Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

problem central na dalku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
roske-e36

#1 Příspěvek od roske-e36 »

Zdar chlapy, koupil jsem si dalkovy ovladani centralu a nevim podle jakyho schema to mam zapojit,je tu navyber - 1)prime ovladani servomotorku, 2)ovladani centralniho zamykani minusovym impulzem, 3)ovladani centralniho zamykani plusovym impulzem, 4)pripojeni pro jednovodicovy system, mam e36,r.v 95 coupé
Dan td
Klubové ID: 590

#2 Příspěvek od Dan td »

Pokud máš origo centrál, ovládání kladným impulsem. Když použiješ funkci hledat, je tu i popsáno, na který dráty přesně to napojit :roll:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
roske-e36

#3 Příspěvek od roske-e36 »

ja jsem to nenasel, muzes mi rposim poradit
Dan td
Klubové ID: 590

#4 Příspěvek od Dan td »

Je to druhé tlačítko nahoře zleva :) :D

Z hlavy to nevím a najít si to snad můžeš sám :roll:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
roske-e36

#5 Příspěvek od roske-e36 »

tj ale nenasel jsem nikde navod a postup, vsude se jen resi ze to kazdymu zlobi
Killca
Klubové ID: 1648

#6 Příspěvek od Killca »

zapojoval sem to, je to ten pozitiv impuls, pod kaslikem si najdes zluty konektor a odemykaci drat napojis na pin 13 nebo 4, kurna ted si uplne nevzpominam, ale sam si to muzes vyzkouset jednou na ten pin a jednou na ten druhej a zamykaci drat si napoj na 13 nebo 4 podle toho kerej z nich to bude na tom druhym a ten zamykaci jeste k tomu pripoj na doublelock (pin 17 a/nebo 19) (u toho doublelocku urcite pouzij diodu, jinak to pekne hapruje, kdyztak si dokup par dalsich, mysim ze u toho balicku mas jen dve na blinkry)

ale uz si to moc nepamatuju, maximalne ti slusne pojistka na ty krabicce dalky, vsechno by bylo ale dobry zapojovat pres diody, aby se nikde nepotkaly proudy no a na blinkry potom uz urcite pres diody
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
martilulin
Klubové ID: 1704

#7 Příspěvek od martilulin »

taky ted resim tento problem,vsude jen ctu pouzij hledat atd.Pekna blbost,hledam jak defo uz druhy den a zadne konkterni informace,jen dohady-mozna pin 13 nebo 4 atd.Proto se ptam jinak-mate nekdo zapojeni pinu te zlute zastrcky pod kastlikem????Ten alarm co tam chci napojit ma i dojezdy oken,immo atd.A to je vsechno v te zastrcce,vite nekdo zapojeni?Staci i popiska napr.
pin č1-kostra
pin č2-plus 12V

Pomohlo by to rozhodne vice nezli obligatni veta-pouzij hledat.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

+ si najdeš kdekoliv, třeba od nabíjení baterčičky v kastlíku. Kostra je po pravé straně pod matkou na kastli, jsou tam i origo očka od dalších zařízení.

Zajímá tě konektor X13253:
Obrázek

Obrázek

Stačí takhle?
martilulin

#9 Příspěvek od martilulin »

Konecne maximalne vycerpavajici odpoved,super,diky moc,podle toho to snad zapojim dobre,jen teda by me zajimalo,jestli dovirani oken staci zapojit ciste na ten ovladaci kontakt a na alarmu navolit treba 5 sekund dlouhy pulz a nebo pouzit ty kontakty oznacene jako pozice oken.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

martilulin píše:Konecne maximalne vycerpavajici odpoved,super,diky moc,podle toho to snad zapojim dobre,jen teda by me zajimalo,jestli dovirani oken staci zapojit ciste na ten ovladaci kontakt a na alarmu navolit treba 5 sekund dlouhy pulz a nebo pouzit ty kontakty oznacene jako pozice oken.
To teď řeším taky, já to asi zkusím napojit na pin 14, protože při podržení klíče v zamykací poloze dojedou okna i šíbr. Délku impulzu tam mám 20s, což musí stačit. Zavření oken a šíbru trvá 11s.
martilulin

#11 Příspěvek od martilulin »

