Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
316i 10-11l SPOTREBA ??? ..
-
- Kontaktovat uživatele:
já mám se spotřebou taky problém...vezme si to 9-10L na cestu 25tam25zpět...jezdím s tím skoro jen do práce.
vyměnil sem olej,provozní kapaliny,vzduchový filtr....mám díravý výfuk a taky zaznamenávám díry ve výkonu....tedka budu měnit svíčky,časem ten výfuk a jestli se to nezlepší tak už fakt jen ta diagnostika
mám pár otázek.....co je to váha vzduchu?
.......nevíte kde je na jihu moravy diagnostika pro bmw?...hodonín,kyjov,břeclav,uherské hradiště,veselí nad moravou?....do brna se mi až nechce.
.......kolik stojí váha vzduchu a lambda sonda?
díky za odpovědi...klidně SZ:)
vyměnil sem olej,provozní kapaliny,vzduchový filtr....mám díravý výfuk a taky zaznamenávám díry ve výkonu....tedka budu měnit svíčky,časem ten výfuk a jestli se to nezlepší tak už fakt jen ta diagnostika
.......nevíte kde je na jihu moravy diagnostika pro bmw?...hodonín,kyjov,břeclav,uherské hradiště,veselí nad moravou?....do brna se mi až nechce.
-
No z vlastni zkusenosti ja najedu mesicne s 316i prumerne 1500km a spotrebu mam myslim ustalenou na 7l na 100Km takze to mas celkem dost,protoze Touring 318i co mam taky tak ten me bere prumerne 8na 100 a kdyz to vytacim tak tech 9. az 10 na 100km no....Nejspis mas opravdu v pjerdoli tu lambdu...
BMW E36 316i Sedan M40, BMW E36 318i Touring M43
BMW E36 316i Sedan M40, BMW E36 318i Touring M43
-
- Kontaktovat uživatele:
1,8 M40. Žere mě to tak 8-9-10.Nikdy nejedu stejně pokaždý jedu jinak takže do tý 10tky se vejdu.Na emisích moc bohatá směs.Měnil sem lambdu a nic.Zkoušel jinu váhu vzduchu nic.Takže bude asi v prdeli KAT takže klidně mrkni ještě na něj.Jinak když sem jel na MORD tak sem měl full nádrž a najel sem na ní cca 700km a to sem to docela hnal:)Byl tam teda 100otkan:)
-
- Kontaktovat uživatele:
Systém sekvenčního vstřikování plynu
Do nejnovějších typů automobilů, kde díky vysokým nárokům na přesnost řízení palivové směsi a dodržení nejpřísnějších emisních limitů, již nelze použít systém vícebodového vstřikování, nabízíme nejnovější systém Sekvenčního vstřikování plynu. Stejně jako u systému vícebodového vstřikování je i zde řešen přísun paliva pro každý válec zvlášť, ale s tím rozdílem, že jednotlivé vstřikovací trysky jsou řízeny elektronicky. Při použití tohoto systému se parametry spotřeby a výkonu při provozu na plyn prakticky neliší od parametrů při provozu na benzín. Cena montáže LPG s uvedeným systémem se v tomto případě pohybuje již od 29.800 Kč.
To je tem duvod ale do roka tu investici mam zpet a vyslo to na 28tis i s toriodni nadrzi na 53l
Do nejnovějších typů automobilů, kde díky vysokým nárokům na přesnost řízení palivové směsi a dodržení nejpřísnějších emisních limitů, již nelze použít systém vícebodového vstřikování, nabízíme nejnovější systém Sekvenčního vstřikování plynu. Stejně jako u systému vícebodového vstřikování je i zde řešen přísun paliva pro každý válec zvlášť, ale s tím rozdílem, že jednotlivé vstřikovací trysky jsou řízeny elektronicky. Při použití tohoto systému se parametry spotřeby a výkonu při provozu na plyn prakticky neliší od parametrů při provozu na benzín. Cena montáže LPG s uvedeným systémem se v tomto případě pohybuje již od 29.800 Kč.
To je tem duvod ale do roka tu investici mam zpet a vyslo to na 28tis i s toriodni nadrzi na 53l
-
- Kontaktovat uživatele:
D-E-J-V píše:já mám se spotřebou taky problém...vezme si to 9-10L na cestu 25tam25zpět...jezdím s tím skoro jen do práce.
Váha vzduchu (Mass Air Flow Sensor, MAF)
Váha vzduchu zjišťuje dvě různé věci. Měří hmotnost vzduchu spotřebovaného motorem za vteřinu a na základě tohoto údaje řídící jednotka určí poměr vzduchu a paliva v nasávané směsi. Druhým uplatněním MAF je zjištění hodnoty zatížení motoru, což je číslo, které velmi významně ovlivňuje stupeň obohacení směsi.
Ceny: original Lambda na tvoji 316 3500-4000kč
váha vzduchu 9 829,40kč BOSCH
Jinak k tvoji spotřebě ... pokud máš motor M40 tak je to docela průměr

-
- Kontaktovat uživatele:
Váha vzduchu (Mass Air Flow Sensor, MAF)
Váha vzduchu zjišťuje dvě různé věci. Měří hmotnost vzduchu spotřebovaného motorem za vteřinu a na základě tohoto údaje řídící jednotka určí poměr vzduchu a paliva v nasávané směsi. Druhým uplatněním MAF je zjištění hodnoty zatížení motoru, což je číslo, které velmi významně ovlivňuje stupeň obohacení směsi.
já sem s nim jezdil tak za 9,3 kombinovaně, ale více méně jsem se snažil nemít těžkou nohu.
[/quote]
díky za informace....sice mám 318is ale ceny se podle mě lišit nebudou...motor mám typ M42....
...já právě do práce jezdím taky zlehka...jen občas to proženu když zaspím nebo tak:)....dík

díky za informace....sice mám 318is ale ceny se podle mě lišit nebudou...motor mám typ M42....
...já právě do práce jezdím taky zlehka...jen občas to proženu když zaspím nebo tak:)....dík