Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

budouci majitel 316i rady

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
djfuzzy

#1 Příspěvek od djfuzzy »

zdravim, jsem tady novy, a chci koupit bmw 316i coupe ale ne compact rv od 93-96,muzete napsat na co si dat pozor pri koupi?kde to rezavi atd...dekuji
Deathbox

#2 Příspěvek od Deathbox »

phoenix00

#3 Příspěvek od phoenix00 »

proc ne compacta!!!!! :evil:
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

djfuzzy píše:zdravim, jsem tady novy, a chci koupit bmw 316i coupe ale ne compact rv od 93-96,muzete napsat na co si dat pozor pri koupi?kde to rezavi atd...dekuji

jako byt tebou koupim neco lepsiho, i za 60 litru se da sehnat 1,8IS v dobrym stavu co sem koukal na kamose z tabora, budes akorat nadavat ze ta 16tka nejede, jinak ze kompakta nechces je spravny :) jo ale jestli koupis jakykoli auto, urco kupuj vejs jak rok 95 abys mel imobilizer a double lock aby ti s tim neodjel jakejkoli cigo pres sroubovak, coz u bmw pod rok 95 jde

phoenix00 píše:proc ne compacta!!!!! :evil:

ty jezdis s kompaktem na krasu a balis dospely zeny? ja bych se stydel
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
djfuzzy

#5 Příspěvek od djfuzzy »

chci pro to jet do nemecka, dival jsem se na 316ky a daji se sehnet kolem 45 000, tak ze jsem rozhodnuty, tak jsem se jen ptal, kde hledat rez na co si dat pozor atd
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

djfuzzy píše:chci pro to jet do nemecka, dival jsem se na 316ky a daji se sehnet kolem 45 000, tak ze jsem rozhodnuty, tak jsem se jen ptal, kde hledat rez na co si dat pozor atd

co si navaris to si snis, je opravdu lepsi si priplatit, nebo pockat a priplatit, ale kdyz uz tu 16tku, tak prosimte fakt rok nad 95 jinak ti s tim odjede kdejaka fetka, to ze to de sehnat za 45 litru, to de vsechno, ale je srot

jinak rez bude, bude ji hodne, n evim co poradit, proste to privez, navar novy, nalakuj a jezdi, za tyhle penize nic moc dobryho nesezenes, proste tady si nevybiras auto, ale tady si vybiras jen to co se vejde do ty castky, ale vetsinou to rezne na zadnich lemech kolem kol, v kufru pod tesnici gumou a viko kufru na rozich, skontroluj jestli jde central, stahovani okinek, jestli motor necvaka, zkus radit, jestli nejni prevodovka v haji, pak se rozjet a podle vibrovani a klepani nad 120kmh neni kardan v haji, pri rozjezdu klepnuti velky je hardy spojka, ale to je levny, no proste co bys rad vedel
djfuzzy

#7 Příspěvek od djfuzzy »

Killca píše:
djfuzzy píše:chci pro to jet do nemecka, dival jsem se na 316ky a daji se sehnet kolem 45 000, tak ze jsem rozhodnuty, tak jsem se jen ptal, kde hledat rez na co si dat pozor atd

co si navaris to si snis, je opravdu lepsi si priplatit, nebo pockat a priplatit, ale kdyz uz tu 16tku, tak prosimte fakt rok nad 95 jinak ti s tim odjede kdejaka fetka, to ze to de sehnat za 45 litru, to de vsechno, ale je srot

jinak rez bude, bude ji hodne, n evim co poradit, proste to privez, navar novy, nalakuj a jezdi, za tyhle penize nic moc dobryho nesezenes, proste tady si nevybiras auto, ale tady si vybiras jen to co se vejde do ty castky, ale vetsinou to rezne na zadnich lemech kolem kol, v kufru pod tesnici gumou a viko kufru na rozich, skontroluj jestli jde central, stahovani okinek, jestli motor necvaka, zkus radit, jestli nejni prevodovka v haji, pak se rozjet a podle vibrovani a klepani nad 120kmh neni kardan v haji, pri rozjezdu klepnuti velky je hardy spojka, ale to je levny, no proste co bys rad vedel

u te18ky mam strach o spotrebu, jsem sice na silnejsi auta, mam rad rychla auta, mam 1.6 s 85kwaty,ale nechci jezdit za nejakych 10l/100.tak jsem uvazoval spise o te 16ce.jo a ohlende te kradeze, si myslim ze staci dat tajny vypinac na palivove cerpadlo a je po problemu ne?. ja o bmw nikdy neuvazoval, koluji takove ty hlasky, jako bavor zrout atd.. ale co jsem ted slysel tak se spotrebou to neni tak hrozne,a prave proto jsem chtel jit do te 16.no ale ted nevim, kdyz doporucujes 18,prece jen mas bavora asik delsi dobu nez ja vubec na tu znacku prisel.
djfuzzy

