Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Prosím, nevíte co je to za konektory?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
bekkingcz
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od bekkingcz »

Zdravím, mám E36 2,5tds Touring. Nedávno přestal jít zadní stěrač, tak jsem překontroloval pojistky - všechny v pořádku. Zjistil jsem, že je problém v konektorech, které jsou u levého zadního světla a spojujou kabeláž z auta s kabelama do pátých dveří. Totiž nad těma konektorama je spojená hadička k odstřikovači a ten spoj se rozpojil, což mělo za následek, že voda z hadičky kapala na konktory a ty jsou teď orezlý, zoxidovaný a jeden kablik je uhnilý. Nejde "díky" tomu horní brzdové světlo, stěrač a pokud se zadním zámkem ovládal centrál, tak nejde ani to.. osvětlení SPZ funguje.
Nevíte prosím jaký konektor je k čemu?

Obrázek
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

Proměřit a nebo rozpojit a uvidíš co přestalo fungovat ;)
bekkingcz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bekkingcz »

Včera večer jsem se do toho pustil. Zjistil jsem, že ten úplně napravo je k brzdovému světlu a osvětlení SPZ. Je možné, že bude ještě k něčemu jinému, ale na to jsem nepřišel. Totiž, vede do něj více drátů a když otevřu dveře od kufru, tak se nerozsvítí světla interiéru, ale průser je v tom, že nevím jestli to má rozsvicet, nebo ne. Nikdy jsem si toho nevšim.
Ten konektor uprostřed je k vyhřívání zadního skla - to snad funguje, šťáva prochází skrz.
Ten úplně nalevo by tedy měl být od stěrače, ale i když jsem konektor uštíp a zapojil dráty do svorkovnice, tak se stěrač ani nepohnul. Šťáva směrem k motoru stěrače de, ale stěrač ani ťuk. Nechtěl jsem rozebírat kryty na kufrových dveřích, protože bych určitě něco polámal.
Budu vděčný za všechny rady......např. JAK SE DOSTAT K ZADNÍMU MOTORU, NEBO KDE JE RELÁTKO ZADNÍHO STĚRAČE.
Ty konektory byly ve vodě, takže mohlo odejít cokoliv. Na netu jsem toho o touring karosérii moc nenašel, takže děkuju za odpovědi.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

No moc ti asi neporadim ale aspon neco. Svetlo v aute ma svitit po otevreni zadnich vrat pokud je tak samozrejme nastaveno. A kryt patych dveri drzi tusim na dvou plastovych prichyteh ktere jsou jakoby zespod dveri kdyz mas otevreno tak je rimo uvidis a pak jen zapacis a kryt je dole :) Drzi to na takovych ocelovych cvokach.
bekkingcz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od bekkingcz »

Rada dobrá, o těch plastových úchytech vím, ale nevím jak snima ven. Mám prostě páčit?
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od xSAFA »

jedna se o takovy patent kdy je jakoby takova plastova korunka do ni je vsunut hrot a tim se roztáhne a drží. Tak bud se pokusit treba malym sroubovakem povytahnout ten hrot nebo primo zabrat a vyrvat vetsinou pak jde v poho pouzit popr novej stoji par kč
bekkingcz
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bekkingcz »

O.K. vyzkouším. Díky.
Odpovědět