zdar, chlapi poradte mi jakej olej je nejvhodnejsi nebo scim mate dobry skusenosti pro 328i e36 97 najeto 160tis(doufam) a kolik ho tam narvat:)
asi nejakej polosintak co?
10W40 je polosyntetika... to bych tam urcite nedaval !! ja jedine syntetiku 5W40 od castrolu nebo VAT .. nic jinyho tam neleju (hlavne ne Q8 s tim mam spatny zkusenosti)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
patras píše:10W40 je polosyntetika... to bych tam urcite nedaval !! ja jedine syntetiku 5W40 od castrolu nebo VAT .. nic jinyho tam neleju (hlavne ne Q8 s tim mam spatny zkusenosti)
No, řekl bych že Q8 je rozhodně důvěryhodnější značka než VAT No nevím, jezdím na Q8 a problém nevidím.
A zadalší, proč by bys tam nedával 10W-40? Co je na té viskozitě špatnýho? A rozhodně to není polosyntetika, protože dneska už neexistují minerály a neexistují ani plný syntetiky. Všechno jsou to směsky..
mel jsem tam Q8 a pri zahrati byl tak ridkej ze stejkal a nemazaly poradni ventily na zadnich valcich .. zacinalo to klepat .. po vymene oleje vse ok .. ja menim po 7tis a vzdy 5W40 ..
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
patras píše:mel jsem tam Q8 a pri zahrati byl tak ridkej ze stejkal a nemazaly poradni ventily na zadnich valcich .. zacinalo to klepat .. po vymene oleje vse ok .. ja menim po 7tis a vzdy 5W40 ..
Hmm, tak to je čudo Já s ním (Q8 Excel 5W-40) problém nemám.
patras píše:mas jinej motor rikam jen svou osobni zkusenost ktera muze byt specificka k memu motoru ... nic vic
jo, v poho, já se nehádám Nesedl, dals tam jinej a v poho. Já jen že je to prvně co na něj něco slyším. Jezdí na něj i pár známých (různý káry) a bez problémů.
diky za info jen problem je ze nevim co tam bylo predtim,tudis asi raci zvolim ten 10W 60 ,abych to plnou sintetikou nezadrel, se ucpe kanalek a je po pr.....