Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zvláštní pískání - stále nevyřešeno....

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Takže znovu se vracím k tomuto mému tématu protože zatím jsem na nic nepřišel tak budu vděčný za každou radu. Zkusím to tentokrát blíže specifikovat... Dělá to v rozmezí jen určitých otáček cca od 2700 do 3500 a pak az ve vyssich otackach kolem 5000 a vejs. Mel jsem za to ze to bude delat spatna spojka ktera byla fakt uplne KO ale dala se nová a problém pretrvava. Vzduchová soustava to nebude prosel jsem komplet a navic je to takovy jiny zvuk nez jakoby to prisavalo. Je to asi jako kdyz piskaji spatne brzdove desticky pri dobrzdovani. Dnes jsem aji cucel na brzdy prisel jsem na jeden chybejici klip desticky ale nezda se mi ani trosku pravdepodobne ze by to mohly delat brzdy - zarazi me ty otacky. Napada nekoho neco? Na volnobeh to nedela pouze kdyz je motor zatizenej a zda se mi ze to jde spise zespodu auta a jakoby odzadu ale tezko rict je to jen takovy pocit pri jizde to clovek prd pozna, kamos stal u cesty a ja sem projizdel a slapl na to a tak se mu to zdalo... Jinak dela to pouze kdyz tomu fakt hodne slapnu, staci ubrat lehce plyn a je po piskotu. :roll: Doufam ze to bude nejaka blbost a ne treba neco spatneho v motoru z cehos mam nejvetsi strach a proto bych to rad vyresil. Navic to ohromne kazi zvukovy projev auta :roll: Vsem pripadnym radcum dík! :)
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maikl »

nemas tam nahodou jinej vzduchovej filtr, nez origo?
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xSAFA »

To nemam
Toydolls

#4 Příspěvek od Toydolls »

Dle tveho popisu se to fakt neda jen hadat. Pichni to na diag nebo projdi celou soustavu vzduchu az ke klapce obcas odejde hadice (kolinka), pak to prisava, piska apod.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

Na diagnostice sem byl uz nekolikrát - vsechno OK. A moc se me nezda ze by nejake piskani delalo neco co by poznala diagnostika. To sani me napadlo ale prosel sem vsechno nekolikrat a ani prd :( Ted sem to jeste zkousel a dela to tak od 2700ot do 3300 otacek - odhadem. A je to skutecne slyset jen pri stazenych oknech nebo sibru... Nemuze to mi nejakou spojitost s vanosem? :roll:
Toydolls

#6 Příspěvek od Toydolls »

Kdyz ti to nekde prisava, tak to muze piskat jak jsem psal. Kamosovi to napr. delalo. A diag proste napsala, ze je falesnej tah a doporucila zkontrolovat vedeni:-))

Tohle proste dle meho od klavesnice nelze, musel by to clovek slyset a i tak je to opruz, protoze zvuky se ruzne prenasi a piskat muze kde co. Vanosu bych neveril, jinak lepsi by bylo,kdyby to v tech otackach delalo i na neutral nejen pri jizde.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

Na neutral to nedela, na 1ku taky moc ne, na dvojku trojku nejvic a jen kdyz tomu hodně šlápnu. A dělá to skutečně jen v tomto rozmezí. :roll:
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Spajky »

u mě to dělá asi sport. filtr, ale jen když je studenej motor, zajímavý :)
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

Vracím se k tomuto tématu :idea:
Killca
Klubové ID: 1648

#10 Příspěvek od Killca »

muze piskat nejaky lozisko na prevodovce, nebo kardan pri zatizeni, ty brzdy taky moznost, me takhle piska vyfuk mozna, kdyz to podrzim pri zatezi tak to drnci a piska, thomasovi williamsovi piska M3 pri zaberu taky z vejfuku, jinak nevim, treba nejaka dirka ve vyfuku?!?!

klima kompresor, viskospojka? nebo jen nejaky remeny proste
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
aigo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od aigo »

kamosoj to dlelala ventilace ale bylo to na renold megane :lol:
kvapa

#12 Příspěvek od kvapa »

a co takhle ložisko na alternátoru???nebo samotný alternátor....
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od xSAFA »

zatim nebyl cas se na to kouknout ten altik me napadl protoze vim ze je zralej na vymenu lozisek... takze uvidime prve chci zacit kardanem... akorat netusim kde je umistene to lozisko 12 http://static.bmwfans.info/images/epc/MzQ2NF9w.png resp. tusim kde je ale nevim jak se k nemu dostat je schovane nad vyfukem :? o vikendu se na to vrhnu
Killca
Klubové ID: 1648

#14 Příspěvek od Killca »

xSAFA píše:zatim nebyl cas se na to kouknout ten altik me napadl protoze vim ze je zralej na vymenu lozisek... takze uvidime prve chci zacit kardanem... akorat netusim kde je umistene to lozisko 12 http://static.bmwfans.info/images/epc/MzQ2NF9w.png resp. tusim kde je ale nevim jak se k nemu dostat je schovane nad vyfukem :? o vikendu se na to vrhnu
je presne na stredu kardanu, kdyz sundas tu tepelnou plechovou ochranu vyfuku tak to lozisko uvidis, je na dvou matkach 12tkach mysim, nebo 10tkach pridelany k podlaze
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Matrix Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1550

#15 Příspěvek od Matrix Člen Klubu »

Nemáš náhodou měněný rozvodový řetěz nebo rozebíraný motor.Občas to dělá vedení rozvodu a špatné slícování předního čela po rozebrání.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od xSAFA »

Matrix píše:Nemáš náhodou měněný rozvodový řetěz nebo rozebíraný motor.Občas to dělá vedení rozvodu a špatné slícování předního čela po rozebrání.
To nemam navíc to začalo dělat z ničeho nic :?
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od xSAFA »

Jeste se chci zeptat pro zajimavost jak se meni to lozisko na kardanu? Zatim jsem na to nejak nekoukal.... :wink:
Susi

#18 Příspěvek od Susi »

A co obyčejnej klínovej řemen? Jak je na tom?
Já řešil takový zvláštní pískání/vrzání při zatížení motoru v nízkých otáčkách. Dělalo to jen po zahřátí a už jsem z toho byl namrtvici... (všichni známe :D )
Pak jsem jednou dělal vodní pumpu a pocákal jsem nechtíc chladící kapalinou předek motoru a všechny řemenice. Podle mě sem tu řemenici uplně neutřel a jak jsem nandal znovu řemen, tak se asi trochu nasál (nebo co :lol: ) a přestalo to. Nic jinýho jsem tehdy na autě nedělal, takže to muselo být řemenem.
Po měsíci jsem oba řemeny pro jistotu vyměnil a vše běží, vrčí a nepíská tak, jak má... :wink:
lucas22

#19 Příspěvek od lucas22 »

zdravim, vyriesil si nejak to piskani? Ja mam zase opacny problem, piska to ked cuvam, alebo ked brzdim motorom. Spojku som tiez menil komplet a je to rovnake. Zda sa to od kardanu, ale od toho spoja, co je pri diferaku.
roman320
Klubové ID: 2840

#20 Příspěvek od roman320 »

lucas: tohle by mohly delat spatny zubovy vule v diferaku. a nebo treba jenom hodne starej, nebo taky zadnej olej.
Odpovědět