Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Help ! Brake light circuit
-
- Klubové ID: 1198
Tail light failure, mno taky občas. Origo nemám, mám DEPO kouřový. Takže mám zkontrolovat spínač na pedálu, zase kdyby to byl zkrat, tak nesvítí obě lampy v pohodě a zdochla by nějaká pojistka, nebo se pletu? Mám dojem, že to zahlasí, když lehce sešlápnu pedál a stalo se mi to jen 2x v jednom dni a od té doby zase nic. Mrknu na spínač a modlim se aby to nebyl někde šluslej drát na cestě k lampám, to by mě trefnul šlakáč. Dík za rady.
-
- Klubové ID: 1463
- Kontaktovat uživatele:
nevím, když jsem to kupoval, tak mi říkal, že je to kvůli světlům...že nesedí odpory, tak check háže chybu...takže žiju v tom, že chybu odstraním, až koupím origo světla:)xSAFA píše:Tak to bych spise typoval na ten spinac pod pedalemPazdi píše:máš origo zadní světla? mi to píše, bo jsem koupil auto s jinejma zadníma světlama...tož někdy to na mě blikne...když prudčeji brzdím
jinak spínač pod pedálem...jak tam, co tam prosím?:)
mno...i tail už mi to dvakrát napsalo

-
Fx
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1705
- Kontaktovat uživatele:
Lupik: Mně to hlásilo okamžitě po sešlápnutí brzdy "bremslicht defekt" nebo tak nějak (nemám u sebe manuál a řešil jsem to před rokem). Brzdovky normálně svítily a bylo to s origo lampama. Problém byl právě v tom spínači na pedálu, po výměně (tuším, že to stálo cca 550 Kč za díl a 10 minut práce) bylo vše OK, a pokračuje to tak i s neorigo crystal světly.
Pazdi: Na problém s checkem a xenony mám moduly na zacvaknutí před trafo, pak problémy zmizí...
Ale pokud to hlásí i problém se zadními světly, tak bych možná jako první zkusil vyčistit konektory zadních světel a propláchnout kontaktolem.
Má E36 podobně jako E34 lichtmodul? Tam taky býval problém.
Pazdi: Na problém s checkem a xenony mám moduly na zacvaknutí před trafo, pak problémy zmizí...

Ale pokud to hlásí i problém se zadními světly, tak bych možná jako první zkusil vyčistit konektory zadních světel a propláchnout kontaktolem.
Má E36 podobně jako E34 lichtmodul? Tam taky býval problém.
-
Fx
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1705
- Kontaktovat uživatele:
Konkrétně na tvém autě jsem prostříkával kontakty a nepomohlo. Doporučuju vyndat světla a proměřit a taky zkusit prohodit relé světel.radekc píše:Nevite jak postupovat při odstranění hlášky tail light failure? Zadní světla svítí a jsou originální a napíše to hned po rozsvícení světel do první polohy
Tak světla sem sice nevyndal, ale promeřil na tom 8 pin kontaktu. Nevim teda co presne se ma nameřit, ale meřil jsem odpor mezi zemnicim vodicem a vsema ostatnima, odpor byl od cca 0,8 do 2 Ω na obou svetlech, takze podle me jsou svetla v pořádku. V kufru jsem měl oddělaný všechno co zakrývá dráty a vizuálně žádny poškození. Dráty co vedou do víka kufru nemůžou zpusobit tuhle hlašku?Fx píše:Doporučuju vyndat světla a proměřit a taky zkusit prohodit relé světel.
A ještě by mě zajímalo jaký relé mam přehodit, zadni svetla co sem zjistil tak rele nemají nebo aspon ty se kterejma je problém při normální rozsvícení světel
Kdyby nekdo resil hlasku Brake light circuit a menil spinac pod pedalem..
http://www.youtube.com/watch?v=j-T_vnWNqyg
http://www.youtube.com/watch?v=j-T_vnWNqyg
Tak mi to občas náhodně napíše hlášku Brake light circuit + See owners manual nebo tak nejak, hned po napsání hlašky kontroluju brzdový světla a všechny svítí, vypnu a zapnu klíček a už to neukazuje. Žárovky už byli černý, tak jsem je vyměníl, ale ukazuje to pořád náhodně třeba jednou za den po XX km. Taky mi to bezduvodně pořád píše tail light failure. Nemáte typ na co se zaměřit? Ve světlech asi problém nebude, promeřoval jsem odpory a ty jsou v pořádku, světla jsou originální.