Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Servořízení u E46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Alois
Klubové ID: 2150

#1 Příspěvek od Alois »

Vím,vyhledat jsem dal..ale chci se zeptat konkrétně.Nastartoval jsem dnes
odpoledne před kanceláří auto a když se chci rozjet tak taková menší rána jak kdyby něco prasklo..(třeba řemen k servu,že :) ) Nikdy předtím jsem ze servem problém neměl jen když půl roku stálo jelikož ho mám jako druhé auto- tak bylo místy u dorazu hlučnější.No a hned jak couvám přestalo fungovat servo,nefunguje-vůbec,připadám si jak ve felicii...vím že to může být i čerpadlo,ale takhle?
z minuty na minutu?Kéž by to byl jen ten řemen..
Jak se to dá vyspecifikovat kde je tá závada,dá se to nějak poznat čím to je?Podotýkám že oleje je dost a je tak nějak hnědý..Je to model 2.0 M52
E46 rv.2000.¨
Děkuji za všechny SMYSLUPLNÉ rady..

P.S.:cenu čerpadla nevím a rád se jí dozvím,ale-Co horšího s tím servem podle popisu může ještě být? A kde se ta cena opravy může vyšplhat
,dokážu si sehnat skoro vše levně ale tohle se mi ještě nestalo..jen u Jaguaru kde to bylo trubkou která ukrutně tekla,dal jsem pětilitr za novou a už netekla..

Budu rád když se ozve uživatel Diablo 330ci,vím že něco podobného řešil,jen já teda nedriftoval.. :D
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

A čerpadlo se normálně točí s motorem? Kapalina nemá být hnědá, ale dočervena a čistá..
Alois
Klubové ID: 2150

#3 Příspěvek od Alois »

Nevím jestli se točí,vím že by měla být červená.Půjde na výměnu..
Dal jsi mi dobrý návod jak zjistim jestli to je řemenem a ne čerpadlem..
To mě taky mohlo napadnout,kdybych věděl kde je :oops: :oops: :oops:
ale já ho najdu..
Diablo330Ci

#4 Příspěvek od Diablo330Ci »

Cau tak jsem tady :wink: Me se trhla osicka co jde od remenice do serva.
To se neda opravit a musis koupit nove servo.Jestli se Ti pretrhl remen tak Ti to nebude dobijet a nepujde ani vodni pumpa tak bacha aby jsi to neupekl ale to by jsi poznal ze Ti pujde teplota do cervenyho.Dalsi vec co mi lidi poradili je kdyz sundas hadice a nekolikrat samozrejme nejdriv vymenis kapalinu(sundas spodni hadici aby vsechno vyteklo) tak to muze byt vyskocenej ventil kterej je primo v ty myslim horni dire kam jde tlakova hadice na prevodku rizeni (pod tzv benjem)-kdzytak poslu foto.Dal zkus vzit remenici na servu a zahejbej s ni dopredu dozadu jakou ma vuli-mela by mit malinkou tak 0,5mm a to bohuzel i nova.A posledni blbost je tesneni na vicku od servo nadobky-je zakousle do posledni zavitu-asi mi to taky pomohlo trosku od prolinani.Jinak hladina podle merky by mela byt mezi ryskama a dej tam olej Dexron II pro automaticke prevodovky (ATF).dohr je ho tam tusim 1,0 nebo spis 1,5l.Nez mi odeslo uplne servo a to tak ze vrcelo jsem stal na miste a pridaval plyn skoro do cervenyho a kroutil od dorazu k dorazu-dotlakovalo se a jezdil jsem chvilku dal nez se vysralo uplne!Kdyby jsi potreboval nove servo za super cenu nebo servis dej vedet.Hodne zdaru :wink:

Jeste jedna vec to ze se mi trhla osicka neznamena ze to slo poznat kdyz to bylo pridelany-tzn trhla se vevnitr v servu a neni to videt-vsechno Ti pujde bude se to tocit ale pak se to vyhreje a rupne hlinik a zacne chcat servo kapalina a nekde zustanes.
Odpovědět