Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Chlazení E36 325

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1458

#1 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Mam pár dotazů ohledně chlazení motoru. Nedávno se tu rozebíralo jak správně má fungovat visco spojka a já ji mám asi v prdeli :( Jak sou teď ty horka,tak při popojíždění po městě začne lízt ručička k červenýmu... Chladič zasranej není,termostat je měněnej,takže typuju tu viskózní spojku... Zajímalo by mě jestli se dá koupit v replice a za kolik? Nebo koupit jetou,ale ta taky fungovat nemusí :roll: Případně kolik stojí v BMW? A funkci hledat sem vyzkoušel,takže rejpalové ať neradí :D
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Susi

#2 Příspěvek od Susi »

V BMW si řeknou tak 4,5tis., dají se ale sehnat v ČR i od 2,5tis. (záleží na výrobci). Taky můžeš koupit starší, ale to nedoporučuju! Já ji objednával min. týden na ebay.de novou za 40Eur + 15Eur pošta + poplatek za transakci do zahraničí 250,-Kč, takže celkem cca 1.7OO,-Kč, pokud dobře počítám.

Nevim jak u Tebe, ale u mý E39 se spíná i El. vrtule před klimou. Prostě jsou tam dva různý způsoby chlazení motoru (kdyby jeden vysadil). Zkontroluj to. Taky to zkus odvzdušnit. A pokud jsou obě vrtule KO, tak si s opravou pospěš, než tě potká těsnění, nebo palice...

Takhle stačí? :wink:
kosa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kosa »

seženeš v náhradě behr (což je origo) za cca 2tis ...jinou nedoporučuji mají takovou namotanou pružinu a tyto se často kazí ..jinak pokud ti leze teplota nahoru zkontroluj celé chlazení hlavně vodní pumpu el. vrtuli a čidlo pro spínání této vrtule.........
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Díky. Já klimu nemam,takže tam mam jen jednu vrtuli... Odvdušněný je to dobře. Asi to bude tou viscospojkou :?
Obrázek
Susi

#5 Příspěvek od Susi »

Kosa: myslíš tuhle? http://cgi.ebay.de/Luefterkupplung-BMW- ... dZViewItem :roll: No je na ni 2 roky záruka, tak snad to chvíli vydrží... Kde jsi viděl BEHR za 2 tis??
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

kosa píše:seženeš v náhradě behr (což je origo) za cca 2tis ...jinou nedoporučuji mají takovou namotanou pružinu a tyto se často kazí ..jinak pokud ti leze teplota nahoru zkontroluj celé chlazení hlavně vodní pumpu el. vrtuli a čidlo pro spínání této vrtule.........
A kde se dá sehnat v česku?
Obrázek
kosa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kosa »

Susi píše:Kosa: myslíš tuhle? http://cgi.ebay.de/Luefterkupplung-BMW- ... dZViewItem :roll: No je na ni 2 roky záruka, tak snad to chvíli vydrží... Kde jsi viděl BEHR za 2 tis??
to je ona ...s touto nemám dobré zkušenosti .. ale může to být kus od kusu ale dosti jem jich už vracel . Hele já tak nakupuji +- ted přesně nevím samo je tam nějaká sleva

Blackie: Koupit se dá kdekoli kde dělaj N.D jen si o ni musíš říci :wink:
Odpovědět