Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e-36 napravy
-
dzusik
- Kontaktovat uživatele:
zdravým jsem tady nový a taky nový majtel bmw 318tds touring.vim není to nějaký závodník ale mám to spíš z rodiných důvodů.Chci se optat když přejedu nějaký hrbol tak z pravé strany v zádu se ozve taková tupá rána a cítím jako by mě to hodilo lehce do strany.máte stím určitě skušenosti tak bych vás chtěl poprosit co by to mohlo být.a ještě na co bych si měl dát pozor.a také na levém předním kole mám uplně včudu čep ramene u kola.je lepší když je to venku udělat rovnou obě straný a i ty co jsou skrz nápravnici?a jak je to problematické.prostě na celém autě se mi zdá že ten podvozek tluče.a co třeba vrchní uložení tlumiču?spojovačky a stabilizátor je v pořádku.prosím o radu.chci to mít v pořádku a né pořád něco poslouchat co se kde ozývá.děkuji za odpovědi
-
honzibmw
- Klubové ID: 1257
- Kontaktovat uživatele:
predne silenblok zadniho ramenedzusik píše:zdravým jsem tady nový a taky nový majtel bmw 318tds touring.vim není to nějaký závodník ale mám to spíš z rodiných důvodů.Chci se optat když přejedu nějaký hrbol tak z pravé strany v zádu se ozve taková tupá rána a cítím jako by mě to hodilo lehce do strany.máte stím určitě skušenosti tak bych vás chtěl poprosit co by to mohlo být.a ještě na co bych si měl dát pozor.a také na levém předním kole mám uplně včudu čep ramene u kola.je lepší když je to venku udělat rovnou obě straný a i ty co jsou skrz nápravnici?a jak je to problematické.prostě na celém autě se mi zdá že ten podvozek tluče.a co třeba vrchní uložení tlumiču?spojovačky a stabilizátor je v pořádku.prosím o radu.chci to mít v pořádku a né pořád něco poslouchat co se kde ozývá.děkuji za odpovědi
Jo, to je on...uložení ramena drží na 2 šroubech, po jejich vyšroubování rameno svěsíš, pak sundáš šroub držící rameno k solentbloku, silentblok přelisuješ, složíš a tradá na geometrii...dzusik píše:a to není ten silemblok tohjo obrovskýho ramene s těhlicí dohromady co je chycenej jako za zadníma dveřma od předu do zadu?
Zvládne to cvičená opice, ale chce to slušný vercajk a něco na vlisování silentbloku (mě stačila závitová tyč, kovový kroužek a trubka...).
Držím palec!
Na E36 (litinové rameno) se dají koupit čepy samostatně (300-400,- kvalitní, ne Starline!).Brody píše:KLuci a jak je to napredku s cepama?Mam volnej cep na tom rameni a jestli se musi koupit cely to rameno nebo seda koupit jen ten cep.
Na E46 (hliníkové rameno) se mění celé ramena (cena tuším kolem trojky).