#8 Příspěvek od djfuzzy »

ja vim, ze za malo penez malo muziky, ale ty auta vypadaji fakt super za ty prachy.aspon na fotkach vsak uvidim jak ve skutecnosti.znamy mi rikal ze casto odchazeji cepy a ramena. tak ze dat si pozor na: motor, prevodovku,zadni lemy,viko kufru,.a co kapsy tlumicu? je to u bmw slabsi misto? co zadni podbehy?misto pod rezervou?je mi jasne ze to auto nebude bez much, ale nechci koupit neco schnileho, jde mi hlavne o karoserii,takove veci jako napravy,cepy no i motor se vzdy da nejak udelat,ale hlavne ta kastla,je tezke neco zpravovat treba v podlaze,kdyz to uz neni ani kam varit. tak ze asi tak,za vsechny rady moc dekuji.
a muzes napsat zhruba jaka je spotreba benzinu u 18ky? jo a co to ma? remen nebo retez? jo aj ta 16 co ma?diiiik
Killca

#9 Příspěvek od Killca »

no tak cepy a silenty odchazi casto, ta predni naprava u e36 je kapku nedokonalejsi no, ale oprava neni draha, za to sou gut jizdni vlastnosti i u takle starejch aut

jinak moje iso ma retez, ty 16tky se snad mysim s retezem delaly az od roku 93 v coupe motor m43 myslim

jinak vypinac na cerpadlo, sice jo, ale co brani cigimu vzit si 12V treba z radia a cerpadlo si napojit natvrdo :) a je to zalezistost 5 minut co budes sedet v restauraci, ale chapu omezeny finance, takze se nic neda delat, ale je dobrej napad datprimo do benzinovyho potrubi elektronicky uzaver a nekam do kabiny spinac na magnet a proste ten benzin to nepusti dokud to neodmagnetujes

jinak problemy E36 si fakt procti tenhle clanek a hlavne posledni odstavec-opravy
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ena+kastle

a spotreba Isa 1,9 je podobna 1,8is a i slabymumotoru normal1,8 ale ja jezdim za 7,5 po okreskach, kdyz t po okresce drtim tak 11 a po meste nevim, ale to sem zivote slusne nejel a jezdim asi za 12 :D ale znamlidicozvladajpomeste za 7-8 litrus isem a jezdi celkem normal
djfuzzy

#10 Příspěvek od djfuzzy »

Killca píše:no tak cepy a silenty odchazi casto, ta predni naprava u e36 je kapku nedokonalejsi no, ale oprava neni draha, za to sou gut jizdni vlastnosti i u takle starejch aut

jinak moje iso ma retez, ty 16tky se snad mysim s retezem delaly az od roku 93 v coupe motor m43 myslim

jinak vypinac na cerpadlo, sice jo, ale co brani cigimu vzit si 12V treba z radia a cerpadlo si napojit natvrdo :) a je to zalezistost 5 minut co budes sedet v restauraci, ale chapu omezeny finance, takze se nic neda delat, ale je dobrej napad datprimo do benzinovyho potrubi elektronicky uzaver a nekam do kabiny spinac na magnet a proste ten benzin to nepusti dokud to neodmagnetujes

jinak problemy E36 si fakt procti tenhle clanek a hlavne posledni odstavec-opravy
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ena+kastle

a spotreba Isa 1,9 je podobna 1,8is a i slabymumotoru normal1,8 ale ja jezdim za 7,5 po okreskach, kdyz t po okresce drtim tak 11 a po meste nevim, ale to sem zivote slusne nejel a jezdim asi za 12 :D ale znamlidicozvladajpomeste za 7-8 litrus isem a jezdi celkem normal

zatim moooooc dekuji
libovka

#11 Příspěvek od libovka »

