Mám naprosto stejný problém už od loňských prázdnin a zatím se mě ho nepodařilo vyřešit. Taky řekla diagnostika lambdu, po výměně to je trochu lepší, ale taky mi to na volnoběh tak divně blafe do výfuku, v otáčkách jde výkon nerovnoměrně a ten smrad z výfuku taky souhlasí . Klapku jsem čistil, i váhu vzduchu, vlnovec mám nový...
Někdo mi tu onehdá radil čidlo otáček vačky, ale jen tak nazkoušku za něj dvojku nedám...
Lidi, jestli se Vám to nějak podaří vyřešit, budu vděčný za každou radu...jezdím tak za 12,5L/100km ikdyž jedu klobouka...
tak dnes jsem prubnul originální diagnostiku BMW a ukázalo se vsechno v pořádku.. Dokonce obě lambdy vykazovali naprosto stejné hodnoty.
takže mi bylo doporučeno ještě jednou pročistit volnoběžný ventil a váhu vzduchu. Taky jsem dnes koupil vlnovec sání tak ještě uvidím jestli to pomůže, a pak asi stáhnu ty hadičky co vedou k v.ventilu stáhnout kroužkama aby těsnili... mno jsem na to zvědav....
A dívali ste se v ETK? Píše se tam vyměnit volnoběžný ventil za novější model a vyčistit vstřiky. Je mi to divný proč vstřiky u benzína? Dělal to někdo mám taky tento problém
vstřiky jdou vyčistit těma vodičkama STP nebo jinejma a prej to trocha pomuze,jinak ted Sonax taky neco prodava na cisteni vstriku u benzinu,jinak to chce tankovat kvalitni benzin
To se musí asi rozhodit a vstřik po vstřiku vyčistic asi co? Nebo to naliješ do benzínu, ale to je asi blbost že? Hloupá otázka, ale budu aspoň zas o něco chytřejší
ted sem ty čidla kupoval a problém se téměř nezměnil zas je pravda že mě ty otáčky kolísaj občas a mám hrubej chod motoru na volnoběh i když tam je 700ot. Zkusím ještě vyčistit ty vstřiky a pak se uvidí