Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

prasknutá olejová vana

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kark

#1 Příspěvek od kark »

Mám prasknutú olejovú vanu pri závite vypúšťacieho šrobu chcem to dať zavariť. Je problém ju dať dole? načo si mám dať pozor keď ju budem demontovať. (dúfam že sa dá dať dole bez vytiahnutia motora.)

Ďík za rady
snuky
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od snuky »

Mam pocit ze se musi motor nadzvednout ,nevim jak mas tu prasklinu velikou ale jednou sem takto resil chladic tekutym kovem,pokud se to dobre odmasti a olej se vypusti mohlo by to celkem dobre drzet ..samozrejme tohle je nejlevnejsi varianta,zavarit to pude ..
kark píše:Mám prasknutú olejovú vanu pri závite vypúšťacieho šrobu chcem to dať zavariť. Je problém ju dať dole? načo si mám dať pozor keď ju budem demontovať. (dúfam že sa dá dať dole bez vytiahnutia motora.)

Ďík za rady
Radim046
Klubové ID: 563
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Radim046 »

Nevím jak na E36 ale na 318i E46 jsme museli nadzvednout motor zhruba 10cm a ještě dole popustit myslim nápravnici jinak ven nešla. A myslim že na E36 se ten motor musí taky nadzvednout.
Slid
Klubové ID: 1699

#4 Příspěvek od Slid »

musí se nadzvednout
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od George_D »

U IS jsme museli dost zvedat motor a taky trošku pokřupali plasty, ale naštěstí nic vážního, podle mě je nejlepší zaaretovat motor a spustit nápravnici :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Bohhy »

Presne tak, ja na to pouzivam figl, ze okolo hlinikoveho drzaku motoru a kolem hrnce nahore vzdy natahnu na kazdy strane jednu kurtu a pak uplne sundam nebo odsroubuju a spustim napravnici a de to v poho. Bacha, ale chce to kvalitni kurty na nejakou nosnost, ne takovy ty z benzinky :-D
HansCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od HansCZ »

Presne takovy problem jsem nedavno resil. mel jsem k tomu jeste ztrhly zavit vypousteciho sroubu. Vypustil jsem bezezbytku olej, odmastil a prasklinu zalepil epoxidovym lepidlem, ztrhnuty zavit vytesnil motorovym tmelem. Je to sice prasecina ale funguje to zatim 100% 8)
kark

#8 Příspěvek od kark »

Ďík. skúsim zatial teda to epoxidové lepidlo a uvidím.
A pri budúcej výmene to dám asi zavariť. Myslíte že tá vaňa nusí ísť dole? nedá sa to zavariť na aute?
Ináč tá prasklina je presne taká islá ako mal HansCZ.

Prepožičal som si od neho obrázok, dúfam že mu to nevadí.

foto: http://klasika.ukazto.com/img/2197586,sroub.jpg
kark

#9 Příspěvek od kark »

Tak som to zalepil tým dvojzložkovím lepidlom na hliník a musím povedať že to zatial drží. Skúsil som trochu toho tekutého kovu naniesť aj kúsok vedľa, aby som vydel či to bude poriadne držať a poviem že som mal problém dať to dole. nakoniec som to musel pilovať.

Takže dúfam žo to bude ok.

Ďík za všetky rady.
Odpovědět