Já si myslím že za 45000kč to bude spíš hromádka neštěstí.To do toho dalších 45000 nasipeš aby to bylo auto.To bych si radši koupil vonavou E30.
djfuzzy

#12 Příspěvek od djfuzzy »

libovka píše:Já si myslím že za 45000kč to bude spíš hromádka neštěstí.To do toho dalších 45000 nasipeš aby to bylo auto.To bych si radši koupil vonavou E30.

co nadelas ked jich nejni :) jasnee, to cekam ale chci auto ktere nebude totalka,hlavne kastla at je zdrava, nebo at neni schnila,s tim pocitam ze do ni budu muset nasipat, ale kdyz to budou nejake, cepy, tlumice,ramena tak me to nebude vadit,protoze budu vedet ze je to nove a neco to vydrzi, ale jak bude kastla total tak to nema cenu.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od surfis »

djfuzzy píše:
libovka píše:Já si myslím že za 45000kč to bude spíš hromádka neštěstí.To do toho dalších 45000 nasipeš aby to bylo auto.To bych si radši koupil vonavou E30.

co nadelas ked jich nejni :) jasnee, to cekam ale chci auto ktere nebude totalka,hlavne kastla at je zdrava, nebo at neni schnila,s tim pocitam ze do ni budu muset nasipat, ale kdyz to budou nejake, cepy, tlumice,ramena tak me to nebude vadit,protoze budu vedet ze je to nove a neco to vydrzi, ale jak bude kastla total tak to nema cenu.

Naprosto souhlasím s libovkou. Radši pěknou E30, než pelešinec E36. Uvědom si, že němec není blbej, aby prodával E36 v pěkným stavu za 45000. Aby byla pěkná, počítej nejmíň jednou tolik a ještě do toho něco nacpeš.
HansCZ
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od HansCZ »

jen muzu potvrdit, kdyz beres E36 do 50tis tak investice min 30t aby byl mazel.
Beowulf

#15 Příspěvek od Beowulf »

Zdravim.Moje E36 stala 95 a uz jsem do ni dal dalsich 35 a jeste do ni budu muset hodne narvat.Takze spalit se muzes i za honde penez. :wink: Jedine co je na ni relativne pekne je vybava a to je tak vse....
Killca

#16 Příspěvek od Killca »

je to o kusu no, ja koupil podle vsech libovku za docela malo a u nas ma cenu tak kolem 120-140 no

ale musim souhlasit s tim ze by bylo lepsi koupit E30 za 45litru protoze to proste bude lepsi stav nez E36
zool

#17 Příspěvek od zool »

HansCZ píše:jen muzu potvrdit, kdyz beres E36 do 50tis tak investice min 30t aby byl mazel.

e36 za 50k aby byl mazel jo to bych viděl tak dalších 50k určitě
shade120l
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od shade120l »

Koupil jsem e36 316i compact rv 95 montreal blau metalic čerstvě dotáhlý z německa. Musím uznat že kromě výměny nápravových silenbloků tlumiču a spojky (za kterou jsem si ostatně stejně mohl sám) Je naprosto vymazlenej. Vřele doporučuju sic výkon 75Kw je na tu váhu dost málo dám kámošovu ochcávku 1,9tdi naprosto bez problémů. nečekej žádnýho závodáka ale klidný a naprosto luxusní svežení... Můžu jen doporučit. jen si dej pozor pod zadníma lampama prý docela trpěj. ( zevnitř z kufru je černej plast ten vyndáš)...
laionel

#19 Příspěvek od laionel »

Pokud BMW ještě neznáš musíš si stanovit prioryty (cena, výbava, spotřeba...).
Já jsem si pořídil e36 318 is kupé, abych zjistil co je na zvěstech okolo BMW. Je z Němec za 50K, počítám s tím, že budu dál investovat, aby auto bylo dle mých představ, ale vím co tam mám (skoro vše jsem schopen si opravit, takže platím pouze za náhradní díly-jsou za příznivé ceny). Po půlroční zkušenosti - příště zase BMW. Asi nejlepší je vzít si ke koupi nějakého mechanika (ani tak vše 100% neodhalíš - vlastní zkušenost).
Viděl jsem řadu BMW v našich bazarech - ty prachy bych jim za to nedal.
djfuzzy

#20 Příspěvek od djfuzzy »

tak jsem se rozhodl, jdu do 318is 140hp je docela lakadlo u 1.8ky
Odpovědět