Chtěl jsem se ze zeptat ohledně zadních pružin na e36 touring, už v několika katalozích jsem našel zesílené (případně je to vedené jako provedení pro těžký výkon) chtěl jsem se zeptat jestlí s tím má někdo zkušenosti? jaký je v průžinách rozdíl? předem díky
ps: přijde mi totiž že ten muj touring nějak sedí, tak to bude chtít asi nový pružiny na zadek (vypadá to blbě )
Já o těch zesílených taky uvažuju, pokud je správná moje domněnka, zesílené pružiny se při stejném zatížení musí oproti sériovým projevit jako tvrdší, to vše při zachování rozumné světlé výšky, čili ideální alternativa "sportovnějšího" podvozku na naše hrbolaté silnicie (tvrdost a přitom dobrá světlá výška)... Pokud se pletu, opravte mne...
Ty pružiny máme třeba v práci na služebni octávii kombi. jde o to že když auto navalíte třeba zbožím tak vám prdel sedne prakticky na zem. takže se jedná jen o tvrdší pružiny ale na druhou stranu když je auto prázdné a jedu po rozbité cestě tak si zadek dosti poskakuje. Takže nevím jestli na běžný provoz jsou dobré.
Slid píše:to se vyplatí akorát pro kombíky když jsou pořád s plným kufrem a kolikrát jsou ještě o 1cm zvýšené
no právě já kombíka mám, a přijde mi že ten zadek sedí, tak sem si říkal, když už pružiny.. tak radši ty tvrdší.. jezdim docela často naloženej.. tak by to pak tolik nesedělo..