Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
dotaz na olej v difu
all píše:stejně tak se píše, doživotní nápln převodovky, ale pravda je jiná...
měnit po 100 tis a máš po starostech
No nevim o převodovce jsem nikde nic nenašel a tak ho i vyměnil a musím říct, že je to znat. Řazeni je daleko "pohodlnější". S tím difem, máte zřejmně pravdu. Mužete mi ještě říct, jakej olej do difu a kolik? Samosvor bych řekl, že namám, pokud je to rozdíl...
Já teda nevím ?! Ale stejnou otázku jsem položil přímo v BMW servisu a bylo mi sděleno, že olej se za normálních okolností nemění a pokud dif nikde neteče a nejsou potřeba provádět úpravy - přetěsnění apod. nemělo by se na to vůbec šahat????
Tak kde je tady pravda.....? také bych velmi nerad něco zanedbal, ale kde už by to měli vědět lépe
Tak kde je tady pravda.....? také bych velmi nerad něco zanedbal, ale kde už by to měli vědět lépe

určitě měnit! to je jasný, ničemu to neuškodí, pokud se použije pro danou věc správná nápln.. a pro ten pocit, že to je v pohodě a né jen doufat že je to v pohodě...
Nápln difu, pouze to co předepisuje BMW!
Muj kamarad vyměnil v difu SAMOSVOR olej jakej mu řekli v obyč servisu a za měsíc musel kupovat novej dif, po rozdělání jsem žasnul jakej vliv má olej!
jinak náplně: převzato z tématu o olejích: převodovka: A.T.F. 22
A.T.F. 55
Diferenciál:SAMOSVOR:SAF-XJ 75W140 Norma GL5 Castrol
BS-LSX 75w140 Norma GL5 Aral
NESAMOSVOR:SAF 75W90 norma GL5 Castrol
BS 75W90 norma GL5 Aral
pouze kde bude nápis o schválení naplně do BMW jinak si přiděláte starosti... určitě to vydrží a bude šlapat, ale jak dlouha atd..
Nápln difu, pouze to co předepisuje BMW!
Muj kamarad vyměnil v difu SAMOSVOR olej jakej mu řekli v obyč servisu a za měsíc musel kupovat novej dif, po rozdělání jsem žasnul jakej vliv má olej!
jinak náplně: převzato z tématu o olejích: převodovka: A.T.F. 22
A.T.F. 55
Diferenciál:SAMOSVOR:SAF-XJ 75W140 Norma GL5 Castrol
BS-LSX 75w140 Norma GL5 Aral
NESAMOSVOR:SAF 75W90 norma GL5 Castrol
BS 75W90 norma GL5 Aral
pouze kde bude nápis o schválení naplně do BMW jinak si přiděláte starosti... určitě to vydrží a bude šlapat, ale jak dlouha atd..
xSAFA píše:Mam nesamosvor a chci se zeptat kde seženu olej, který je výše uvedený. nejlépe nějaký e-shop na internetu....Ja sem hledal a nenašel.
dojdi do servisu kde maji věci z elitu a řekni, že chceš tohle,
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=955030
je to tu v 25L sudu, ale pro svoje prodejce to normal pošlou v 1L obalu... čili si řekneš kolik Litrů ho chceš a oni ho seženou...
v detailech v pdf souboru tam je specifikace BMW
all píše:xSAFA píše:Mam nesamosvor a chci se zeptat kde seženu olej, který je výše uvedený. nejlépe nějaký e-shop na internetu....Ja sem hledal a nenašel.
dojdi do servisu kde maji věci z elitu a řekni, že chceš tohle,
je to tu v 25L sudu, ale pro svoje prodejce to normal pošlou v 1L obalu... čili si řekneš kolik Litrů ho chceš a oni ho seženou...
v detailech v pdf souboru tam je specifikace BMW
ps: ja bych si dovolil tvrdit, že ten do samosvoru můžeš použít i do nesamosvoru... ale nechci kecat a bej sám proti sobě o tom dodržování toho co je předepsaný
beza píše:Já teda nevím ?! Ale stejnou otázku jsem položil přímo v BMW servisu a bylo mi sděleno, že olej se za normálních okolností nemění a pokud dif nikde neteče a nejsou potřeba provádět úpravy - přetěsnění apod. nemělo by se na to vůbec šahat????
Pravda je taková že v BMW tomu asi moc nerozuměj.Oleje v převodovce a difu se mění při inspection 2.V automatech cca od roku 96 je taky celoživotní ale je tam filtr a ten celoživotní není.