cvakavý zvuk e-36
-
dzusik
-
Fikop
- Klubové ID: 444
-
dzusik
-
Fikop
- Klubové ID: 444
-
Sprite
- Klubové ID: 2125
Tak obnovím téma. Taky mi neustále něco v pravidelných intervalech jakoby "dutě klepe" někde v topení. Ale mě teda ne jen na volnoběh ale i za jízdy. Na volnoběh je to cítit i v pedálech. A dělá mi to i při uplně vypnutém panelu klimatizace. Kdybych ten zvuk měl přirovnat, tak je to jako bych u auta bez klimy přehazoval táhlem klapky teplého/studeného, nebo klapky kam má foukat. A rytmus
to má "tuc --- tuctuc"
Netuší někdo prosím čím to je? Díky moc
-
Lili
-
NOROV
Ono klepani to dela i mne jen kdyz zacne topit hlavne v chladnem pocasi a pres zimu. delaji to ty ventily topeni. reseni : vymena.dzusik píše:zdravým všechny.poslední dobou se mi stává že na volnoběch neco cvaká až tluče.je to v pravidelných intervalech.je to cítit i na pedálech.něco jsem tady našel ohledně kohoutu topení tak jestli to už někdo řešil a co je potřeba udělat aby to zmizelo.děkuji všem za pomoc
-
Sprite
V případě že by to skutečně bylo těmi ventily. Řešil někdo někdy tuto opravu? Co se týká ceny a náročnosti? DíkyNOROV píše:Ono klepani to dela i mne jen kdyz zacne topit hlavne v chladnem pocasi a pres zimu. delaji to ty ventily topeni. reseni : vymena.dzusik píše:zdravým všechny.poslední dobou se mi stává že na volnoběch neco cvaká až tluče.je to v pravidelných intervalech.je to cítit i na pedálech.něco jsem tady našel ohledně kohoutu topení tak jestli to už někdo řešil a co je potřeba udělat aby to zmizelo.děkuji všem za pomoc
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
-
Sprite
-
Thomeeno23
Doufám že se nikdo nebude zlobit za znovuoživení, ale vyřešil jste někdo to cvakání (klapání) nebo jak to nazvat? u mně je to slyšet jakoby od škrtící klapky, hlavně na volnoběh a při rozjíždění, ale je možné že ve vyšších rychlostech to už neslyším.charakter je přesně jak psal někdo výše....jako když tahá táhlo za nějakou klapku(v první chvíli mne napadlo že otevírá/zavírá škrtící klapka, ale to je nesmysl protože chod motoru se nezmění), v intervalech tuc---- chvíli nic------pak zas tuc tuc-----tuc-----tuc tuc tuc atd...zanedlouho jedu na dovolenou tak snad to má souvislost s tím topením a ne něco dojezd ohrožujícího.jinak auto topí a klimuje bez problému.