Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Velká spotřeba?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardner

#1 Příspěvek od gardner »

Zdravím měl bych dotaz nebo spíš menší problém(E36 316i M40)...natankoval jsem plnou najezdil ani ne 300km a ukazatel paliva mi ukazuje kousek přes 15 litru...Auto jede jako vždy normálně tak mě napadá že by se seknul plovák nebo něco odešlo? Dík za radu....
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Leveler »

Datankuj zase plnou a zjistíš jestli to je plovákem či nikoliv.Potom můžeš hledat další příčiny jako lamda atd
gardner

#3 Příspěvek od gardner »

Leveler píše:Datankuj zase plnou a zjistíš jestli to je plovákem či nikoliv.Potom můžeš hledat další příčiny jako lamda atd

Tak jsem zajel na pumpu vzal 10 litru a plovák šel nahoru... :( takže asi vzít auto na diagnostiku-pokud by byla přyč lambda měly by to zjistit,ne?
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Leveler »

Jo jo diagnostika by to měla zjistit ale taky nemusí.Každopádně si tam zajed a budeš hned chytřejší.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dsvatos »

gardner píše:
Leveler píše:Datankuj zase plnou a zjistíš jestli to je plovákem či nikoliv.Potom můžeš hledat další příčiny jako lamda atd

Tak jsem zajel na pumpu vzal 10 litru a plovák šel nahoru... :( takže asi vzít auto na diagnostiku-pokud by byla přyč lambda měly by to zjistit,ne?

A proč jsi šmarjá nekoupil zase do plné jak ti Leveler psal :?: 8O Bys hnedka věděl jestli je to ok nebo ne. A nemusel ses tady potom vyptávat co dál..
gardner

#6 Příspěvek od gardner »

dsvatos píše:
gardner píše:

A proč jsi šmarjá nekoupil zase do plné jak ti Leveler psal :?: 8O Bys hnedka věděl jestli je to ok nebo ne. A nemusel ses tady potom vyptávat co dál..

No protože jsem tím zjistil že plovák seklej nebude tak je podle mě lepší to vzít rovnou na diagnostiku než znovu zjistit že najdedu 300km za 40 litrů
...spíš mi šlo o to jestli to někdo už řešil
kosa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kosa »

No protože jsem tím zjistil že plovák seklej nebude tak je podle mě lepší to vzít rovnou na diagnostiku než znovu zjistit že najdedu 300km za 40 litrů

no takhle víš že de plovák nahoru ale nevíš kterej ..oni tam jsou DVA. a každej má svůj potenciometr a stav se průměruje z obou polovin nádrže a i když ti jeden nejede vždy se po dotankování zvedne ručička ...ta rada od leve. byla no.1 bo by jsi zjistil kolik si na to najel ..standartně bývá chyba na straně čerpadla ..upadlý drátek od plováku takhle víš zase ho...
gardner

#8 Příspěvek od gardner »

kosa píše:no takhle víš že de plovák nahoru ale nevíš kterej ..oni tam jsou DVA. a každej má svůj potenciometr a stav se průměruje z obou polovin nádrže a i když ti jeden nejede vždy se po dotankování zvedne ručička ...ta rada od leve. byla no.1 bo by jsi zjistil kolik si na to najel ..standartně bývá chyba na straně čerpadla ..upadlý drátek od plováku takhle víš zase ho..

Tak jsem zase o něco chytřejší to že se stav průměruje jsem nevěděl...Zkusím nejdřív zajet na tu diagnostiku a pokud nic nezjistí tak se pokusím mrknout na ty plováky :D
gardner

#9 Příspěvek od gardner »

Takže je po diagnostice a všechno bylo vpořádku...Takže asi ty výše uvedené plováky,nikdy jsem to nerozebíral může někdo poradit na co se zaměřit,kde hledat závadu? Díky
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od HanzE3 »

kosa píše:No protože jsem tím zjistil že plovák seklej nebude tak je podle mě lepší to vzít rovnou na diagnostiku než znovu zjistit že najdedu 300km za 40 litrů

To já jezdím normálně... 2,5i + těžká noha :wink:
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Baxon »

HanzE3 píše:
kosa píše:No protože jsem tím zjistil že plovák seklej nebude tak je podle mě lepší to vzít rovnou na diagnostiku než znovu zjistit že najdedu 300km za 40 litrů

To já jezdím normálně... 2,5i + těžká noha :wink:

To já jezdím taky normálně, ale hodně z lehka :?
Pavel H

#12 Příspěvek od Pavel H »

MOD:
Bez OT, prosím. Díky
Odpovědět