Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Motor - podivné chování

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jezura

#1 Příspěvek od jezura »

Ahoj, jsem BMW laik, tak se chci zeptat zkušenějších. Byli jsme se s bráchou podívat na jedno BMW 320i r.98. Po nastartování šel motor jako hodinky, naprosto plynule, žádné náznaky problému... Ale po vyjmutí olejové měrky za chodu se zvuk okamžitě změnil na hlasité drnčení, po otevření víčka na dolití oleje se toto drnčení ještě zesílilo, motor začal okamžitě jít nepravidelně, ztrácel otáčky až těměř do zastavení, převaloval se, prostě konec. Po nasazení víčka a měrky se zase vzpamatoval a šel dál. Samozřejmě jsme od toho hned dali ruce pryč, ale zajímalo by mě čím tohle může být, co myslíte?
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Bohhy »

Nevim jak u merky, ale kdyz sundas vicko za chodu tak kazdej bawor zacne blbnout. Houpat otacky a nektery motory uplne chcipnou. :wink: Je to tim ze prerusis tlak, kterej jde z ventilovyho vika a kterym se ten motor ridi. Kdyz treba odpohis tu hadici co je z boku (m50,m52)tak chcipne hned.
Stepper
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Stepper »

Nemyslim si, ze by to melo takovy vliv na chod motoru, kamarad nedavno zapomnel zasroubovat vicko na dolivani oleje...a bez vicka najel asi 100km, uplnou nahodou zjistil, ze vicko ma nekde jinde nez ma byt..
bmwfil

#4 Příspěvek od bmwfil »

jezura píše:Ahoj, jsem BMW laik, tak se chci zeptat zkušenějších. Byli jsme se s bráchou podívat na jedno BMW 320i r.98. Po nastartování šel motor jako hodinky, naprosto plynule, žádné náznaky problému... Ale po vyjmutí olejové měrky za chodu se zvuk okamžitě změnil na hlasité drnčení, po otevření víčka na dolití oleje se toto drnčení ještě zesílilo, motor začal okamžitě jít nepravidelně, ztrácel otáčky až těměř do zastavení, převaloval se, prostě konec. Po nasazení víčka a měrky se zase vzpamatoval a šel dál. Samozřejmě jsme od toho hned dali ruce pryč, ale zajímalo by mě čím tohle může být, co myslíte?

Že motor byl v pořádku, za chodu na něj nemáte hrabat :lol:
Boriss23

#5 Příspěvek od Boriss23 »

Stepper píše:Nemyslim si, ze by to melo takovy vliv na chod motoru, kamarad nedavno zapomnel zasroubovat vicko na dolivani oleje...a bez vicka najel asi 100km, uplnou nahodou zjistil, ze vicko ma nekde jinde nez ma byt..

to je blbost......sundej si vicko a jed...budes si myslet ze ti odesla lambda nebo neco...otacky litaji nahoru a dolu.....
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Spajky »

No mně to dělá jak kdy...někdy otáčky lítaj furt a nezklidněj se,někdy lítaj 5-10s a pak se to zklidní,z vejfuku de ale horznej zvuk :D
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Maikl »

mě to hlavně hrozně pocáká motor olejem.. :D
bas2

#8 Příspěvek od bas2 »

jezura píše:Ahoj, jsem BMW laik, tak se chci zeptat zkušenějších. Byli jsme se s bráchou podívat na jedno BMW 320i r.98. Po nastartování šel motor jako hodinky, naprosto plynule, žádné náznaky problému... Ale po vyjmutí olejové měrky za chodu se zvuk okamžitě změnil na hlasité drnčení, po otevření víčka na dolití oleje se toto drnčení ještě zesílilo, motor začal okamžitě jít nepravidelně, ztrácel otáčky až těměř do zastavení, převaloval se, prostě konec. Po nasazení víčka a měrky se zase vzpamatoval a šel dál. Samozřejmě jsme od toho hned dali ruce pryč, ale zajímalo by mě čím tohle může být, co myslíte?

Je to tym, ze vecsina klik. skrin ma odvetrani do sani, teda, kdys otevres vicko, nebo merku, tak motor saje falesni vzduch cez to vicko nebo merku a tym padem ten vzduch nejde cez vahu vzduchu, teda motor dostava vice vzduchu jak si RJ mysli, proto ten neklid....ale neni to 100% pravidlo u vsech BMW, zavisi to od toho jak ma vyresene to odvetrani, napr. kdys to ma cez ventil (membranu), tak aj po otevreni vicka by mnel byt volnobeh OK (teda ak ta membrana je OK)
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od rob2fab »

Stepper píše:Nemyslim si, ze by to melo takovy vliv na chod motoru, kamarad nedavno zapomnel zasroubovat vicko na dolivani oleje...a bez vicka najel asi 100km, uplnou nahodou zjistil, ze vicko ma nekde jinde nez ma byt..
no asi nebylo namotovaný už před startování a to je dost rozdíl.
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od rob2fab »

nevidel bych to v tom problém,je to moderní motor zalozenej na podlakové regulaci a vase "zátěžové zkoušky" nebyly na místě :wink:
dasto

#11 Příspěvek od dasto »

no pockat, vy ste za chodu vybrali mierku oleja, a skonstatovali ze ma malo, tak ste za chodu doliali? a to kto vam toto povedal? ste vy normalny? volnobeh kolisa ked pri nastartovanom motore otvoris viecko, aj mierku ked vyberies, motor je ok...
pozisss

#12 Příspěvek od pozisss »

rob2fab píše:
nevidel bych to v tom problém,je to moderní motor zalozenej na podlakové regulaci a vase "zátěžové zkoušky" nebyly na místě :wink:

Tak tak, není to V3S-ka, který dáš přečíst noviny, když nestartuje... :wink:
jezura

#13 Příspěvek od jezura »

Samozrejme, ze jsme za chodu nedolivali olej :-) , jen jsme proste prohlidli to, co kazdy, kdyz kupuje ojetinu - zda neni emulze na spodku vicka. Jinak vsem, co se snazili poradit diky - bracha volal do BMW servisu a toto chovani je pry naprosto normalni :-) Takze bawora ma uz bracha doma...
kark

#14 Příspěvek od kark »

žiaden strach, je to úpne normálne, mne dokonca motor po 30s zhasne vraj aby sa neodpálila lambda.
Atilak

#15 Příspěvek od Atilak »

Normalni chovani motoru to je,ale nenormalni se mi nezda to delat... Hrabat v motoru do veci co jsou staveny na urcitej tlak za chodu mi prijde dost ujety...

Ale jinak gratuluju k brachovi k bavoru, at slouzi a spoustu najetych km bez nehod a prouch...
d.aemon

#16 Příspěvek od d.aemon »

Taky mi přišlo dost ujetý za chodu otevírat víčko nebo vytahovat měrku, ale potom jsem si svůj příspěvek odpustil, abych se nedozvěděl, že se tu vozím po nováčcích... :-)

Podle mě je člověk buďto znalej věcí a potom ví, že se to prostě nedělá a neudělá to, a nebo je laik a potom nemá co vytahovat měrku za chodu, když tomu nerozumí. Takže mi to v součtu pořád vychází jako totální blbost tohle udělat :-)
Odpovědět