Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

digi klima-POMOC!!!!!!!!!!!!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
zachy325
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od zachy325 »

nikdo nic??nikoho nic nenapada???????????????
RadekP
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od RadekP »

podle toho jak to tu čtu, tak mam uplně stejnej problém jako ty..jen sem to zatim neřešil..Topim pořád na 32°C..A koriguju si to manualně, tim kolečkem nezi středníma ofukama..
Killca

#43 Příspěvek od Killca »

HA me napada ze je vadny teplomer v klime, zkuste si s nekym, komu to facha, prohodit panely klimy, ten teplomer je vpravo nahore u tlacitka klimy hvezdicky v takovem pruduchu

uz sem to tu necetl znova a nepamatuju se presne co a jak, tak jne pisu do temnoty, ale jinak uz to neni mozny kdyz to zezacatku topi a pak uz netopi, to musi byt nejaky cidlem/teplomerem ktere spatne funguje

takze pujcit si od nekoho ovladaci panel klimy a testnout na aute
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Maslista

#44 Příspěvek od Maslista »

Já mám pro změnu problém, že mi to občas netopí na volnoběh... :roll:

zlatá e36 s klasickým větráním tam jsem si nařídil co jsem chtěl a tak to foukalo..
zool

#45 Příspěvek od zool »

zachy325 píše:hmm??????

ja mam to samy naprosto, nikdo mi s tim zatim neporadil:) takze proste mam nastaveno topeni na 31 stupnu a funguje to, nevim co s tim,hlavne ze je teploucko no))
Kuaja

#46 Příspěvek od Kuaja »

Jsem další se stejným problémem. Topí to, ale taky mám většinou teplotu na max.
Na nohy to fouká bídně, na sklo jde parádně horkej vzduch a ze středu to fouká chladnej a hrozně málo.
Ještě plánuju vyměnit pyl. filtr, jestli se to nějak nrozproudí, ale vzpomínám na zlatou E30 s manuálníma kohoutama.
Killca

#47 Příspěvek od Killca »

jak rikam, zkuste vymenit panely, je to prace na 5 minut kdyz mate jinej, od nekoho pujcit a jemu pujcit svuj, tim zjistite jestli to je panelem, coz muze byt nebo necim jinde, aspon neco se zjisti
Killca

#48 Příspěvek od Killca »

Kuaja píše:Jsem další se stejným problémem. Topí to, ale taky mám většinou teplotu na max.
Na nohy to fouká bídně, na sklo jde parádně horkej vzduch a ze středu to fouká chladnej a hrozně málo.
Ještě plánuju vyměnit pyl. filtr, jestli se to nějak nrozproudí, ale vzpomínám na zlatou E30 s manuálníma kohoutama.

no tobe by mel opravdu pomoci ten pylovej filtr, v tom ze to bude foukat pak mnohem vic, ale jestli ti to topi jen na max tak to topeni nevyresi a znova rikam zkusit vymenit panel
radekc

#49 Příspěvek od radekc »

Kuaja píše:Jsem další se stejným problémem. Topí to, ale taky mám většinou teplotu na max.

Ja když měl e36, tak sem si všiml, že se proud toho vzduchu rozděluje, jako když dáš třeba jen na sklo tak to fouká hodně na sklo a potom když dáš jestě na sebe a na nohy, aby to foukalo třema směrama tak to začne foukat o dost míň. Když to zapneš na jednu oblast tak to fouká na tu oblast hodně a potom jak zapneš další tak se to rozděluje, je to tak?
Kuaja

#50 Příspěvek od Kuaja »

Tak to rozdělování rozhodně funguje, ale bylo to stejně pořád nějaký bídný. Od včerejška topí naprosto výborně.
Vyměnil jsem pylový filtr - byl tam humus docela slušnej, vyndal jsem panýlek klimy a profoukal ten přívod k čidlu a v neposlední řadě jsem vyndal střední průduch i se štelováním "teplosti" vzduchu a zjistil jsem, že je tam něco jako kladka, jejiíž spodní osa byla vyskočená, takže to za ten bowden moc netahalo.

