Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Help ! Brake light circuit

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Studna
Klubové ID: 1198

#1 Příspěvek od Studna »

Co to znamená, přeložit to umim, ale nevim v čem je problém, žárovky jsou ok. Jo a hlásí to jen občas.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Čidlo na brzdovém pedálu... Aspoň teda u mě to dělalo. Rozsvěcí se ti to při šlápnutí na brzdu?
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pazdi »

máš origo zadní světla? mi to píše, bo jsem koupil auto s jinejma zadníma světlama...tož někdy to na mě blikne...když prudčeji brzdím
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Tak to bych spise typoval na ten spinac pod pedalem
lupik
Klubové ID: 479

#5 Příspěvek od lupik »

Fx píše:Čidlo na brzdovém pedálu... Aspoň teda u mě to dělalo. Rozsvěcí se ti to při šlápnutí na brzdu?
to spiš píše Tail light failure nebo tak nejak
lupik
Klubové ID: 479

#6 Příspěvek od lupik »

xSAFA píše:
Pazdi píše:máš origo zadní světla? mi to píše, bo jsem koupil auto s jinejma zadníma světlama...tož někdy to na mě blikne...když prudčeji brzdím
spínač nebo skrat na dratu k brzdovym svetlum
Studna
Klubové ID: 1198

#7 Příspěvek od Studna »

Tail light failure, mno taky občas. Origo nemám, mám DEPO kouřový. Takže mám zkontrolovat spínač na pedálu, zase kdyby to byl zkrat, tak nesvítí obě lampy v pohodě a zdochla by nějaká pojistka, nebo se pletu? Mám dojem, že to zahlasí, když lehce sešlápnu pedál a stalo se mi to jen 2x v jednom dni a od té doby zase nic. Mrknu na spínač a modlim se aby to nebyl někde šluslej drát na cestě k lampám, to by mě trefnul šlakáč. Dík za rady.
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pazdi »

xSAFA píše:
Pazdi píše:máš origo zadní světla? mi to píše, bo jsem koupil auto s jinejma zadníma světlama...tož někdy to na mě blikne...když prudčeji brzdím
nevím, když jsem to kupoval, tak mi říkal, že je to kvůli světlům...že nesedí odpory, tak check háže chybu...takže žiju v tom, že chybu odstraním, až koupím origo světla:)
jinak spínač pod pedálem...jak tam, co tam prosím?:)

mno...i tail už mi to dvakrát napsalo :roll: navíc plánuju xenony co nejdřív...což prý taky háže na checku chyby...takže mi světla budou házet tři chyby :roll: :lol:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Lupik: Mně to hlásilo okamžitě po sešlápnutí brzdy "bremslicht defekt" nebo tak nějak (nemám u sebe manuál a řešil jsem to před rokem). Brzdovky normálně svítily a bylo to s origo lampama. Problém byl právě v tom spínači na pedálu, po výměně (tuším, že to stálo cca 550 Kč za díl a 10 minut práce) bylo vše OK, a pokračuje to tak i s neorigo crystal světly.

Pazdi: Na problém s checkem a xenony mám moduly na zacvaknutí před trafo, pak problémy zmizí... ;)

Ale pokud to hlásí i problém se zadními světly, tak bych možná jako první zkusil vyčistit konektory zadních světel a propláchnout kontaktolem.

Má E36 podobně jako E34 lichtmodul? Tam taky býval problém.
calif

#10 Příspěvek od calif »

mam tytez potize, jak tail light failure, tak brake light circuit :)
driv to hazelo porad, ted uz dlouho ne, je fakt ze zadni svetla nic moc, obcas blbne kontakt na jedne zarovce, ale ikdyz ji natocim spravne stejne se to nekdy rozsviti znova ta hlaska.......jinak vsechna svetla sviti.....:(
radekc

#11 Příspěvek od radekc »

Nevite jak postupovat při odstranění hlášky tail light failure? Zadní světla svítí a jsou originální a napíše to hned po rozsvícení světel do první polohy
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

radekc píše:Nevite jak postupovat při odstranění hlášky tail light failure? Zadní světla svítí a jsou originální a napíše to hned po rozsvícení světel do první polohy
Konkrétně na tvém autě jsem prostříkával kontakty a nepomohlo. Doporučuju vyndat světla a proměřit a taky zkusit prohodit relé světel.
radekc

#13 Příspěvek od radekc »

Fx píše:Doporučuju vyndat světla a proměřit a taky zkusit prohodit relé světel.
Tak světla sem sice nevyndal, ale promeřil na tom 8 pin kontaktu. Nevim teda co presne se ma nameřit, ale meřil jsem odpor mezi zemnicim vodicem a vsema ostatnima, odpor byl od cca 0,8 do 2 Ω na obou svetlech, takze podle me jsou svetla v pořádku. V kufru jsem měl oddělaný všechno co zakrývá dráty a vizuálně žádny poškození. Dráty co vedou do víka kufru nemůžou zpusobit tuhle hlašku?
A ještě by mě zajímalo jaký relé mam přehodit, zadni svetla co sem zjistil tak rele nemají nebo aspon ty se kterejma je problém při normální rozsvícení světel
radekc

#14 Příspěvek od radekc »

Nevíte prosím jak je to s drátama co vedou do vika kufru? Jestli muzou nejak ovlivnit zadní svetla, kdyz jsou poskozeny, docetl jsem se ze jo, ale prijde mi to divny, kdyz mají vlastní svazek dratu, kterej nema nic spolecnyho s tim ke svetlum
russia

#15 Příspěvek od russia »

Kdyby nekdo resil hlasku Brake light circuit a menil spinac pod pedalem..

http://www.youtube.com/watch?v=j-T_vnWNqyg
VESY
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od VESY »

zkus jen vyměnit žárovky...taky mi to sem tam psalo byli tam 4 měsíce a už byly kapánek černý-tím pádem jinej odpor...vyměnil všechny za nový a mám klídek :wink:
radekc

#17 Příspěvek od radekc »

Tak mi to občas náhodně napíše hlášku Brake light circuit + See owners manual nebo tak nejak, hned po napsání hlašky kontroluju brzdový světla a všechny svítí, vypnu a zapnu klíček a už to neukazuje. Žárovky už byli černý, tak jsem je vyměníl, ale ukazuje to pořád náhodně třeba jednou za den po XX km. Taky mi to bezduvodně pořád píše tail light failure. Nemáte typ na co se zaměřit? Ve světlech asi problém nebude, promeřoval jsem odpory a ty jsou v pořádku, světla jsou originální.
HAMANN
Klubové ID: 1188

#18 Příspěvek od HAMANN »

Brzdovej spinac co je pod pedalem, psalo mi to taky tak jsem porad kontroloval zarovky a nic, pak jsem vymenil spinac a od ty doby dobry!
Odpovědět