Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Svítí mi mazání
- sejcek
- Klubové ID: 1385
Dneska jsem asi po týdnu vyjel s autem a asi v pulce cesty mi začal svítit
olej, no jako nic divnýho jenže jsem ho minulý týden dolejval aby to bylo
přesně mezi ryskama. Tak jsem zastavil a koukam a oleje tam bylo
kousek pod tu spodní rysku. Vubec nevim kam mi zmizel v noci sem
neviděl jestli nebyl nějaký flek pod autem.
Netušíte kam by se mohl tak vytratit?
Jo a takovej dotaz mam tam 10W-40, je jedno jakou značku tam leju nebo bych tam měl lejt to co tam je?
Dík
olej, no jako nic divnýho jenže jsem ho minulý týden dolejval aby to bylo
přesně mezi ryskama. Tak jsem zastavil a koukam a oleje tam bylo
kousek pod tu spodní rysku. Vubec nevim kam mi zmizel v noci sem
neviděl jestli nebyl nějaký flek pod autem.
Netušíte kam by se mohl tak vytratit?
Jo a takovej dotaz mam tam 10W-40, je jedno jakou značku tam leju nebo bych tam měl lejt to co tam je?
Dík
-
dsvatos
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
No, pořádně si to auto prohlídni, někde ten olej bejt musí. Dolej ho a při další jízdě často kontroluj. Mě se jednou stalo u žigulíka, že během 10 Km mi zmizelo 1,5 litru oleje
Auto přitom nekouřilo, olej nijak extra nežralo, pod autem sucho a na motoru nikde žádný úkapy. Pak už se mi to nikdy nestalo. Prostě nechápačka, jako by mi ho někdo z motoru vycucl
Co se týče dolejvání oleje, vhodný je dolívat ten olej co tam máš. V nouzi a na dojetí je to samozřejmě jedno, protože i M6A je lepší olej než žádnej
Co se týče dolejvání oleje, vhodný je dolívat ten olej co tam máš. V nouzi a na dojetí je to samozřejmě jedno, protože i M6A je lepší olej než žádnej
- sejcek
Tak po doliti oleje mi kontrolka na mazání zhasla(před dvěma dny) ale ted jsem chtěl jed pryč a zas se rozsvitila, tak jsem nikam nejel a pod auto jsem vlezl jestli nenajdu nějaký čidlo na olej či něco takového. Olej mám zhruba ve 3/4 mezi ryskama. Nevíte čím by to mohlo být? Olej mi to asi nežere ale svítí mi ta kontrolka na mazání.
Jestli má červenou barvu tak je to tlak a to nemá s hladinou oleje nic společného ta by se neměla rozsvítit ani kdyby byla hladina oleje pod.minimum. pokud ti svítila trvale a jel jsi s tím a nezadřel jsi to tak to bude nejspíš vadné čidlo.nemo malej tlak který může být způsoben vadným čerpadlem popř.vyběhanýmá ložiskama na klice.pokud je kontrolka žlutá tak je to hladina oleje a to bude nejspíš svítit kvůli vadnému čidlusejcek píše:V manualu se to jmenuje "mazání" je to olejnička a kape z toho kapka tak jsem z toho usoudil že je to kontrolka na olej. V manuálu se píše pokud svítí po nastartování má sa zkontrolovat stav oleje případně tam dolít a pokud svítí stále tak zajed do BMW servisu.
Nemuže to být třeba olejový čerpadlo?
- sejcek
Právě co jsem koukal v manualu tak se tam píše jen o červené kontrolce
a to že pokud se rozsvítí tak se má zkontrolovat stav oleje případně dolít
a pokud nezhasne tak do servisu. Ted jsem se koukal na to čidlo a bylo
plné vody tak to nechám aby to vyschlo a uvidíse. Zajedu k nám do servisu aby mě ujistil že pumpa olej dává a pak pokud to nezhasne
objednám nové čidlo.
a to že pokud se rozsvítí tak se má zkontrolovat stav oleje případně dolít
a pokud nezhasne tak do servisu. Ted jsem se koukal na to čidlo a bylo
plné vody tak to nechám aby to vyschlo a uvidíse. Zajedu k nám do servisu aby mě ujistil že pumpa olej dává a pak pokud to nezhasne
objednám nové čidlo.