Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

digiklima e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Killca
Klubové ID: 1648

#21 Příspěvek od Killca »

kdyz zapnes na pravy strane pouze fukani na sklo predni, tak to zapne vselijaky oteplovaky a foukani na MAX jakmile uberes nebo si das jeste foukat na nohy tak se vypina ten vyhrev predniho skla a dava ti to plnou moznost nastavit si secko jak chces, ciliz to bude foukat jen na ty nohy dokud si jeste nepridas foukani nahoru=predni sklo, ale pouze teplotou a rychlosti foukani jaky si nastavis,,,,, to okinko vpravo slouzi jako automat na maximalni ofuk skla po startu, jakmile sahnes jinam tak se vypina

a kdyz das AUTO foukani tak po 15 minutach by melo byt auto vyhraty a automaticky to na nohy fouka teply (podle teploty) a na stredaku na hlavu to fouka studeny, je to automatika na udrzeni bdelosti pri jizde

nevim jestli s timhle presne mas problem, tak kdyztak sorry
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
doktor

#22 Příspěvek od doktor »

joo diky moc za vysvetleni todle presne mi vrtalo hlavou, hlavne mi slo o to, ze kdyz sem mel zapnuty foukani na to predni sklo,tak to slo horkej vzduch a paxem to prepnul na foukani na nohy a z toho sel studenej (teplotu sem mel nastavenou asi na 23),coz sem prave myslel ze je asi zavada nekde, ja to este vyzkousim a pak sem napisu,dik za pomoc
doktor

#23 Příspěvek od doktor »

noo tak neska sem zjistil, ze mi ubylo skoro 3/4 fridexu, asi se to zavzdusnilo kdyz sem to dolejval a tedka zas odvzdusnilo a klima zatim funguje jak ma:) je to vubec mozny?:D
Kosatak

#24 Příspěvek od Kosatak »

Tak já se taky přidám, měl jsem špatný předřadný odpor - hlinikový ježek, netočil ventilátor, měl jsem to překlenovaný na vypínač a tím jsem aspoň sem tam ofukoval přední sklo. Po montáži nového odporu ventilátor točí, al nejdou ovlivnit jeho otáčky, jak v režimu klimy, topení na nohy, střed, nahoře tak i auto. Ventilátor si dělá co chce. Točí, někdy zakolísá, vypne a zase se roztočí. Když ho vypnu, tak sa jakoby někde zavře klapka a ventilátor stále točí. Čím to je ? Může to být tím kondíkem ? Nebo se má někde vymazat chyba hlášení ? Nevím, nemám s tím zkušenosti.
doktor

#25 Příspěvek od doktor »

noo tak zas novinky - tedka cesta do prahy nastavim 23 teplotu fouka mi to teple pohoda,po pul hodine si zastavim na benzince,vypnu zapnu motor a uz to fouka jen studene, pokud pustim vzduch na predni sklo,tak de teplej,pak to predni sklo vypnu, ze stran fouka chvili teple,vlazne a pak studene a to i kdyz si nastavim teplotu treba na 26, proste se to nezacne ohrejvat a jenom to fuci studene,achjo,kam to muzu soupnout,aby mi to opravili,to je furt ten slavnej jezek?? help pls
zachy325
Klubové ID: 1684
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od zachy325 »

kámo ja mam ten samy problem a resil jsem to zde dlouho,dlouho ale zatim to opraveny nemam (pokud to je rozbity) a resim to nasledovne necham proste stupne na 32 a to topi furt akorat ubiram na vetraku nebo to smeruju na nohy kdyz je v aute teplo.
a kdyz je v aute parak tak dam na prostrednim to kolecko na prostredek mezi modry a cerveny a ochlazuju tak vzduch v aute prostredkem a na okna a nohy to topi furt.
Jinak mi zatim nikdo neporadil jestli je to rozbity nebo je to takhle u BMW vsech.
Jinak kdyby jsi na neco prisel tak dej vedet na SZ nebo sem.
Killca

