Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

lakovani

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
boby06

#1 Příspěvek od boby06 »

ahoj.dal jsem lakovat naraznik.z motoru si vopsali cosmosschvartz nebo tak neco a dneska mi volaj ze pod timhle jsou tri druhy barev.je to mozny? je v aute nejakej presnejsi kod?
men
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od men »

boby06 píše:ahoj.dal jsem lakovat naraznik.z motoru si vopsali cosmosschvartz nebo tak neco a dneska mi volaj ze pod timhle jsou tri druhy barev.je to mozny? je v aute nejakej presnejsi kod?
Je to možný. Směrodatnej neni název, ale kod barvy, kterej je mimochodem na tom štitku, taky napsanej :wink: ale to by lakýra měl vědět 8O
boby06

#3 Příspěvek od boby06 »

dal jsem to kamasovi klempirovy a je dobrej ale vo lakovani a bawu asi moc nevedel
chrompacket

#4 Příspěvek od chrompacket »

boby06 píše:ahoj.dal jsem lakovat naraznik.z motoru si vopsali cosmosschvartz nebo tak neco a dneska mi volaj ze pod timhle jsou tri druhy barev.je to mozny? je v aute nejakej presnejsi kod?
ja myslim, ze kazda barva ma svuj kod a to ciselny...pokud si lakyrnik opise neco v tom stylu jako diamantschwarz nebo hellrot tak mu to stejne prd rekne..ve vzornicich jsou barvy uvedeny pod ciselnym kodem..a nehlede na to ze pokud by se ridil jen nazvem barvy tak je mu to opet k nicemu, protoze kazda ma jeste nekolik pododstinu...to je to cislo ktere je za lomitkem cisla barvy... dobry lakyrnik a neumi se orientovat v barvach ?? :roll:
chrompacket

#5 Příspěvek od chrompacket »

PS: u BMW hledej cislo na levem zvonu podbehu :wink:
bmwfil
Klubové ID: 687

#6 Příspěvek od bmwfil »

A hlavně i když tam bude i to číslo s lomítkem, musí se počítat s vyšisováním laku, takže nejlíp s kusem plechu (dvířka od nádrže, kryt zrcátka) zajít a přímo nechat vymíchat podle vzorníku...
Pete
Klubové ID: 1167

#7 Příspěvek od Pete »

Mam za to ze vetsina barev (nemluvim o zadne za sto korun) ma 3 až 5 odstinu prave pro doladeni rozstriku a podobne. I bezbarvý krycí lak časem zloutne, je to videt na stríbrných autech se kterýma se jezdi deno denne.
Proste, jestli nekdo chce aby auto nevypadalo po oprave a strikani jen nejakeho dilu jako skladacka, tak by to nemel nechat strikat nikoho kdo nasel pistol ve sklepe :wink:
Strikat umi kde kdo, ale sladit barvy a vyznat se je řemeslo a ne fotbal 8)
boby06

#8 Příspěvek od boby06 »

tak omluva memu mechanikovy.jsem mu volal ze tam je jeste kod a von ze jo ze si ho vopsal a stejne jsou pod tim kodem 3 barvy.chtel po me vicko od nadrze ze to bude podle toho. takze to asi bude v poho,strikat umej videl jsem jak strikli noveho porschaka a byl to hukot. ale stejne vejram ze to nejde jednoduse a ja uz se na ten novej naraznik tak tesil :(
rumman

#9 Příspěvek od rumman »

Já bych dodělávání odstínů a tak podobně podle vyblednutí zase tak neřešil. Měl jsem kdysi stříbrný auto, který už bylo trošku zažloutlý. 2x ročně jsem lakoval přední nárazník (auto bylo až moc nízko :) a vždycky tak po měsíci si nový lak sedl a měl barvu jako zbytek auta...
Koby
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Koby »

boby: Co si vymyslel za jinej nárazník?
Odpovědět