Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

dotaz na olej v difu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
zero

#1 Příspěvek od zero »

Chci se ujistit, že má doměnka je správná. Když mi toto "Final drive (rear axel): lifetime oil filing" vyjelo ve vin decoderu, znamená to, že je v diferenciálu doživotní náplň, že? Děkuji
droban
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od droban »

jo mela by byt,ale co je dozivotní? ja to menil po 100 tis km a byl docela cernej
zero

#3 Příspěvek od zero »

No to je otázka, ale dle popisu by měl vydržet olej ve stejné kodnici celou dobu existence auta.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dsvatos »

Doživotní znamená na západě 7 let. Přeber si to jak chceš :wink: Osobně bych měnil v převodovce i v difu po 100 tisících..
all

#5 Příspěvek od all »

stejně tak se píše, doživotní nápln převodovky, ale pravda je jiná...

měnit po 100 tis a máš po starostech
zero

#6 Příspěvek od zero »

all píše:stejně tak se píše, doživotní nápln převodovky, ale pravda je jiná...

měnit po 100 tis a máš po starostech

No nevim o převodovce jsem nikde nic nenašel a tak ho i vyměnil a musím říct, že je to znat. Řazeni je daleko "pohodlnější". S tím difem, máte zřejmně pravdu. Mužete mi ještě říct, jakej olej do difu a kolik? Samosvor bych řekl, že namám, pokud je to rozdíl...
beza
#7 Příspěvek od beza »

Já teda nevím ?! Ale stejnou otázku jsem položil přímo v BMW servisu a bylo mi sděleno, že olej se za normálních okolností nemění a pokud dif nikde neteče a nejsou potřeba provádět úpravy - přetěsnění apod. nemělo by se na to vůbec šahat????

Tak kde je tady pravda.....? také bych velmi nerad něco zanedbal, ale kde už by to měli vědět lépe :?:
Deathbox

#8 Příspěvek od Deathbox »

Myslím že to jak diferenciálu, tak převodovce vůbec neuškodí, když dostanou jednou za život ( v lepším případě každých 100t ) nové oleje...
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dsvatos »

No já z difu (samosvor) vylil pěkněj sajrajt. Najeto to mělo 215 tis. Měněnej podle mě nikdy nebyl. Z převodovky vypadal olej ještě docela dobře, tam asi výměna proběhla..
Fantucci
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fantucci »

když já jsem do auta dával z vrákáče náhrádní dif, tak jsem s tím pak jel pro sichr do bmw na výměnu oleje a oni mi řekli, že už v tom bylo docela máslíčko. Z toho usuzuji, že jednou za těch 100-150 tis km by se to měnit mohlo/mělo.
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive
all

#11 Příspěvek od all »

určitě měnit! to je jasný, ničemu to neuškodí, pokud se použije pro danou věc správná nápln.. a pro ten pocit, že to je v pohodě a né jen doufat že je to v pohodě...

Nápln difu, pouze to co předepisuje BMW!
Muj kamarad vyměnil v difu SAMOSVOR olej jakej mu řekli v obyč servisu a za měsíc musel kupovat novej dif, po rozdělání jsem žasnul jakej vliv má olej!

jinak náplně: převzato z tématu o olejích: převodovka: A.T.F. 22
A.T.F. 55
Diferenciál:SAMOSVOR:SAF-XJ 75W140 Norma GL5 Castrol
BS-LSX 75w140 Norma GL5 Aral

NESAMOSVOR:SAF 75W90 norma GL5 Castrol
BS 75W90 norma GL5 Aral

pouze kde bude nápis o schválení naplně do BMW jinak si přiděláte starosti... určitě to vydrží a bude šlapat, ale jak dlouha atd..
e36power

#12 Příspěvek od e36power »

Kdyz sem pretesnoval diferak tak sem kupoval SAF-XJ 75W140 a pohoda.
Jinak kdyz sem byl v autecu se zeptat co tam mam dat za olej tak mi rekl vsechny co patrej do diferencialu, mozna kdyby se sel zeptat babek na námesti tak to bylo lepsi. :? :roll:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od xSAFA »

Mam nesamosvor a chci se zeptat kde seženu olej, který je výše uvedený. nejlépe nějaký e-shop na internetu.... :roll: Ja sem hledal a nenašel.
all

#14 Příspěvek od all »

xSAFA píše:Mam nesamosvor a chci se zeptat kde seženu olej, který je výše uvedený. nejlépe nějaký e-shop na internetu.... :roll: Ja sem hledal a nenašel.

dojdi do servisu kde maji věci z elitu a řekni, že chceš tohle,

http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.as ... eId=955030

je to tu v 25L sudu, ale pro svoje prodejce to normal pošlou v 1L obalu... čili si řekneš kolik Litrů ho chceš a oni ho seženou...

v detailech v pdf souboru tam je specifikace BMW
all

#15 Příspěvek od all »

all píše:
xSAFA píše:Mam nesamosvor a chci se zeptat kde seženu olej, který je výše uvedený. nejlépe nějaký e-shop na internetu.... :roll: Ja sem hledal a nenašel.

dojdi do servisu kde maji věci z elitu a řekni, že chceš tohle,

je to tu v 25L sudu, ale pro svoje prodejce to normal pošlou v 1L obalu... čili si řekneš kolik Litrů ho chceš a oni ho seženou...

v detailech v pdf souboru tam je specifikace BMW

ps: ja bych si dovolil tvrdit, že ten do samosvoru můžeš použít i do nesamosvoru... ale nechci kecat a bej sám proti sobě o tom dodržování toho co je předepsaný
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od xSAFA »

Bezva díky :) Takže sjedu objednat :wink:
libovka

#17 Příspěvek od libovka »

beza píše:Já teda nevím ?! Ale stejnou otázku jsem položil přímo v BMW servisu a bylo mi sděleno, že olej se za normálních okolností nemění a pokud dif nikde neteče a nejsou potřeba provádět úpravy - přetěsnění apod. nemělo by se na to vůbec šahat????

Tak kde je tady pravda.....? také bych velmi nerad něco zanedbal, ale kde už by to měli vědět lépe :?:

Pravda je taková že v BMW tomu asi moc nerozuměj.Oleje v převodovce a difu se mění při inspection 2.V automatech cca od roku 96 je taky celoživotní ale je tam filtr a ten celoživotní není.
Odpovědět