Večer jsem sednul do auta - nastartoval, nastavil 23st., jak se ohřál motor, šel pěkně teplej vzduch, pak se zvlažnil a držel. Chvíli otevřený okno, zase vzorně dotopil, když jsem snižil, tak přijmně celkově ochladil.

Prostě docela bomba a včera se mi konečně automat-klima líbila :-)

Díky za rady a podněty :-)
RadekP
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od RadekP »

Kuaja píše:Tak to rozdělování rozhodně funguje, ale bylo to stejně pořád nějaký bídný. Od včerejška topí naprosto výborně.
Vyměnil jsem pylový filtr - byl tam humus docela slušnej, vyndal jsem panýlek klimy a profoukal ten přívod k čidlu a v neposlední řadě jsem vyndal střední průduch i se štelováním "teplosti" vzduchu a zjistil jsem, že je tam něco jako kladka, jejiíž spodní osa byla vyskočená, takže to za ten bowden moc netahalo.

Večer jsem sednul do auta - nastartoval, nastavil 23st., jak se ohřál motor, šel pěkně teplej vzduch, pak se zvlažnil a držel. Chvíli otevřený okno, zase vzorně dotopil, když jsem snižil, tak přijmně celkově ochladil.

Prostě docela bomba a včera se mi konečně automat-klima líbila :-)

Díky za rady a podněty :-)

Stejně si myslim, že ty si měl jiný problém než my.
Kuaja

#52 Příspěvek od Kuaja »

RadekP píše:Stejně si myslim, že ty si měl jiný problém než my.

Souhlasím, nicméně, když jsem chtěl, aby mi to topilo tak jsem taky musel dávat topení na plný pecky.
Vůbec bych ale nepodceňoval to vyčištění teplotního čidla - myslím, že to byl problém u mě.
Killca

#53 Příspěvek od Killca »

jo ty teplotni cidla sou hodne zasrany po takovym case pouzivani, vycistit urcite chce, rozebrat panel, poradne vyluxovat, promazat vetrani panelu, vycistit a pak zkusit, to me nenapadlo
zachy325
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od zachy325 »

zool píše:
zachy325 píše:hmm??????

ja mam to samy naprosto, nikdo mi s tim zatim neporadil:) takze proste mam nastaveno topeni na 31 stupnu a funguje to, nevim co s tim,hlavne ze je teploucko no))

no jo ale melo by to jet jinak ¨v e39 me to jede super dam 22 a krasne topi jen kdyz se ochladi zvysi otacky na ventilatoru tak jak ma.

ale e36 sni je vice srandy tak chci aby to jelo i tam :)
ale zatim bez vysledne a cidlo jsem cistil tolikrat ze se bude lesknout jeste 10 let :lol: :lol: :lol: a tim to taky nebylo ale kdysy zde nekdo napsal neco o ventilu ten by to mohl klidne byt ale nemel jsem cas a ani chut po tom patrat :)
kosa
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od kosa »

já se přidám...mám e36 digiklima.... taky na tím špekuluji pokud nastavím teplotu ráno a už na to nesahám tak to chodí jak víno ale pokud s tím začnu čarovat (myslím s teplotou ) tak mi jde jen studený a pokud chci aby topil musím rapidně zvýšit teplotu .už mám za sebou ježka..ted se chystám na čištění čidla ..a pak na kohout topení....
for zachy: pokud tobě nic nezabralo jdi do toho kohoutu ...dostává povel od klimy jak má přivírat topení ... uvnítř je membrána a ta bývá dost často ztrávená a pak neplní svou funkci a voda nateče do cívak která ovládají uzavírání kohoutu ..problem ale je že samotný membr. se neprodávají ..ale viděl jsem jich dost špatných na všech modelech nejvíc ale na e 34 ..ale v podststě system stejný všude.no snad se doberem konce :D
zachy325
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od zachy325 »

