Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Magicar M100as do e36 328 rv97

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od patras Čestný člen »

cau klici, tak zapojuju M100As do svyho auta a chci se zeptat, jestli to uz nekdo nepripojoval, aby mi napsal na jaky draty kam pripojit central a cidla dveri, nejlepe nekde za kastlikem u jednotky centralu.

dal me zajima jak kam se zapojuje cidlo kapoty a kufru .. jestli se zapojuji paralerne k sobe nebo jak, protoze je tam jedno misto na pripojeni "tlacitka" kufru

posledni dotaz je, kam presne pripojim jednotku ultrazvukovych cidel .. diky (je tam otresak, ale chci i ultrazvuk) ...

diky za rady, popr navody scemata ;)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Já dával do 328i r.95 M8000, to je to samý. Centrál se zapojuje jak správně píšeš za kastlíkem. Pokud chceš na dálku zamykat na DOUBLE-LOCK, musíš to připojit přes diody na dva dráty. Čísla si nepamatuju, ale našel jsem to tady na fóru, musíš pohledat. Spínače dveří jsou též u jednotky centrálu za kastlíkem, které to jsou bylo popsáno v tomtéž topicu zde na fóru.

Pokud chceš dávat ultrazvuk, dej radši mikrovlnu, je to lepší.

Zkusím pohledat doma to zapojení, takovéto věci si většinou ukládám, ale nic neslibuju. Jde na to přijít i podle schématu, je tu taky někde na fóru ke stažení, je uloženej v nějakým mailu, zakládal to tuším castro.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Dan td

#3 Příspěvek od Dan td »

Máš mail :wink:
Pete

#4 Příspěvek od Pete »

Taky se na neco takoveho chystam, ale mam tam zabezpečení z fabriky-hlidane dveře, haupna a kufr.A podle navodu to při neautorizovanem pokusu o start odpoji ridici jednotku, tak nevim jeslti je dobrej napad na to jeste neco pripojovat, aby mi to pak nedelalo neplechu...
Nejake zkusenosti ?
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od patras Čestný člen »

Pete píše:Taky se na neco takoveho chystam, ale mam tam zabezpečení z fabriky-hlidane dveře, haupna a kufr.A podle navodu to při neautorizovanem pokusu o start odpoji ridici jednotku, tak nevim jeslti je dobrej napad na to jeste neco pripojovat, aby mi to pak nedelalo neplechu...
Nejake zkusenosti ?

odpojit muzes treba spinacku, starter, cerpadlo
Pete

#6 Příspěvek od Pete »

Uz mam :wink: možná jsem paranoidní, ale rad bych i takove to info z pageru ze se s autem nic nedeje, no pohraju si a o zkusenosti se podelim, díky
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od patras Čestný člen »

Dan td píše:Já dával do 328i r.95 M8000, to je to samý. Centrál se zapojuje jak správně píšeš za kastlíkem. Pokud chceš na dálku zamykat na DOUBLE-LOCK, musíš to připojit přes diody na dva dráty. Čísla si nepamatuju, ale našel jsem to tady na fóru, musíš pohledat. Spínače dveří jsou též u jednotky centrálu za kastlíkem, které to jsou bylo popsáno v tomtéž topicu zde na fóru.

Zkusím pohledat doma to zapojení, takovéto věci si většinou ukládám, ale nic neslibuju. Jde na to přijít i podle schématu, je tu taky někde na fóru ke stažení, je uloženej v nějakým mailu, zakládal to tuším castro.

zkus to pohledat .. popr nej by bylo nakreslt jednoduchy schema :)
Dan td

#8 Příspěvek od Dan td »

patras píše:
Dan td píše:Já dával do 328i r.95 M8000, to je to samý. Centrál se zapojuje jak správně píšeš za kastlíkem. Pokud chceš na dálku zamykat na DOUBLE-LOCK, musíš to připojit přes diody na dva dráty. Čísla si nepamatuju, ale našel jsem to tady na fóru, musíš pohledat. Spínače dveří jsou též u jednotky centrálu za kastlíkem, které to jsou bylo popsáno v tomtéž topicu zde na fóru.

Vždyť jsem ti to posílal mailem 8O
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od patras Čestný člen »

Dan td píše:
patras píše:

Vždyť jsem ti to posílal mailem 8O

ja vim ale mezi tim jsem jeste precetl asi 5 ruznejch variant kde to popisiji :) .. jsem z toho trochu kokot -.. zatim to vypada na variantu zamykani rozdvojit na dve diodama a katody pripojit na 17 a 13 a odmykani prez diodu na 4 ... :)
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od patras Čestný člen »

ten central uz nejak vim ale co nevim je kam pripojit kabely od cidel zavreni dveri :) .. resp. na jaky draty jakyho konektoru .. v navodu co jsem k tomu dostal se psalo o nejakych dratech pod operkou nohy ridice :) .. kazdej ostatni mi rekne ze na konektro u jednotky za kastlikem ...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

patras píše:cau klici, tak zapojuju M100As do svyho auta a chci se zeptat, jestli to uz nekdo nepripojoval, aby mi napsal na jaky draty kam pripojit central a cidla dveri, nejlepe nekde za kastlikem u jednotky centralu.

