Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Dotaz na tlacitka stahovani oken

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
HAMANN
Klubové ID: 1188

#1 Příspěvek od HAMANN »

Chci se zeptat, v e36 mam dvoupolohovy tlacitka na stahovani oken, min podrzet, drzet, okno jede, vic zmacknout, pustit, okno jede samo. Na sibru, a na zadnich oknech, musim tlacitko drzet abych okno zavrel, ale dolu a staci zmaknout vic a sjedou sami. Dela to jenom me nebo to takhle ma byt? Pripadne vi nekdo jak se to opravuje?
krtek
Klubové ID: 2549

#2 Příspěvek od krtek »

Na zadních to mám taky a docela mě to štve,ale na šíbru jsem tady četl,že stačí ho mít zavřený a jakoby ho otevřít do první polohy(vyklopit nahoru) a držet tlačítko zmáčknuté cca 10 sekund a prý se aktivuje automatický dojezd.Někdo to tu psal,že to tak udělal a funguje mu to,tak newim.. :o
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#3 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

HAMANN - na zadni mam to stejne - dolu jedou samy po lehkem zmacknuti , ale nahoru musim drzet......
vonderka
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od vonderka »

GeorgosAc píše:HAMANN - na zadni mam to stejne - dolu jedou samy po lehkem zmacknuti , ale nahoru musim drzet......
a co tam dát tlačítko z předních oken?
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Maikl »

myslim že to má na svědomí taky řídící jednotka..
mick320
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mick320 »

Maikl píše:myslim že to má na svědomí taky řídící jednotka..
Taky bych si tipnul, že to nebude v tlačítkách, ale v jednotce...
chimerra
Klubové ID: 1059
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od chimerra »

a s tim sibrem je to jak? otevikrani primacknout-jede samo, zavirani musim drzet, jde to zmenit aby se to vic zmacklo a zavrelo samo??
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Maikl »

nestezuj si, ja to musim drzet tam i zpatky :D
TeskMaster
Klubové ID: 1497

#9 Příspěvek od TeskMaster »

Já si naopak myslim že je to těma tlačítkama, taky sem se divil proč to nefunguje jak vepředu tak jsem ty tlačítka rozebral. Tlačítka na zadní okna jsou malinko jiné. Pokud někdo má přední tlačítka navíc tak at ho zkusí dát na zadní a napíše co to udělá.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Maikl »

ja bych to videl tak, ze tlacitko da dvojitej impuls jednotce a ta vykona potrebu... Ikdyz teoreticky by to mohlo fungovat..
TeskMaster

#11 Příspěvek od TeskMaster »

nene ja bych rekl ze tlacitko ma jakoby dve polohy.kdyz ho mackas jemne a nemas tlacitka vyjebany tak to ucitis.macknes trochu okno popojede kdyz domacknes tak v tlacitku jakoby lupne a okno sjede samo az dolu
ROBi
Klubové ID: 2116
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ROBi »

To já musím točit kličkama :? :D
machane

#13 Příspěvek od machane »

TeskMaster píše:nene ja bych rekl ze tlacitko ma jakoby dve polohy.kdyz ho mackas jemne a nemas tlacitka vyjebany tak to ucitis.macknes trochu okno popojede kdyz domacknes tak v tlacitku jakoby lupne a okno sjede samo az dolu
tlačítko má dvě polohy přesně jak píše TeskMaster ale šíbr mi dělá to samé jako vám otevře se sám, ale při zavření musím držet. Asi to tak má být to by byla velká náhoda že by sme všeci měli stejně pojebané tlačítko :lol:
PS: u zadku musím taky krutit kličkou
zavarenec
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od zavarenec »

Myslim, že je to těma čudlama. Pokud maj zelený spodky tak je to plná automatika. Vzadu se to nedělalo, u coupé se taky musej držet, ale ještě nezkoušel tam dát čudle se zelenym spodkem.
TeskMaster

#15 Příspěvek od TeskMaster »

Zavarenec: jj dyt sem to psal, mel sem je rozebrany a v tech zadnich cudlech je trochu jinak udelanej plosnak, nic vic to neni. Jestli nekdo muze tak at zkusi predni dozadu ale nevim trebas to bude delat bordel a ma to svuj ucel ze je to udelany takhle.
krtek
Klubové ID: 2549

#16 Příspěvek od krtek »

machane píše:
TeskMaster píše:nene ja bych rekl ze tlacitko ma jakoby dve polohy.kdyz ho mackas jemne a nemas tlacitka vyjebany tak to ucitis.macknes trochu okno popojede kdyz domacknes tak v tlacitku jakoby lupne a okno sjede samo az dolu
tlačítko má dvě polohy přesně jak píše TeskMaster ale šíbr mi dělá to samé jako vám otevře se sám, ale při zavření musím držet. Asi to tak má být to by byla velká náhoda že by sme všeci měli stejně pojebané tlačítko :lol:
PS: u zadku musím taky krutit kličkou
Už jsem to tu psal jednou o tom šíbru. Čtěte tady hoši:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... +%9A%EDbru
Borec
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Borec »

ve dveřích je čidlo které spina při dojezdu okna tzn aby nikomu peřiskříplo pazoury když je strka mezi právě zavírajícíse okno-sklo a rám dveří pokud toto čidlo-spínač neni zapojen nebo nefunkční okno automaticky se nedovírá jen automaticky otvírá lze to odzkoušet pokud máte orig centrál při podržení odemykání se okna stahují při podržení zavírání (top vše déle nez 3 vteřiny) okna se samy zavřou pokud se zavře nezavřou nejsou čidla v poho
TeskMaster

#18 Příspěvek od TeskMaster »

Kód: Vybrat vše

ve dveřích je čidlo které spina při dojezdu okna tzn aby nikomu peřiskříplo pazoury když je strka mezi právě zavírajícíse okno-sklo a rám dveří pokud toto čidlo-spínač neni zapojen nebo nefunkční okno automaticky se nedovírá jen automaticky otvírá lze to odzkoušet pokud máte orig centrál při podržení odemykání se okna stahují při podržení zavírání (top vše déle nez 3 vteřiny) okna se samy zavřou pokud se zavře nezavřou nejsou čidla v poho
Teda pokud tě chápu tak chceš říct že pokud nejsou čidla v poho tak nam to prostě nepude jo? Tim to asi nebu hele pač když zamykam klíčkem a držím tak se mi okna v poho zavřou. nejde to jen zevnitř vzadu ten samodojezd.
Jo a jen mě štve že mi to nefachá přes dálku to dovírání, s tím nevim co...
Jinak jaks říkal tak ty čidla sou jen nějaký odporový na tom motůrky aby se nezavírali když do něčeho narazí. A dorazy tam jsou normalně na zvírání zvlášt(muj nazor jen, ověřený to nemam ale je to logický celkm)[/quote]
fix
Klubové ID: 1145
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od fix »

Borec píše: lze to odzkoušet pokud máte orig centrál při podržení odemykání se okna stahují při podržení zavírání (top vše déle nez 3 vteřiny) okna se samy zavřou pokud se zavře nezavřou nejsou čidla v poho
myslels při podržení tlačítka na klíčku? (NE podržení klíčku v zámku v poloze 2)
to by možná vysvětlovalo i to proč se u některých e36 dají okna tlačítkem na klíči zavřít a u jiných ne. jen domněnka
Borec
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Borec »

myslel jsem dálkou na klíči to čidlo může být odporové nebo taky v horní části rámu dverí můžeš to vyzkoušet tak že když zmáčkneš silou horní rám u gumy tak by se okno při vytahování mělo zastavit a stáhnout dolu.
Odpovědět