Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

JAK ZJISTIT TYP PODVOZKU?? E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
pozisss
Klubové ID: 1468

#1 Příspěvek od pozisss »

Nazdar, v tomto se neorientuju. Chci na svoji E36 328i měnit tlumiče a pružiny. Jezdím běžné trasy, ale občas si taky zablbnu.. Mám koupit origo? a jaké?? Fakt nevím..((osobně jsem pro orig.) + Jak poznám, že mám podvozek M-technik?? Nechci koupit něco, co mi bude na houby, tak se radši poptám)
Díkec za radu
pozisss

#2 Příspěvek od pozisss »

:!:
wacc
Klubové ID: 1576

#3 Příspěvek od wacc »

Jedna z mene spolehlivych moznosti je podivat se na vypis zvlastni vybavy, kterou tve auto ma. Je urcita pravdepodobnost, ze kdyz melo auto M sportovni podozek z tovarny, ze ho predchozi majitele pri vymene ponechali, presto ze je relativne drahy. Na prednich tlumicich by to nekde na stitku melo byt napsany (aspon cislo dilu bmw).

Jestli chces ale menit vsechny pruziny a tlumice, tak proste kup nejakou odzkousenou variantu kompletniho podvozku z druhovyroby. Ty jsou stejne vetsinou snizeny o nejaky ten centimetr, takze co tam mas ted neni az tak dulezity.
pozisss

#4 Příspěvek od pozisss »

wacc píše:Jedna z mene spolehlivych moznosti je podivat se na vypis zvlastni vybavy, kterou tve auto ma. Je urcita pravdepodobnost, ze kdyz melo auto M sportovni podozek z tovarny, ze ho predchozi majitele pri vymene ponechali, presto ze je relativne drahy. Na prednich tlumicich by to nekde na stitku melo byt napsany (aspon cislo dilu bmw).

Jestli chces ale menit vsechny pruziny a tlumice, tak proste kup nejakou odzkousenou variantu kompletniho podvozku z druhovyroby. Ty jsou stejne vetsinou snizeny o nejaky ten centimetr, takze co tam mas ted neni az tak dulezity.
Je na mě docela drahý kuovat celej podvozek, ale zadek je akutní, chtěl bych koupit předek po zimě...
fix
Klubové ID: 1145
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od fix »

- prvně si zjisti jestli máš podvozek M-technik, liší se tloušťkou stabilizátorů vpředu i vzadu, lze změřit šuplerou
- toto lze zjistit i podle čísel dílů na tlumičích, pokud jsou čitelné, někdy stačí POŘÁDNĚ očistit špínu (můj případ, všiml jsem si toho až na potřetí)
- pokud budeš mít M-technik a chceš ho zachovat, výrobce tlumičů je pouze Sachs a Boge (zadní 1800-2600Kč/kus), pružiny nevím
- pokud ne, kup tlumiče i pružiny od osvědčeného výrobce, z levnějších např. Bilstein
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patras Čestný člen »

koni sport s pruzinama H&R snizeni tak 40/20 ..
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
pozisss

#7 Příspěvek od pozisss »

fix píše:- prvně si zjisti jestli máš podvozek M-technik, liší se tloušťkou stabilizátorů vpředu i vzadu, lze změřit šuplerou
- toto lze zjistit i podle čísel dílů na tlumičích, pokud jsou čitelné, někdy stačí POŘÁDNĚ očistit špínu (můj případ, všiml jsem si toho až na potřetí)
- pokud budeš mít M-technik a chceš ho zachovat, výrobce tlumičů je pouze Sachs a Boge (zadní 1800-2600Kč/kus), pružiny nevím
- pokud ne, kup tlumiče i pružiny od osvědčeného výrobce, z levnějších např. Bilstein
Jasan, díkec.. Ale jak mají být ty stabily tlustý :?: Jo a bude vadit když vyměním jen zadek a až na jaře předek??
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fikop »

pozisss píše:
fix píše:- prvně si zjisti jestli máš podvozek M-technik, liší se tloušťkou stabilizátorů vpředu i vzadu, lze změřit šuplerou
Jasan, díkec.. Ale jak mají být ty stabily tlustý :?: Jo a bude vadit když vyměním jen zadek a až na jaře předek??
M-technik předek 25.5 a zadek 18mm. Origo podvozek je 24 vpředu a 16 vzadu. Mkové jsou 22.5 vepředu a 19mm vzadu. Platí pro R6!!!
Odpovědět