zdarec, dvere ridice u E36 coupé mi nejdou otervit, ale jen z venku, zevnitr to jde, kdyz je okno stazene tak je otevru i zvenku, sice blbe ale jde to, jakmile okno zavru uplne tak je neotevru,zamek nepovoli, odskoky okna funguji....
slo to vzdy ztuha ale uz to nende vubec, zitra rano to ci nejak spravit tak bych rad nejake postrehy....funkci hledat sem pouzil, ale jako obvykle me to pusti jen na prvni stranku je potreba sundat tapec dveri? klika je cela nejaka takova volna mi prijde....takze jak to spravim? diky
calif píše:zdarec, dvere ridice u E36 coupé mi nejdou otervit, ale jen z venku, zevnitr to jde, kdyz je okno stazene tak je otevru i zvenku, sice blbe ale jde to, jakmile okno zavru uplne tak je neotevru,zamek nepovoli, odskoky okna funguji....
slo to vzdy ztuha ale uz to nende vubec, zitra rano to ci nejak spravit tak bych rad nejake postrehy....funkci hledat sem pouzil, ale jako obvykle me to pusti jen na prvni stranku je potreba sundat tapec dveri? klika je cela nejaka takova volna mi prijde....takze jak to spravim? diky
Kámoš tady z klubu (třeba se ti ozve) má ten samej problém..dneska sme na to koukali a má ulomenou takovou páčku, která spojuje kliku s táhlem na otevírání. Bohužel je to nějaká litina, takže to nijak svařit/slepit nepude nebo hodně špatně, vyplatí se spíš koupit novou kliku a tohle vykuchat...
no ja to otevru, kdyz na ty dvere zatlacim tak se to otevre,stejne tak kdyz je ztazeny okno....ale jinak to nejde, klika vytazena co to jde a nic....no mrknu na to...
Řešil jsem to samé minulý týden, pár dnů to šlo těžce, nebo jsem musel zatlačit na dveře...řešení? prostříkl jsem zámek na dveřích mazacím sprayem a vyřešeno...
JIP píše:Řešil jsem to samé minulý týden, pár dnů to šlo těžce, nebo jsem musel zatlačit na dveře...řešení? prostříkl jsem zámek na dveřích mazacím sprayem a vyřešeno...
zkusim to jako prvni, za to nic nedam,ale myslim ze to stacit nebude
JIP píše:Řešil jsem to samé minulý týden, pár dnů to šlo těžce, nebo jsem musel zatlačit na dveře...řešení? prostříkl jsem zámek na dveřích mazacím sprayem a vyřešeno...
zkusim to jako prvni, za to nic nedam,ale myslim ze to stacit nebude
Sám jsem byl překvapený, že to nemusím rozebírat a dokonce i vnitřní klička už jde méně ztuha...
tak sem sundal tapec a prostrikal cely zamek, klika za to tahlo taha, ale zda se mi to jakoby vybehanny, kliku mam na doraz ale kdyz to toho tahla strcim tak to jeste kousek chce, zatim to chodi, jen krok te kliky je porad dost dlouhy, otevira vlastne az na samem konci,proste ji musim uplne vytahnout no, jinak nevim jak bych se do toho zamku dostal, asi bych ho musel cely vyndat,ale zda se mi v nem vse ok, jen by to proste chtelo posunout zaber te kliky,ale netusim jak, no zatim otvíram
calif píše:zdarec, dvere ridice u E36 coupé mi nejdou otervit, ale jen z venku, zevnitr to jde, kdyz je okno stazene tak je otevru i zvenku, sice blbe ale jde to, jakmile okno zavru uplne tak je neotevru,zamek nepovoli, odskoky okna funguji....
Kámoš tady z klubu (třeba se ti ozve) má ten samej problém..dneska sme na to koukali a má ulomenou takovou páčku, která spojuje kliku s táhlem na otevírání. Bohužel je to nějaká litina, takže to nijak svařit/slepit nepude nebo hodně špatně, vyplatí se spíš koupit novou kliku a tohle vykuchat...
