Z niceho nic mi zacalo auto za jizdy cukat, pricital sem to vysrazeni vody v palivove nadrzi s cims sem bojoval loni,ale po case to preslo v to ze mi auto bezi za studena na 3valce a za tepla na volnobeh na 3 a pada k 500ot/min.Jak pridam auto tahne uplne normalne, od 2tis jako by se nic nedelo jakmile zastavim a padne to zase na volnobeh tak to zas brble...vymenil sem kabely svicky zkousel pretahnout srouby na sani kontrola hadic sani,nevim co dal.Proste auto jede uplne normalne ale volnobeh ma jak popelnice...
to me taky napadlo,jenze tam nejde jen o to ze bezej blbe otacky ale proste jeden valec v ten moment vynechava...navic kdyz uz je uplne zahraty jako ze je rucicka v kolme poloze tak to drzi volnobeh na spravnych otackach ale brumle to a hada se to...jakmile pridam uz jede normalne...
riesim to iste na m43 ale 1.9benz, dneska som vymenil lambdu chod je sice o nieco lepsi (aspon sa tak zda) ale na volnobeh sa to "hada". druha vec je, ze niekedy ma moc male otacky a niekedy zase ide az na cca. 1600 pocas jazdy, ked vsak zastavim, tak ma 900 a buble do vyfuku...
neviem co s tym,... asi musim na diagnostiku, ked sa podari zajtra to vybavit, napisem co bola zavada. len 100 km to mam do servisu, moc sa mi nechce to absolvovat.
spider111 píše:riesim to iste na m43 ale 1.9benz, dneska som vymenil lambdu chod je sice o nieco lepsi (aspon sa tak zda) ale na volnobeh sa to "hada". druha vec je, ze niekedy ma moc male otacky a niekedy zase ide az na cca. 1600 pocas jazdy, ked vsak zastavim, tak ma 900 a buble do vyfuku...
neviem co s tym,... asi musim na diagnostiku, ked sa podari zajtra to vybavit, napisem co bola zavada. len 100 km to mam do servisu, moc sa mi nechce to absolvovat.
...tak presne takhle...ale lambda je blbost ta funguje pouze za tepla a to dela i za studena a o poznani hur....
nejsem odborník, ale myslim si že při vyšších otáčkách je o dost větší proudění vzduchu a vaha jen přibližně zjišťuje množstvi vzduchu. Tím chci říct, že na volnoběh neni tolik vzduchu a váha má "víc času" na zjištění množství a tím pádem, když je špatná tak vyhodnocuje blbě..
tak to ma znamej na diagnostice a pise: ventil saciho potrubi cislo zavady 18 : rozpojeno nebo zktrat na kostru, zatim ale nevime kde ten ventil hledat popr. kolik stoji novej jestli je v replice nebo jestli ho nekdo menil a jestli je k sehnani nekde jetej...
hanzik píše:Chlapi sorry ale jsem uplnej debil ale to fakt tohle zjistíte přes daignostiku???CO třeba palivovej filtr atd. to i toto???SOrry ale jen tak se ptám
Pres diagnostiku zistis vsechny elektricke veci. Napr. volnobeznej ventil jo, bo donej jdu draty, ale treba palivovej filtr, ten teda nee...(ten se da zjistit napr. jinou metodou)
wang píše:tak to ma znamej na diagnostice a pise: ventil saciho potrubi cislo zavady 18 : rozpojeno nebo zktrat na kostru, zatim ale nevime kde ten ventil hledat popr. kolik stoji novej jestli je v replice nebo jestli ho nekdo menil a jestli je k sehnani nekde jetej...
volnobezny ventli vymenenej, a beze zmeny (asi byl naclej vyhzovala ho diagnostika uz nepise chybu), pro jistotu sme zkouseli vahu vzduchu jinou,zapalovaci modul, svicky a kable uz sem psal ze mam vymenene, pretesnene sani a furt to stejny to by me teda zajimalo co to je