Zdravim, mam problem při žhavení. Žhaví jen při studenym startu. A pak když se auto jen lehce zahřeje cca do 50 stupnů, tak už nežhaví a špatně startuje. Starty při normální teplotě (90 stupnů) nejsou problem. Když sepnu relátko aby svíčky žhavily, tak je start OK. Nevíte včem by byl problém? Dík
pokud jsi myslis, ze je spatne cidlo tak bych zajel na diagnostiku.
ale kdyby bylo vazne vadne cidlo objevila by se ti diagnostika motoru na pristrojovce, mne chybne zhavila druha svicka a objevila se mne diagnostika motoru, na diagnostice v bmw pak jim vypsalo, ze je svicka K.O.
Ale ono mi to studený startuje super. Je slyšet relátko jak cvakne, tzn. že svíčky žhaví. A když se mi motor lehce ohřeje, tak relé nespíná, takže nežhaví a nenastartuju. Když relátko uměle spojim, tak mi svíčky žhaví a start OK. Vstřiky jsem měl nedávno venku a jsou v pohodě...
Mohl by prosím někdo u 320D vyzkoušet jestli mu spíná relé žhavení (popř jak dlouho žhaví) při vyšší teplotě motoru než je asi tak 30 stupnů... Relé je v motorovém prostoru nad levým předním kolem. Všem kteří to zkusí předem moc díky...
obnovím tohle tema, jelikoz je pro me aktualni....
dnes jsem vymenil zhavicky, jelikoz auto ted kdyz prituhlo dost dlouho startuje.
jenze po vymene zhavicu je vse porad stejne.... kdyz jsem to mel rozhozene, tak jsem nasadil na zhavicku kloboucek, a prilozil na kostru.
zhavicka by se mela rozhavit, ale ono nic....
opravdu ovlada zhaveni ridici jednotka a ne nejake rele, po cem jit?
Já mám teda E36 ale není v čudu pojistka na žhavení. Já ji mám za baterkou a nebo co žhavicí relé spíná. Pokud jsi zkoušel napojit svíčku a dát ji na kostru, je to jedna ze zkoušek a nebo dát voltmetr a nebo žárovku na kontakt a druhou stranu na kostru. Pokud nesvítí podívej na tu pojistku a potom relé.
A jak poznam, ze jsou zhavicky v haji? Mne auto zhavi (sviti kotrolka) v lete i v zime uplne stejne, a to kratce - cca 2-3 vteriny (coz mi prijde divny, protoze starej golf tdi mi v zime zhavil dyl nez v lete