Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
koupě 325 tds
Ahoj,
ja kupoval E36 318TDS - jsem spokojenej az na jednu vec a to je ze se mi ztraci olej a jeste nevim proc. Zatim jsem najel cca 13000 km a dolil asi 2-3 litry. Motor jede pekne, nekouri, tak nevim kde se to ztraci.
Jinak behem obchazeni podobnych aut jsem koukal na takovy bezny veci - koroze, interier, funkcnost vsech zarizeni, hlucnost, kourivost motoru, jizdni vlastnosti.
Hodne jsem se poucil zde:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ategories=
ja kupoval E36 318TDS - jsem spokojenej az na jednu vec a to je ze se mi ztraci olej a jeste nevim proc. Zatim jsem najel cca 13000 km a dolil asi 2-3 litry. Motor jede pekne, nekouri, tak nevim kde se to ztraci.
Jinak behem obchazeni podobnych aut jsem koukal na takovy bezny veci - koroze, interier, funkcnost vsech zarizeni, hlucnost, kourivost motoru, jizdni vlastnosti.
-
bmwfil
- Klubové ID: 687
Vzhledem k tomu, že tolerance od BMW je 1L na 1000Km, tak to máš v normě.jpavel76 píše:Ahoj,
-
bmwfil
Koroze když bude tak prahy, jinak celkem snad ani ne, možná lemy a pod baterkou... Pokud ale bylo bourané tak to neplatí...hadice píše:výborně jsem si počet tak uvidíme v praxi,hlavně mě zajímá koroze a její největší výskyt. tady někde na klubu jsem se dozvěděl že snad e36 nebyla pozinkale to se mě nějak nezdá
![]()
Co se tyce pozinku, tak kdyz jsem svou e36 shanel, narazil jsem taky na jednu co mela novy lak. Majitel byl lakyrnik a rikal, ze ji celou ocistil na plech, bylo to zdrave, ale pozink pry to nebyl. Plechy mohou byt jen chemicky pasivovane.hadice píše:výborně jsem si počet tak uvidíme v praxi,hlavně mě zajímá koroze a její největší výskyt. tady někde na klubu jsem se dozvěděl že snad e36 nebyla pozinkale to se mě nějak nezdá
![]()
Na svem mam nejakou korozi na lemech blatniku a na kapote, kde lak odrazil kaminek (asi ale lak kapoty neni puvodni) Zespodu je to paradni.
Na dalsim jsem videl korozi 5. dveri na touringu.
Obecne si ale take myslim, ze pokud nebylo auto bourane a chemicky pasivni vrstva plechu se nenarusi, nema duvod ke korozi.
Shanel bych neco co ma puvodni lak a je na tom videt nejaka ta pece
-
bmwfil
Tohle je zapsano v manuálu k použití...jpavel76 píše:Tolerance motoru pred smrti ne ?bmwfil píše:
Vzhledem k tomu, že tolerance od BMW je 1L na 1000Km, tak to máš v normě.S touhle toleranci bych dolejval litr kazdej tejden. Jak se Vam pohybuje spotreba oleje ?
A taky záleží jak k tomu kdo přistupuje... někdo ti řekne, že nedolévá (ale při další výměně ma hladinku na spodní rysce, druhej hlídá a tak tam ten litr mezi výměnami doleje)...
-
Alfonso1987
hele já ho mám a sem spokojenej... akorát mi po koupi odešla žárovka ve světle a na druhym se mi spálila pojistka - ale byli tam 100w, takže to asi taky bylo tim, a odešli mi obě mlhovky, a na to zatim prdim - až na jaře. ale teď mi odešel větrák v topení - stalo se mi to včera, takže sem to ještě nerozebíral takže je možný, že to je jen konektor nebo něco takovýho, ale jelikož mladý táta měl taky tohle bávo a taky se mu to stalo a dědovi na E21 se to stalo taky, tak mám strach, že se spálil. A od tý doby, co do nafty dávaj to zimní aditivum, tak mi nefunguje palivoměr. nevim jestli je to tim aditivem nebo něčim jinym. teď si ale funguje jak se mu chce, takže snad jen nějaká prkotinka. Ale jinak sem s tim maximálně spokojenej - jízda skvělá, když se budeš krotit tak se dá i s chipem dostat na 7 litrů. já osobně doporučuju, ale musíš počítat s tim, že tě ta sranda bude něco stát. ale předtim sem měl eskorta a to byla větší studna na peníze.