dal me zajima jak kam se zapojuje cidlo kapoty a kufru .. jestli se zapojuji paralerne k sobe nebo jak, protoze je tam jedno misto na pripojeni "tlacitka" kufru

posledni dotaz je, kam presne pripojim jednotku ultrazvukovych cidel .. diky (je tam otresak, ale chci i ultrazvuk) ...

diky za rady, popr navody scemata ;)

ultrazvuk napojíš paralelně k otřesáku, bud k první nebo druhé zoně, ale radši doporučuju mikrovlnku, taky jsem to tam hodil a super. čídla kapoty a kufru nevím jako to myslíš, to se tam myslím vuebc nezapojuje, jen tlačítko na otevření kufru.
Dan td

#12 Příspěvek od Dan td »

patras píše:ten central uz nejak vim ale co nevim je kam pripojit kabely od cidel zavreni dveri :) .. resp. na jaky draty jakyho konektoru .. v navodu co jsem k tomu dostal se psalo o nejakych dratech pod operkou nohy ridice :) .. kazdej ostatni mi rekne ze na konektro u jednotky za kastlikem ...

Dráty spínačů dveří ( jejich čísla ) jsou popsaný v té diskuzi, co jsem posílal. Elegantní by to bylo taky přes diody, ale já je spojil natvrdo - jediné, že auto nepozná, které dveře jsou otevřené, ale to je asi jedno. Je to v tom samém místě, co ty dráty na zamykání/odemykání.

Jo, a ty PINy na zamykání/odemykání si myslíš dobře :wink:
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od patras Čestný člen »

jenze to se nesmi udelat u coupe ktery ma odskoky pro kazdy dvere zvlast nebo budou horet pojistky .. to uz mam za sebou ..

ted resim jiny problem .. v mym aute nebyl z vyroby dalkac, jen central a to znamena, ze piny 17 a 4 ktere popisuje to zapojeni proste vubec nejsou vyvedeny do konektoru .. takze ted je kazda rada dobra
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JaraX »

patras píše:jenze to se nesmi udelat u coupe ktery ma odskoky pro kazdy dvere zvlast nebo budou horet pojistky .. to uz mam za sebou ..

ted resim jiny problem .. v mym aute nebyl z vyroby dalkac, jen central a to znamena, ze piny 17 a 4 ktere popisuje to zapojeni proste vubec nejsou vyvedeny do konektoru .. takze ted je kazda rada dobra

a hledal jsi ve schematech?
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od patras Čestný člen »

jo .. jediny co jsem nasel je, ze na pinu 1 je stalych 12V pri odemcenym autu a na pinu stalych 12V 14 pri zamcenym ... a na pin 13 jde pri zamceni 12V impulsem ... a magicar zamyka i odemyka jenom impulsem ...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od JaraX »

patras píše:jo .. jediny co jsem nasel je, ze na pinu 1 je stalych 12V pri odemcenym autu a na pinu stalych 12V 14 pri zamcenym ... a na pin 13 jde pri zamceni 12V impulsem ... a magicar zamyka i odemyka jenom impulsem ...

zítra mam celej den školu, tak si hodím na notas schemata e36 a budu badat :)
Dan td

#17 Příspěvek od Dan td »

patras píše:jenze to se nesmi udelat u coupe ktery ma odskoky pro kazdy dvere zvlast nebo budou horet pojistky .. to uz mam za sebou ..

Kupé má fíčuru, že když vezmeš za kliku, trochu sjede okénko, ale to asi víš. Pokud tedy použiješ opět diody, mělo by to být ok.

S těmi PINy se mi to nezdá, já taky neměl v autě origo dálku, jen centrál a funguje to. Do schématu jsem teď nekoukal, ale pochybuju, že bude mít kupé jinak zapojenej centrál než touring... Jsi si jistej, že měříš na správném konektoru ? Jsou tam vedle sebe tři ...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od patras Čestný člen »

Dan td píše:

Kupé má fíčuru, že když vezmeš za kliku, trochu sjede okénko, ale to asi víš. Pokud tedy použiješ opět diody, mělo by to být ok.

S těmi PINy se mi to nezdá, já taky neměl v autě origo dálku, jen centrál a funguje to. Do schématu jsem teď nekoukal, ale pochybuju, že bude mít kupé jinak zapojenej centrál než touring... Jsi si jistej, že měříš na správném konektoru ? Jsou tam vedle sebe tři ...

na prostrednim :) ...
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od chimerra »

resil jsem ted to samy na compactu, sice jsem mel origo central na klicek, ale pin 17 chybel. Ridici jednotka ZKE IV, ale nezapojoval jsem to ja, kamos elektrikar mi pomohl, zitra kdyztak mrknu jak to udelal. Ale nekde primo na jednotce pod kastlikem...
Dude
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Dude »

Ja bych to odemykání a zymykání napojil na ZKE jednotku na konektor X13253. 12V impulsem na pinu 4 se odemyká a na pinu 17 se zamyká.
Odpovědět