Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

320d odpojte si egr

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
dekovo

#21 Příspěvek od dekovo »

AlesShi píše:
dekovo píše:To by jsi mohl říct a co taková vražda jednoho člověka......proti nagasaky

ja o voze, ty o koze :idea:

nene ty o voze já o koze :)
AlesShi

#22 Příspěvek od AlesShi »

dekovo píše:
AlesShi píše:
dekovo píše:To by jsi mohl říct a co taková vražda jednoho člověka......proti nagasaky

ja o voze, ty o koze :idea:

nene ty o voze já o koze :)

sem se v tom tedkon ztratil :biggrin:
Merlin

#23 Příspěvek od Merlin »

Nemám 320d, ale EGR ventil přidává ochlazené spaliny až za turbem a chladičem sání. Je nahoře namontovaný na sběrné potrubí sání a ovládá ho elektronicky řízený podtlakový ventil. Takže je otevřený jenom když to řídící jednotka potřebuje. Mírně zasviní sběrné potrubí sání to ano, ale na turbo nemá žádný vliv. Podívejte se do ETK. Jinak EGR není výsadou jen pro diesel, ale i pro benzín.
kurovec01
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od kurovec01 »

Merlin píše:Nemám 320d, ale EGR ventil přidává ochlazené spaliny až za turbem a chladičem sání. Je nahoře namontovaný na sběrné potrubí sání a ovládá ho elektronicky řízený podtlakový ventil. Takže je otevřený jenom když to řídící jednotka potřebuje. Mírně zasviní sběrné potrubí sání to ano, ale na turbo nemá žádný vliv. Podívejte se do ETK. Jinak EGR není výsadou jen pro diesel, ale i pro benzín.

no dobře.ale to zlepšení sem pocitil v tom,že se motor lepe sbira od spodu.na
octavii 81kw tdi to šlo znat taky.podle mě to ochuzuje jenom vstupni,nebo-li nasavany vzduch.
Merlin

#25 Příspěvek od Merlin »

Moje odpověď směřovala spíše na tyto hlášky.
AlesShi napsal:
nachazi se za svodama pred turbem a vede do sani.
dsvatos:
EGR není jen v BMW Maj to všechny moderní ropáky.

Já jsem měl ten el.podtlakový ventil co ovládá EGR na 530dA zadřený. Naměřili mi to na diagnostice. Tak jsem si ho vyměnil. Další diagnostika potvrdila správnou funkci. Řeknu Ti, že rozdíl jsem nepoznal. Jezdím, ale klobouka. Jestli máš pocit, že Ti to jede lépe tak proč to nezaslepit.
Odpovědět