#27 Příspěvek od Killca »

doktor píše:noo tak zas novinky - tedka cesta do prahy nastavim 23 teplotu fouka mi to teple pohoda,po pul hodine si zastavim na benzince,vypnu zapnu motor a uz to fouka jen studene, pokud pustim vzduch na predni sklo,tak de teplej,pak to predni sklo vypnu, ze stran fouka chvili teple,vlazne a pak studene a to i kdyz si nastavim teplotu treba na 26, proste se to nezacne ohrejvat a jenom to fuci studene,achjo,kam to muzu soupnout,aby mi to opravili,to je furt ten slavnej jezek?? help pls
hele jako to je to o cem sem mluvil, mozna ne tady, kdyz ti fouka studeny, tak otoc tim stredovym koleckem na cervenou a melo by to foukat teply nebo vubec nefoukat ale pri "auto" to bude foukat teply urcite zespoda na nohy a tim oteplovatcel auto
doktor

#28 Příspěvek od doktor »

Killca píše:
doktor píše:noo tak zas novinky - tedka cesta do prahy nastavim 23 teplotu fouka mi to teple pohoda,po pul hodine si zastavim na benzince,vypnu zapnu motor a uz to fouka jen studene, pokud pustim vzduch na predni sklo,tak de teplej,pak to predni sklo vypnu, ze stran fouka chvili teple,vlazne a pak studene a to i kdyz si nastavim teplotu treba na 26, proste se to nezacne ohrejvat a jenom to fuci studene,achjo,kam to muzu soupnout,aby mi to opravili,to je furt ten slavnej jezek?? help pls
hele jako to je to o cem sem mluvil, mozna ne tady, kdyz ti fouka studeny, tak otoc tim stredovym koleckem na cervenou a melo by to foukat teply nebo vubec nefoukat ale pri "auto" to bude foukat teply urcite zespoda na nohy a tim oteplovatcel auto
jj psal si to tady, jo a pokud se dostanu do situace kdy misto teplyho fouka studenej, tak mi otaceni tim koleckem nepomaha,ale stejne ho mam dycky na cerveno a zapnuto...a presto z toho pak de jen studenej...
a kdyz das AUTO foukani tak po 15 minutach by melo byt auto vyhraty a automaticky to na nohy fouka teply (podle teploty) a na stredaku na hlavu to fouka studeny, je to automatika na udrzeni bdelosti pri jizde
jenže mě to přestane foukat samo od sebe i když tam nemám nastaveno auto, pak to zas třeba za pět minut samo na chvilku naskočí.... tože sem si myslel, že dyž zapnu větráky (žádný auto,ani vločka),že to bude fučet pořád dokud to nevypnu jako v každym jinym autě.... a přide mi divný,že po určitý době začne jen tak místo teplýho vzduchu foukat studenej a nereaguje to na zvyšování teploty... sem z toho trochu confused, někde sem tu našel manuál na e36 a zrovna ty stránky o klimošce sou rozmazaný, ale snad nejsem takovej idiot,že bych nepochopil jak to má fungovat....
Killca

#29 Příspěvek od Killca »

no, tak takle uz to podle me fungovat nema, takze asi bude nekde problem
Kosatak

#30 Příspěvek od Kosatak »

Nemáte někdo hodnoty na tu digiklimu. Nebo co a jak změřit azjistit závadu. Blbne to čím dál víc. Závada nejde najít
doktor

#31 Příspěvek od doktor »

to je co musí se to prostě podělat v zimě) mě to vobčas de v pohodě třeba dyž si jezdim po městě a pak znova nastartuju a najednou už to zas blbne FOK FOK FOK FOK
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od patras Čestný člen »

wacc píše:Docela by me zajimalo, proc zapinas klimatizaci v zime? Proc si radsi nezapnes topeni :)
protoze klima vysusuje . taky ji v zime pouzuvam .. je to nej ana odmlzeni auta :D
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Killca

#33 Příspěvek od Killca »

pricemz se rpej ma klima poustet i v zime :) asi aby nezatuhly tahla, svody, napln, atd atd
doktor

#34 Příspěvek od doktor »

hele je normlani ze mi na tom displayi od klimy porad sviti AUTO i kdyz to tlacitko mam vypnuty,toze ja si zapnu foukani treba na nohy jenom a to AUTO mi tam porad sviti, takze mi to automaticky pridava a ubira na vetraku, de to nak udelat aby to fucelo furt stejne? jo a je jedno esli mam vlocku zaplou nebo ne stejne tam je furt AUTO ja uz sem z ty klimy debil
Killca