Sundej tapec a mrkni se za kliku dveří
spajky, tak tu klicku co taha za to tahlo sem prave zlomil takze uz neotviram vubec, je to nejaka kompozice nemuzu to najit v etk abych to objednal.....
fota klicky tady : http://www.bmwklub.eu./modules.php?name ... ic&t=45571
BMWKLUB Česká republika, o.s. Forums-viewtopic-nejde otevrit dvere, z venku
ale zlomil sem ji az po tom co to slo otvirat hodne ztuha, tak bude asi problem i jinde nez v te klicce ne? ted tam polezu jak do zamrzly škodovky
Cau ten kamoš jak řikal Spajk sem ja. Taky mám ulomenou pačku, jak si řikal. Jelikož je to litina tak to asi nejde svařit (už spajk řikal), ale pokusím se o to u známeho (zítra tam jedu). Takže to vypada na novou kliku, tenhle tejden si ji asi budu kupovat (jestli se to nepovede svařit). Pak napíšu jestli se da ta pačka vyměnit, nebo jestli musis dát novou kliku. Ale určitě to nebude nic banálního. Kdyby se ti to nějak povedlo opravit tak určitě napiš.
Chceš tim říct, že se musí dat jina klika (takže jinej zámek u řidiče)? Zkoušel si vyndat tu ulomenou páčku z nový kliky a dát ji do tý starý. Kliku sem ještě nevyndaval, takže nevím jestli je to vůbec možný, ale prostě mě to napadlo.
Ty s tim máš vlastní zkušenosti?
myslim ze to musi byt cely vkuse s tou klikou.....zamek jako takovy zustane, si myslim ja, ze to se zamkem nema co delat....tu kliku uz shanim od kluka co ma vracking na jeepy a bawa, mirektt myslim ma nick, potrebuju vedet jestli jsou stejny kliky na kupe, sedan i kompakt????
calif píše:myslim ze to musi byt cely vkuse s tou klikou.....zamek jako takovy zustane, si myslim ja, ze to se zamkem nema co delat....tu kliku uz shanim od kluka co ma vracking na jeepy a bawa, mirektt myslim ma nick, potrebuju vedet jestli jsou stejny kliky na kupe, sedan i kompakt????
Od toho kluka si to kupuku ja už mi ji chtěl posilat v pátek, ale nevim jestli nebudu jestě něco potřebovat. Takže mi ji prosim nevyfoukni . A jestli jsou stejný, tak to nevim.
prosííím o pomoc... Také mi nejdou otvírat dveře z venku. ale zaboha nemůu dostat kliku ven. vyndal sem tapeci. ale nemůžu se dostat k tomu táhlu od kliky k zámku. povolil jsem zamek i kliku, ale prostě nemůžu to dostat ven. prosíím jak vyndat kliku... jsem už z toho hotovej. dneska sem se s tim s.ral půl dne a stejnak jsem to nevyndal.. Díkec.
Možná by si měl napsat, jestli mas coupe nebo sedan. Jestli maš coupe, tak se divim, že se ti to za pul dne nepovedlo. Já sem s pomocí vyměnoval celou kliku v coupe asi 4hodiny, zaklad je si vyndat okno z kolejnic, aby sis ho mohl naklonit, jak je to u sedanu, compactu, touringu nevim. Kdyby to bylo coupe, tak napis kde mas presne problem, treba neco vymyslime.
jo je to kupé, no půl dne sem přehnal... ale tak dve hodky určitě.. No práve ta kolejnice od toho okna mi tam vadila, že sem nomohl vyndat ten zámek a kliku. Na okno jsem koukal že bych ho vyndal... ale ty šrouby jsou na nem zevnitř že se na ne nedostanu.. prostě je nepovolim.
Okno se mi teda ven vyndat neporadarilo, to kdyby se povedlo, tak by pak slo vse jednoduse. Nemusis povolovat ty srouby v okne (to bych radeji ani nezkousel), ale je tam takova lyže, po ktery to okno jezdi a ta je dole ukotvena 2 šrouby, když ji povolis, tak se pak dá hejbat s celym oknem. A myslim, že pak budes moct i naklonit okno. Zkousel sis treba to okno vysunout do pulky? Pak tam máš vic místa, ale hlavně porad mysli na to, že to okno s tema kolejnicema váží nějakejch 20 kilo (to sem odhadnul), takže si to pořad nějak jisti. Kdyby to sklouzlo, tak máš po prstech ani nemuknes. Napiš jakej přesne šroub, nebo co přesne nejde povolit, takhle ti neporadim.