Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Svítí mi mazání

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
sejcek
Klubové ID: 1385

#1 Příspěvek od sejcek »

Dneska jsem asi po týdnu vyjel s autem a asi v pulce cesty mi začal svítit
olej, no jako nic divnýho jenže jsem ho minulý týden dolejval aby to bylo
přesně mezi ryskama. Tak jsem zastavil a koukam a oleje tam bylo
kousek pod tu spodní rysku. Vubec nevim kam mi zmizel v noci sem
neviděl jestli nebyl nějaký flek pod autem.
Netušíte kam by se mohl tak vytratit?
Jo a takovej dotaz mam tam 10W-40, je jedno jakou značku tam leju nebo bych tam měl lejt to co tam je?
Dík
CZAirwolf

#2 Příspěvek od CZAirwolf »

Nekde ti to netesni...motor, ventildekl, cerpadlo, vana...urcite nekde stopy najdes...
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dsvatos »

No, pořádně si to auto prohlídni, někde ten olej bejt musí. Dolej ho a při další jízdě často kontroluj. Mě se jednou stalo u žigulíka, že během 10 Km mi zmizelo 1,5 litru oleje 8O Auto přitom nekouřilo, olej nijak extra nežralo, pod autem sucho a na motoru nikde žádný úkapy. Pak už se mi to nikdy nestalo. Prostě nechápačka, jako by mi ho někdo z motoru vycucl :lol:

Co se týče dolejvání oleje, vhodný je dolívat ten olej co tam máš. V nouzi a na dojetí je to samozřejmě jedno, protože i M6A je lepší olej než žádnej :wink:
tupaccz
Klubové ID: 1973

#4 Příspěvek od tupaccz »

já měl Fiat uno a ten žral více oleje jak nafty :-D mrkní na chladicí kapalinu ale modlise ať tam ten olej neni :-D (stalo se mi u nissan suny praskly blok motoru:-D) jinak mi řikali v BMW že si při svižné jízde BMW olej celkem papnou ale tak moc asi ne:-D
sejcek

#5 Příspěvek od sejcek »

Tak pod autem žádná skvrna a nikde nic nepsosakuje, dolil jsem ani ne litr a hned to bylo z pod minima na maximu sem myslel že tam chybi vic. Uvidime projeduto a snad se bude olej držet.
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patras Čestný člen »

co zvysena kourivost ?...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
hanzikk
Klubové ID: 1988

#7 Příspěvek od hanzikk »

A nebo si při jednom měření stál třeba z kopce.... :lol: ....Taky jsem se takhle jednou divil a bylo to tím, že jsem stál jen opravdu z mírného kopce... :lol:
sejcek

#8 Příspěvek od sejcek »

Kouřivost jen když je to studený no a když je zima teď jen nepatrně a jak se to ohřeje tak vubec. No uvidíme, čas to prověří, raději mám olej v kufru kdyby něco abych to někde nezadřel.
sejcek

#9 Příspěvek od sejcek »

Tak po doliti oleje mi kontrolka na mazání zhasla(před dvěma dny) ale ted jsem chtěl jed pryč a zas se rozsvitila, tak jsem nikam nejel a pod auto jsem vlezl jestli nenajdu nějaký čidlo na olej či něco takového. Olej mám zhruba ve 3/4 mezi ryskama. Nevíte čím by to mohlo být? Olej mi to asi nežere ale svítí mi ta kontrolka na mazání.
tds

#10 Příspěvek od tds »

tak moment, svítí ti kontrolka tlaku nebo hladiny?
sejcek

#11 Příspěvek od sejcek »

V manualu se to jmenuje "mazání" je to olejnička a kape z toho kapka tak jsem z toho usoudil že je to kontrolka na olej. V manuálu se píše pokud svítí po nastartování má sa zkontrolovat stav oleje případně tam dolít a pokud svítí stále tak zajed do BMW servisu.
Nemuže to být třeba olejový čerpadlo?
tds

#12 Příspěvek od tds »

sejcek píše:V manualu se to jmenuje "mazání" je to olejnička a kape z toho kapka tak jsem z toho usoudil že je to kontrolka na olej. V manuálu se píše pokud svítí po nastartování má sa zkontrolovat stav oleje případně tam dolít a pokud svítí stále tak zajed do BMW servisu.
Nemuže to být třeba olejový čerpadlo?
Jestli má červenou barvu tak je to tlak a to nemá s hladinou oleje nic společného ta by se neměla rozsvítit ani kdyby byla hladina oleje pod.minimum. pokud ti svítila trvale a jel jsi s tím a nezadřel jsi to tak to bude nejspíš vadné čidlo.nemo malej tlak který může být způsoben vadným čerpadlem popř.vyběhanýmá ložiskama na klice.pokud je kontrolka žlutá tak je to hladina oleje a to bude nejspíš svítit kvůli vadnému čidlu
sejcek

#13 Příspěvek od sejcek »

Právě co jsem koukal v manualu tak se tam píše jen o červené kontrolce
a to že pokud se rozsvítí tak se má zkontrolovat stav oleje případně dolít
a pokud nezhasne tak do servisu. Ted jsem se koukal na to čidlo a bylo
plné vody tak to nechám aby to vyschlo a uvidíse. Zajedu k nám do servisu aby mě ujistil že pumpa olej dává a pak pokud to nezhasne
objednám nové čidlo.
Odpovědět