#35 Příspěvek od Killca »

standartne je vlocka=klima, kdyz nesviti tak to normal fuci a kdyz vlocka sviti tak frci klimoska, proste zapla/vypla

jo a svina kdyz sviti vlocka=vykon dolu, nemam rad klimu :twisted:
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od surfis »

doktor píše:hele je normlani ze mi na tom displayi od klimy porad sviti AUTO i kdyz to tlacitko mam vypnuty,toze ja si zapnu foukani treba na nohy jenom a to AUTO mi tam porad sviti, takze mi to automaticky pridava a ubira na vetraku, de to nak udelat aby to fucelo furt stejne? jo a je jedno esli mam vlocku zaplou nebo ne stejne tam je furt AUTO ja uz sem z ty klimy debil
Pokud zapneš tlačítko "auto", staví se klapky vzduchu a velikost foukání automaticky, podle nastavené teploty.
Pokud si přepneš klapku foukání jenom na nohy, foukání se reguluje, podle toho, jakou máš nastavenou teplotu a fouká pouze na nohy.
Pokud si navolíš rychlost foukání "ručně" ("kolébka" mezi nastavením teploty obou stran) fouká rychle jak chceš ty.
Nebo si nastav klapky na "auto" a rychlost ofuku ručně" Je to celkem logické.

víc polopaticky to snad již nejde napsat a variant je mnohem víc...
doktor

#37 Příspěvek od doktor »

jo takle to chapu, ja sem to asi blbe napsal,proste priklad:
du z venku, je mi zima:D sednu do auta a chci,aby mi porad foukalo teplo na nohy, tzn. ne aby se to regulovalo nejako podle teploty, ale proste aby mi to foukalo teple, dokud nereknu dost:) ja nevim v kazdym jinym aute to preci de,ze si zapnes foukani a fuci ti to dle nastavene intenzity dokud to nevypnes,asi sem uplnej debil a neco mi nedochazi, proto sem pisu no)

no ale me to proste furt jede na to automaticky, ze proste to fouka a pak prestane,za chvili zacne, pak prestane...
Killca

#38 Příspěvek od Killca »

no jasny, automatika by se ale mela vypnout pokud zapnes cokoli jinyho nez auto, takze kdyz kliknes jen na nohy tak by to melo podle me foukat na nohy a teple, kdyz zapnes i nohy i stred tak to na oboje strany bude foukat teple, ale je to lepsi pojistit jeste tim otocnym mechanizmem co je primo pod vetrakem na cerveno aby to fakt jelo teple 8) je to cely takovy zajimavy a aby to aspo nejak fachalo tak musis mit secky soucastky ve funkcnim stavu :D
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od surfis »

doktor píše:jo takle to chapu, ja sem to asi blbe napsal,proste priklad:
du z venku, je mi zima:D sednu do auta a chci,aby mi porad foukalo teplo na nohy, tzn. ne aby se to regulovalo nejako podle teploty, ale proste aby mi to foukalo teple, dokud nereknu dost:) ja nevim v kazdym jinym aute to preci de,ze si zapnes foukani a fuci ti to dle nastavene intenzity dokud to nevypnes,asi sem uplnej debil a neco mi nedochazi, proto sem pisu no)

no ale me to proste furt jede na to automaticky, ze proste to fouka a pak prestane,za chvili zacne, pak prestane...

pokud chceš, aby ti to foukalo na nohy pořád stejnou intenzitou, tak zmáčkni foukání na nohy a tlačítky + a - si nastav intenzitu!!! Pak to bude foukat, dokud to nezastavíš! Promiň, ale už nevím, jak to líp napsat...
doktor

#40 Příspěvek od doktor »

no a presne to jak pises mi prave nefunguje a tom tady celou dobu pisu:) me to proste porad nefouka, dycky to na chvili hebne,za chvili se to pusti, pak to za chvilkuk zas hebne, pak za delsi chvili se to pusti, pak to dojde az k tomu, ze mi to uz nefouka:D
Odpovědět