Na to jsem jeste ani neprisel,jelikoz na tehle plechovce pravy zamek moc nemaka,ale neni to spatny napad,a double lock by sel snadno zapojit na central komplet,protoze to tlacitko to jinak neodemkne,co?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

martilulin píše:Na to jsem jeste ani neprisel,jelikoz na tehle plechovce pravy zamek moc nemaka,ale neni to spatny napad,a double lock by sel snadno zapojit na central komplet,protoze to tlacitko to jinak neodemkne,co?
Nechápu tuhle otázku, o jakém tlačítku mluvíš?
martilulin

#13 Příspěvek od martilulin »

vevnitr mas tlacitko,co uzamkne cele auto zevnitr,pak ho odemknes opet jen po stisknuti toho tlacitka,ve schematu ke konektoru je popsane.no a kdyby se na to napojilo zamykani od alarmu-funkce double lock tak je to prece dvojite jistene.
Normalni zamykani dalkou privezt pulz treba na ridicovy dvere a pokud ma dalka funkci double lock tak to dovezt na ten central lock.Zitra to hned zkusim
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

martilulin píše:vevnitr mas tlacitko,co uzamkne cele auto zevnitr,pak ho odemknes opet jen po stisknuti toho tlacitka,ve schematu ke konektoru je popsane.no a kdyby se na to napojilo zamykani od alarmu-funkce double lock tak je to prece dvojite jistene.
Normalni zamykani dalkou privezt pulz treba na ridicovy dvere a pokud ma dalka funkci double lock tak to dovezt na ten central lock.Zitra to hned zkusim
Nemám, to bylo ve standardu až od určitého roku :)

Funkce dálky je jen dát impulz, pro double lock potřebuješ vyvést zamykací impulz na piny 13 a 19 - potom centrál zamkne i nádrž a zamezí vyháčkování.

Odemykací impulz vyvedeš na pin 4.

Tohle už mám hotové, já právě řeším jen dojezdy oken a zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost, jestli se nepomlátí zapojení 0,5s impulzu na pin 13&19 a zároveň 20s impulz na pin 14 kvůli dojezdu oken. Asi mi nezbude než to zítra taky vyzkoušet.
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jendix »

jakej dálkáč si koupil? taky o tom přemejšlim... že bych se nechal inspirovat.. ;)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tak můj poznatek je, že zapojením 20s impulzu na pin 14 a zároveň odemykacího impulzu 0,5s na piny 13 a 19 vzniklo následovné:

Okna začla dojíždět, cca 1 cm před koncovou polohou se zastavily, auto se odemklo, pak zas zamklo a okna dojela do konce. Následně se z jednotky dálky zakouřilo a nadále nefungovala. Jednotek tu mám zásobu, takže mě to neprudí, ale rád bych věděl, kam ji teda zapojit.

S novou jednotkou jsem zkusil napojení pouze 20s impulzu na pin 14, po kterém se nedělo nic. Po zapojení 0,5s impulzu na pin 14 fungovalo aspoň zamykání.

Tak co, kdo poradí? :)
martilulin

#18 Příspěvek od martilulin »

To ja dopadl nasledovne.Jednotka je nastavena na ovladani minusem,zamykani a odemykani na piny 17 a 19.Konecne funguje,jen ve stavu odemceni se po 30 sekundach opet zamkne,po debate s nicitelem vozu se pry maji kamsi napojit draty z konektoru zelene barvy.No uz me to sere asi to prostriham a nataham znovu.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

martilulin píše:To ja dopadl nasledovne.Jednotka je nastavena na ovladani minusem,zamykani a odemykani na piny 17 a 19.Konecne funguje,jen ve stavu odemceni se po 30 sekundach opet zamkne,po debate s nicitelem vozu se pry maji kamsi napojit draty z konektoru zelene barvy.No uz me to sere asi to prostriham a nataham znovu.
To je nějakej nesmysl, ne? :) E36 má pozitivní ovládání ;)
randomf
Klubové ID: 1420

#20 Příspěvek od randomf »

Ja sem ti to rikal, Martine :-D Taky se divim, ze to funguje. Nicmene zamyka ti to kvuli chybejicimu impulzu z kostry na vstupu pro dverni snimace. Alarm si mysli, ze si neotevrel dvere, proto se automaticky zamkne po 30ti sekundach, abys nenechal otevreny auto.
Odpovědět