Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

rozteč

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
charlei

#1 Příspěvek od charlei »

Zdravim,mohl by mi někdo napsat jak se zjistí rozteč dir na kole nebo jak se to měří?Koupil jsem si alu kola které měly být 5*120 a bohužel mi na auto nejdou protože mají rozteč o malinko menší :( ,kupoval jsem to přez internet a prodávající mě řekl že mi to na to auto půjde a ted se neozívá.Tak bych potřeboval vědět jakou rozteč skutečně mají.
Děkuji za odpověd.
JIP

#2 Příspěvek od JIP »

charlei píše:Zdravim,mohl by mi někdo napsat jak se zjistí rozteč dir na kole nebo jak se to měří?Koupil jsem si alu kola které měly být 5*120 a bohužel mi na auto nejdou protože mají rozteč o malinko menší :( ,kupoval jsem to přez internet a prodávající mě řekl že mi to na to auto půjde a ted se neozívá.Tak bych potřeboval vědět jakou rozteč skutečně mají.
Děkuji za odpověd.

V pneuservisech na to mají takový přípravek, tam ti to změří na počkání...ale snad by to mělo být i vyražené z vnitřní strany disku...
Dá se to změřit i šuplerou, rozteč je v podstatě průměr kružnice na které jsou umístěny díry v disku, to znamená, že musíš změřit poloměr od středu kola po střed některé díry a pak to vynásobit dvěma...
charlei

#3 Příspěvek od charlei »

Díky to jsem potřeboval.
Odpovědět