dsvatos píše:5W-50 je vhodný pokud už má motor něco naběhaný a žere olej, nebo v případě, že dostává někde kartáč na okruhu, sprintech atd. Na normální provoz je vhodnější zůstat u xW-40.
A mmůžeš přejít vůbec z 5W 40 na 5W 50???? jÁ SI TEĎ NEJSEM JISTÝ, Ale myslím si, že směrem nahoru nejde měnit olej jenom směrem dolů.
Můžeš, pokud ten olej splňuje specifikace požadovaný výrobcem motoru. A máš k přechodu na olej xW-50 nějakek závažnej důvod? Viskoznější olej není pro motor takovej problém jako řidší (xW-30) Pokud na řídký není motor stavěnej, je nebezpečí že to v létě při zátěži olej neumaže, přestřihne se olejovej film a můžeš zadřít. Zvlášť pokud už má motor třeba víc naběhaný.
Neměřil, ale kinematická viskozita je trochu něco jinýho, než hustota, o které ty mluvíš.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
OK, příště budu psát přesný technický výrazy. Pro většinu lidí tady je totiž pochopitelnější a srozumitelnější slovo "hustý" než viskozní. A počítal jsem s tím, že ti kteří ví jakej je v tom rozdíl si to přebereou.
mám olej Mobil 10w 40 ,najeto na něm 11000km (stáří cca 9měsíců) a už je jen na spodní rysce..když byl novej tak na horní rysce..(takže ubylo asi litr) mám dolít nebo už vyměnit??? zatim mi ubyly jen 2 zelený čtverečky. styl jízdy: jak nastartuju studenej motor tak dycky se snažim trochu ho prohřát klidnou jízdou několik km třeba jen po městě..a pak teprve zhasínám.. když už si myslím že mám dobře ohřáto tak tomu postupně šlapu víc a víc....a často to ženu skoro k omezovači ale to jen po dlouhé jízdě...
mám zůstat u 10w 40 nebo jít do nějakýho co je určen pro sportovní jízdu
Já používám olej 5w40, hotline neznáte tuto značku jelikož jsem to kupil od kluka co se o tauto nestaral myslím si, že to bude nějaký šit. Poradíte mi prosím jakou značku bych měl používat???Díky
316M1 píše:Já používám olej 5w40, hotline neznáte tuto značku jelikož jsem to kupil od kluka co se o tauto nestaral myslím si, že to bude nějaký šit. Poradíte mi prosím jakou značku bych měl používat???Díky
Jakýhokoliv známýho a zavedenýho výrobce. A vysoká cena u oleje ještě neznamená kvalitu..
ahoj kolik oleje padne do E46 318i (87Kw) staci 4l nebo mam koupit 5l ? Jinak co doporucujete pro tento motor .... Mam tam 5W-30 a je menen jeste v nemecku ...???
Tak jo, procetl jsem celejch 49 stran Jde mi o olej do prevodovky, mam e38 728 s manualem z roku 96. Podle ETK jsem si zjistil, ze prevodovka ma oznaceni S5D 320Z - THDU a dale je v ETK, ze do tohoto typu aptri ATF DexronII, tak bych se rad ujistil, zda tam muzu soupnout Valvoline Max Life ATF, ktery splnuje Dexron III, IIE a IID a dale nejake specifikace BMW LT 71141, LA 2634 (to netusim co znamena, LT tipuju na lifetime, ale dal nevim)
Diky za info!
chopigari píše:Pánové, jakej kvalitní olej do e36 325i? A taky kolik. (sry..je mi jasný že to tady někde padlo, ale celý se mi to fakt pročítat nechce ) Předem dík
vejde se tam 6.5l a treba ja jedu MOBIL 1 5w40 synt
Petris píše:Nazdar lidi chci se zeptat zda jste už našli nějaký olej do dif. v 1l.balení .Mám to do 33Od a všichni mi stále tvrdí,že v 1l se nedá nic sehnat.
Kup si ho přímo v servisu BMW. Mě litr v pohodě ze sudu odlili.
jaky olej od castrolu koupit pro E46 318i 87kw ??? Je tam 5w30 to bych chtel zachovat Prodava se EDGE nebo SOFTEC PLUS nebo LONGLIFE nebo TXT SOFTEC PLUS ? Dival jsem se ze jedinej EDGE obsahuje norumu BMW LL04 ? Musi ji splnovat nebo se tam muze dat cokoli z techto ? Co by jste doporucily a co tam mate vy ???
zdravíčko měl bych dotaz ohledně oleje Mobil 5w 40...do 6škopkové e-36 když jsem tam předtím nalíval Mobil 10W 40...bylo by dost nehumální ho tam po tomto oleji nalít??nebo tomu nijak neublížím...ba naopak trochu ulevím ..??díky za odpověd...jde o to že ho momentálně mám v práci haba kuk...a hrozně mi to vrtá hlavou ..měl bych se řídit těmi parametry?
krny83 píše:zdravíčko měl bych dotaz ohledně oleje Mobil 5w 40...do 6škopkové e-36 když jsem tam předtím nalíval Mobil 10W 40...bylo by dost nehumální ho tam po tomto oleji nalít??nebo tomu nijak neublížím...ba naopak trochu ulevím ..??díky za odpověd...jde o to že ho momentálně mám v práci haba kuk...a hrozně mi to vrtá hlavou ..měl bych se řídit těmi parametry?
krny83 píše:zdravíčko měl bych dotaz ohledně oleje Mobil 5w 40...do 6škopkové e-36 když jsem tam předtím nalíval Mobil 10W 40...bylo by dost nehumální ho tam po tomto oleji nalít??nebo tomu nijak neublížím...ba naopak trochu ulevím ..??díky za odpověd...jde o to že ho momentálně mám v práci haba kuk...a hrozně mi to vrtá hlavou ..měl bych se řídit těmi parametry?
Zeptej se člena Ajworiho jak dopadl s výměnou oleje.Teď mu klepe hydroštel jak sviňa.
Mám taky dilema jakej olej,ikdyž mi minulý majitel tvrdil,že tam lil sintetiku(5w40)tak z toho mám dost blbej pocit.Já osobně bych místo 10w40 5w40 nelil.Je řidší a pokud to je na polosintetiku dobrý tak bych asi neexperimentoval.