kosa píše:já se přidám...mám e36 digiklima.... taky na tím špekuluji pokud nastavím teplotu ráno a už na to nesahám tak to chodí jak víno ale pokud s tím začnu čarovat (myslím s teplotou ) tak mi jde jen studený a pokud chci aby topil musím rapidně zvýšit teplotu .už mám za sebou ježka..ted se chystám na čištění čidla ..a pak na kohout topení....
for zachy: pokud tobě nic nezabralo jdi do toho kohoutu ...dostává povel od klimy jak má přivírat topení ... uvnítř je membrána a ta bývá dost často ztrávená a pak neplní svou funkci a voda nateče do cívak která ovládají uzavírání kohoutu ..problem ale je že samotný membr. se neprodávají ..ale viděl jsem jich dost špatných na všech modelech nejvíc ale na e 34 ..ale v podststě system stejný všude.no snad se doberem konce :D

ahoj a kde presne je ten kohout???jinak se uz otepluje tak to zachvilku bude zbytecny ale alespon at to je na pristi zimu spraveny :P :lol:
kosa
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od kosa »

http://bmwfans.info/original/E36/tou/32 ... l-64_0126/

je to toto , a je směrem dolů pod řidičovým steračem , za levým hrncem na torpédu +- to uvidíš ..tři hadice a kabel
kalik

#58 Příspěvek od kalik »

Hele klucí já mám zase jinej otazník (E36 digiklima), tak když už se tu sešlo tolik lidí co se v tom hrabou a já ještě ne :) .... když chcípnu motor, vytáhnu klíček ze zapalování, tak slyšim takový slabý hučení/vrčení odnekud za panelem topení nebo možná za rádiem, nesetkal jste se s tim někdo? Nemohl by se třeba nějak blbě vypínat ten ventilátor na proudění vzduchu čidlem teploty? Ještě jsem neměl příležitost zkoumat za jak dlouho to vrčet přestane, ale když večer zaparkuju, tak ráno to nevrčí.
Kuaja

#59 Příspěvek od Kuaja »

tohle je tu na foru uz popsany - taky me to zaskocilo :-)
je to normalni, ze to chvili jeste bezi - teď nevím, jak dlouho jestli snad 3 minuty? - je to ten ventilatorek, co zene vzduch v panelu klimy .. a vzhledem k tomu, ze lozisko uz asi neni uplne nejnovejsi, tak je ponekud slyset - u me je to taky. Pry to pomuze promazat, kdyz to řve moc.
Killca

#60 Příspěvek od Killca »

kalik píše:Hele klucí já mám zase jinej otazník (E36 digiklima), tak když už se tu sešlo tolik lidí co se v tom hrabou a já ještě ne :) .... když chcípnu motor, vytáhnu klíček ze zapalování, tak slyšim takový slabý hučení/vrčení odnekud za panelem topení nebo možná za rádiem, nesetkal jste se s tim někdo? Nemohl by se třeba nějak blbě vypínat ten ventilátor na proudění vzduchu čidlem teploty? Ještě jsem neměl příležitost zkoumat za jak dlouho to vrčet přestane, ale když večer zaparkuju, tak ráno to nevrčí.

jak pise kuaja, kdyz se pravidelne necisti ten vetracek uvnitr, tak po case dost rve, kdyz se zase zasere, tak zase neni slyset protoze se toci slabe a po vycisteni zase rve, novej stoji 1200, tak mas na co setrit :D

a po vypnuti klicku jeste bezi cca 5 minut no, nebo asi nejak podle nejaky teploty, normal, ja mam v aute dycky mega TRAFO kdyz vypnu motor :D ale to az potom co sem ten teplotni tunel na panelu pekne celej vycistil :D tak to asi zase cely zaprasim, aby byl klid :D
Odpovědět