede.
S relatkama bych pouzil bily a hnedy jako ovladaci a prepinalo by mi cerny bud nahoru/dolu nebo na doleva/doprava. Modry by zustal spolecny... Pokud ma nekdo jiny napad, nebo reseni, sem s nim ;) Relatka dnes nekoupim, takze je minimalne 1 den na vyreseni jeste...

Zjistil jsem totiz jeste, ze zeleny a bily na m3 look se mi, pravdepodobne pres civku v motorku spojuji, takze opet podpasovka. Teoreticky jsem mel uz namyslene zapojeni bez rele, jen by bylo prohozeno nahoru/dolu, ale toto mi vypalilo rybnik. Nechapu, ale budiz. Uz jsem mel kuchle i zrcatka, jsou to jen velmi jednoduche 2 motorky, logicky, ...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

jook

#6 Příspěvek od jook »

Moc diky, ale koumam, ze to borci nakonec taky nedoresili, ... Spousta rozumu, ale realne reseni zadne, prinos nula, ...
Bud by se musela upravit elektronika toho prepinace, nebo pridat to rele, jak jsem rikal. No uvidim jeste. Zrcatko jsem rozebral a jsou tam 2 motorky a kazdy z nich ovlada jeden pohyb. Jeden jede horizontalne a druhy vertikalne, jen se meni polarity a jedou bud tak, nebo naopak, ...
Odpovědět