Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

xenony + parkovacky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
xsun
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xsun »

predem rikam, ze jsem zkousel hledat :) par tipu jsem nasel, ale zadny uceleny tema s nejakym vyresenim ... tedy:

uz hodne lidi tady napasovalo do e36 xenony, tedy prosim o zkusenosti, co je nejlepsi dat do parkovacek k tomu, pripadne i fotku prihodit ... s klasickou zlutou to pekny neni, zkousel jsem diody (je utopeny vzadu v parabole a sviti bodove), dal jsem i silnejsi diody, ale taky bodovy a vypada to jak village tuning , pres nejaky klasicky zarovky s xenon ci blue sracka v nazvu a stejne sviti zlute ...

mozna jsem nenarazil na tu spravnou moznost, posledni o cem jeste vim zbyvaji AE, ale radeji bych nejaky tip, jestli prece jenom neni neco podobneho klasicke zarovce s podobnou svitivosti, ale jinou barvou svetla podobne 6000k .. diky
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

bila ledka z brousena do roviny, jinak to secko sviti na body, ale rovinna by mela rozprostirat svetlo po cely parabole pekne, ale osobne bych tam klido nechal zluty parkovacky, dyt ostatni auta jako merciky maj normalne xenony a vedle toho zluty parky a tak hrozny to neni, aspon je poznat ze mas xenony :-D ale jinak zarovky do dalkovych s tim sem se taky pekne nasral, nejaky super blue hitech za 4 kila a sviti to jeste vic zlute nez normalni zarovka, jedine pichnout tam 100W zarovky, ty pak svitej hezky bile
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
norbi318
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od norbi318 »

Daj tam CCFL kruzky... Ja mam tiež xenony a parkovačky mam CCFL,Vyzeraju perfektne!
all

#4 Příspěvek od all »

někde jsem pro tento účel viděl, takové šprcky s různejma barvama,co se na to nasaděj... třeba krémová modrá pak na žárovce svítí lechce do modra a hodí se k xenonům... nebo si kup modrej sprej a přestříkni je, bude to svítit o malinko mín,ale bude se to hodit k xenonům... Jinak ale DOPORUČUJI EA kroužky, auto s tim vypadá moc hezky a nestojej zase takovou dardu...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Zave »

ja to vyresil takto :)

Obrázek
dargon

#6 Příspěvek od dargon »

nechci delat reklamu ale doporucuji koupit krouzky od Grega, jsou to vybojky (bile krasne svetlo) vypada to luxusne sviti to taky krasne a zadne vymysleni za ty prachy ..
all

#7 Příspěvek od all »

dargon píše:nechci delat reklamu ale doporucuji koupit krouzky od Grega, jsou to vybojky (bile krasne svetlo) vypada to luxusne sviti to taky krasne a zadne vymysleni za ty prachy ..

Reklamu děláš :lol: , ale máš naprostou pravdu, taky mám tu skušenost a max spokojenost!
plysakmartin

#8 Příspěvek od plysakmartin »

Přesně tak, kup si AE kroužky z bmwstyle. Je to fakt super :wink:
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

existují skleněnky které jsou určeny ke xenonům, mají zbarvení lehce do modra. jsou o dost drahší než obyč skleněnky, ale k barvě světla 6000K nebudou asi úplně přesné.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
Zave
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zave »

ja koupil prave ty ccfl zlute aby to bylo proti xenonum pekne zarovkove 8) jako na e39
paveld
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od paveld »

bergos píše:existují skleněnky které jsou určeny ke xenonům, mají zbarvení lehce do modra. jsou o dost drahší než obyč skleněnky, ale k barvě světla 6000K nebudou asi úplně přesné.

ty jsem kupoval, stoji asi 2 kila, maji myslim teplotu kolem 4-5tisicK...ale proti xenonum je to proste jasne zluty.
mam tam ted ledky se zbrousenou spickou z tesca... ve dne to neni moc videt ale jinak spokojenost.
Slid

#12 Příspěvek od Slid »

ty žluté CCFL vypadaj libově :cool2: také o nich uvažuji, jinak na SK bmwklubu je prodávají za 1450,- Kč sadu včetně dopravy do ČR
Lukybar
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lukybar »

Ja jsem koupil čiré blinkry a je to docela dobry. Svetlo se v nich rozptýlý protože jde přes clonítko nebo co to je a je to docel a hezké 8)
Lion
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Lion »

Slid píše:ty žluté CCFL vypadaj libově :cool2: také o nich uvažuji, jinak na SK bmwklubu je prodávají za 1500,- Kč sadu včetně dopravy do ČR

Takže nakonec si k těm CCFL kroužkům změnil postoj? :twisted:
Slid

#15 Příspěvek od Slid »

Lion píše:
Slid píše:ty žluté CCFL vypadaj libově :cool2: také o nich uvažuji, jinak na SK bmwklubu je prodávají za 1500,- Kč sadu včetně dopravy do ČR

Takže nakonec si k těm CCFL kroužkům změnil postoj? :twisted:

Ktěm žlutým jo, protože je to jako origo :lol: ale ty bílé se mi nelíbí :(
ale stejně spíše mám v hlavě nová světla než jen kroužky :D
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BeXTeR »

kde se daji koupit zlute ? na bmwstyle nejsou
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Maikl »

ja mam ty ledky, az budu mit cas, tak vyfotim za tmy..
Slid

#18 Příspěvek od Slid »

BeXTeR píše:kde se daji koupit zlute ? na bmwstyle nejsou

Na slovenském bmwklubu, sem to psal a cena je v přepočtu na naše včetně dopravy do ČR 1450,- Kč
http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?t=3480&highlight=

a zde je jeho stránka http://www.rfsystem.sk/prislusenstvo_hw.html
Sprite

#19 Příspěvek od Sprite »

Killca píše:bila ledka z brousena do roviny, jinak to secko sviti na body, ale rovinna by mela rozprostirat svetlo po cely parabole pekne

Souhlas...Nerozprostírá sice po cele parabole jako žárovka, ale v noci to stačí...Ale musi byt opravdu ta zbrousena do roviny...
Slid

#20 Příspěvek od Slid »

Sprite píše:
Killca píše:bila ledka z brousena do roviny, jinak to secko sviti na body, ale rovinna by mela rozprostirat svetlo po cely parabole pekne

Souhlas...Nerozprostírá sice po cele parabole jako žárovka, ale v noci to stačí...Ale musi byt opravdu ta zbrousena do roviny...

no tohle je ale k prdu, přes den to nesvítí vůbec a v noci to díky xenonů stejně zanikne a stát někde s parkovačkama aby si člověk tohle užil je na prd, prostě diody jsou k ničemu, měl jsem je, dokonce jsem koupil i nějaké extra větší svit, pravda svítilo to více o maličko, ale to samé, vrátil jsem se opět ke klasice žárovce a zjistil jsem, že se mi to líbí nejvíce takhle, dělá to taková kukadla, mám dva roky nová světla Depo H7+H7 a mají už čiřejší skla a vypadá to super, oproti Boscháckým H7+H7 co jsem měl dříve :wink:
Odpovědět